Olejki i masła do demakijażu

Oskia Renaissance Cleansing Gel Żel do oczyszczania twarzy

• 12 stycznia 2022 o 14:52
    Najpierw miłość, a potem stara bieda ;)
    Za pierwszym razem byłam zachwycona. Delikatny olejek, który pięknie emulguje, a po myciu skóra jest idealnie gładka. Czego chcieć więcej? Za tę cenę jednak można trochę ponarzekać. Pierwsze opakowanie było miniaturą kupioną w zestawie, więc cena aż tak nie bolała. Za drugim dokonałam świadomego zakupu i okazało się, że żel znika zdecydowanie za szybko. Myję twarz pod prysznicem, więc nawet opcja „rozmasuj na suchej skórze” zaczęła mi przeszkadzać. Do demakijażu oczu też się nie nadaje, więc muszę mieć do tego oddzielny produkt. Skóra po umyciu jest gładka i przyjemna w dotyku, to na pewno na plus, ale ostatecznie wyszło mi, że za tę cenę dostaję niewydajny i nie do końca dopasowany do moich potrzeb produkt, dlatego powrotu nie będzie.
  • 12 maja 2020 o 16:22
    Super żel do twarzy
    Zakochałam się w tym produkcie!! ma idealną konsystencję, pięknie pachnie różami i bardzo dobrze rozpuszcza i usuwa makijaż. Skóra po nim jest delikatna i miękka. Jedynie cena jest bardzo wysoka.
    • Konsystencja
    • Działanie
    Wady:
    • Wysoka cena produktu
    amariae
    9 maja 2020 o 12:29
    szkoda pieniędzy
    Od początku - czy to jest dobry produkt do oczyszczania twarzy? No... nie. Do kosmetyków mam proste podejście, im wyższa cena i bardziej wygórowane obietnice producenta, tym bardziej chcę go rozliczyć z kiełbasy wyborczej. Tu obietnic nie ma żadnych, natomiast cena niska jednak nie jest. Żel pachnie przyjemnie, nadzionkiem z pączka, i tu jego właściwości się kończą. Jest tępy na skórze, trzeba zużyć go dużo, oczyszcza tak, że trzeba po nim użyć jeszcze czegoś, a w okolice oczu nie można go nałożyć, bo szczypie. Makijażu nie zmywa. Strata pieniędzy i czasu, nie polecam nikomu, już lepiej kupić pączka za trzy złote i napawać się zapachem wspomnianego nadzienia.
  • 4 lutego 2020 o 22:24
    No kurcze, rewelacja!
    Tubkę o pojemności 35ml znalazłam w jednym z tegorocznych kalendarzy adwentowych. Myślę, że nie ma sensu się rozpisywać o opakowaniu, gdyż pełnowymiarowe jest zupełnie inne, więc przejdę od razu do konkretów ;) Zapach przyjemny, jakby różany. Nie traci na intensywności wraz z kolejnymi etapami używania, przez cały zabieg oczyszczania jest tak samo wyczuwalny. Konsystencja to pomarańczowy żel. Nakłada się go na suchą twarz i masuje, a on zmienia swoją konsystencję na przezroczysty olejek... Dodajemy trochę wody i dalej masujemy, a on zmienia się w emulsję o białym zabarwieniu... Teraz wystarczy spłukać wodą i gotowe. Brzmi magicznie? Dla mnie też! 1 produkt, a w sumie 3 doznania :D Szczerze, to pewnie by jeszcze długo leżał i czekał na swoją kolej, bo fanką olejków nie jestem - ta tłustość mnie odpycha, ale tak sobie przesuszyłam cerę, wręcz koncertowo, że musiałam szybko coś z tym zrobić i chwyciłam miedzy innymi ten olejek. Przygotowałam się psychicznie na zmywanie go jakimś żelem do mycia twarzy, a tu niespodzianka - wystarczyła woda! :) Dobrze zmywał makijaż, mimo, że nie jest rekomendowany do oczu to i tak go tam nakładałam i żadnych nieprzyjemności z tego tytułu nie napotkałam ;) Cera po użyciu była czysta, miękka i pulchna, a suche skórki zdecydowanie szybciej zniknęły. Nie uczulił, nie podrażnił, nie wywołał łez podczas zmywania oczu, jedynie pozytywy - dobrze zmywa makijaż pozostawiając twarz cudowną w dotyku i wyglądzie, bo praktycznie po tygodniu stosowania wyglądała na bardziej zdrową, rozświetloną. Jedyny mankament to jego wydajność, tani nie jest, a tubka wystarczyła na ok. 2 tygodnie, więc w tym tempie pełnowymiarowe opakowanie powinno wystarczyć na jakieś 2 miesiące, czyli 80zł za miesiąc, a mówimy o żelu do mycia twarzy... No kurcze, rewelacja! Ale cena przeraża, dlatego powędruje na listę preferowanych prezentów, bo z chęcią się z nim jeszcze pobawię, ale wewnętrzna Grażyna nie powoli wydać własnej gotówki ;)
    • 3 kosmetyki w 1
    • doskonale myje
    • pozostawia cerę miękką i pulchną
    • już po tygodniu twarz wyglądała zdrowiej i promienniej
    • nie uczulił, nie podrażnił
    • mimo, że nie jest rekomendowany do okolic oczu to nic złego nie wyrządził
    Wady:
    • niezbyt wydajny
  • 2 stycznia 2020 o 15:53
    Niewydajny
    Produkt ten kupiłam w kalendarzu adwentowym. Bardzo zaskoczył mnie ten produkt. Był jak olejek w żelu. Używałam go jako pierwsza faza demakijażu i sprawdzał się w tej roli bardzo dobrze. Rozpuszczał makijaż a płyn micelarny to była tylko formalność. Jednak z wydajnością było u niego bardzo krucho. Nie takie małe opakowanie które dostałam z kalendarza wystarczyło mi może na 4 czy 5 użyć co jest według mnie nie do przyjęcia. Produkt z tego co wiem sam w sobie nie jest tani a więc to jakby pieniądze wyrzucone w błoto. Zapach nie był drażniący, taki typowo olejowy. Opakowanie ładne i wygodne.
    Zalety:
    • zmywał makijaż