Balsamy do ust

Perfecta Softlips, Ultranawilżający balsam ochronny do ust SPF 20 'Truskawka'

Kaisja
    1 stycznia 2021 o 21:24
    Truskawkowa aura. I niestety jedynie to
    Sam tytuł już powinien wystarczyć za całą recenzję, i bardziej przez sentyment dla innych balsamów Perfecty z serii "Softlips" – "kostek lodu" o różnych aromatach i smakach, które swego czasu namiętnie kolekcjonowałam, a którym i przez ów sentyment poświęciłam kilka opinii na Portalu Wizaż, dam trzy gwiazdeczki, ale... to naciągana trójka. Balsam zamknięto w bardzo ładnej, wręcz eleganckiej oprawce w formie sztyftu, i nadano mu zapach i smak rześkiej truskawki, i w zasadzie na tym, obok delikatnego blasku, jaki nadaje ustom, superlatywy kosmetyku się kończą, przy czym forma sztyftu to na swój sposób jednocześnie także wada kosmetyku, bo jest – bardzo mały. W zestawieniu ze słabą wydajnością balsamu, jego cena (ok. 10 zł) – okazuje się być wcale nie aż taka przystępna. Co do najważniejszej cechy specyfiku, czyli działania – nie czułam jakiegoś szczególnego odżywienia ust, a nawilżenie jest bardzo krótkotrwałe, więc balsamu należy używać wielokrotnie w ciągu dnia, co skutkuje tym, że po jakichś dwóch tygodniach – już go w zasadzie nie ma. Wolałam te "kostki lodu" – przynajmniej były większe. Szkoda.
    Zalety:
    • brak poczucia lepkich ust,
    • zapach – bardzo ładny, delikatny – adekwatny do rzeczywistej woni truskawki,
    • połysk – subtelny, ale widoczny,
    • opakowanie – ładna, estetyczna oprawka sztyftu
    Wady:
    • wydajność – słaba – balsamu należy używać wielokrotnie w ciągu dnia, a ponieważ sztyft jest cienki – jednorazowo też sporo go ubywa,
    • cena – nie jest niska, biorąc pod uwagę słabą wydajność kosmetyku i jego mały rozmiar
  • 28 marca 2018 o 16:19
    Kocham, mój KWC
    Rzadko piszę recenzje, jeśli już, to albo produkt jest świetny,kontrowersyjny lub beznadziejny. Szukałam zastępcy pomarańczowego balsamu do us z Inglota dla moich wysuszonych, pękających ust. Po przerobieniu WSZYSTKICH dostępnych pomadek w najpopularniejszej drogerii sięgnęłam po tą pomadkę i przepadłam: +NIESAMOWICIE zmiękcza, czuć, jakby składniki wsiąkały w głąb warg +pozostawia mega gładkie usta, żaden balsam nie wygładził mi ich tak, jak ten +tworzy delikatnie tłustą, acz przyjemną warstewkę ochronną, co dodaje świeżości lookowi +delikatnie mrowi i schładza (spokojnie, zaaaaacznie mniej niż Carmex) +posiada filtr słoneczny +pięknie pachnie i słodko smakuje! Na + jest forma aplikacji, cienki sztyft, przypominający nieco papierosa ;) jest dla mnie wygodniejszy, niż klasyczny, czego bym się w ogóle nie spodziewała. Aplikacja pomadki jest dla mnie przede wszystkim przyjemnością,a systematyczność używania wpłynęła pozytywnie na stan moich ust.
  • 3 marca 2018 o 23:49
    Bardzo poręczny
    Na balsam skusiłam się z powodu opakowania. Jest bardzo poręczne, małe - zmieści się wszędzie, a sam balsam jest dobrze zabezpieczony. Design jest również bardzo ładny. Smak truskawek jest, produkt pozostawia na ustach delikatny efekt chłodu. Konsystencja produktu na pierwszy rzut oka wygląda nieciekawie - jak mydło, jednak po nałożeniu jest kompletnie niewidoczny. Smak jest dla mnie przyjemny, nie czuję w nim za bardzo chemii. Niestety produkt nie utrzymuje się długo i też nie nawilża specjalnie ust. Trzeba go nakładać kilkanaście razy dziennie. Poza opakowaniem i przyjemnym zapachem i smakiem nie widzę w produkcie zalet.
    • smak i zapach
    • forma aplikacji
    Wady:
    • szybko znika z ust
    • nie nawilża
    • produkt trzeba nakładać kilkanaście razy dziennie
    Milgret
    8 stycznia 2018 o 13:44
    Nie polecam
    Pomadka dobrze nawilża usta, lecz na krótko. Producent zapewnia o smaku i zapachu truskawek, zapach jak najbardziej tak jest bardzo ładny i długo go czuć, smak za to jest chemiczny i nie czuć w nim zupełnie truskawki. Opakowanie bardzo poręczne i wygodne. Drugi raz jej nie kupię, nie polecam.
  • 3 września 2017 o 13:56
    Mydło
    Usta mam z reguły bardzo suche, szczególnie w okresie silnych wiatrów i mrozów, dlatego bardzo często produkty są dla mnie za słabe. Opakowanie balsamu jest świetne - małe, wąskie, poręczne, nawet w kieszeni się zmieści. ;) Po otwarciu od razu spodobał mi się zapach, faktycznie truskawkowy, delikatny i subtelny - nienachalnie słodki. Konsystencja balsamu przypomina mi mydło - biały sztyft o delikatnie bezbarwnym wykończeniu. Bałam się, że będzie na ustach widoczny, ale po nałożeniu zmienił konsystencję na bardziej płynną i stał się zupełnie transparentny. Niestety podobieństwo do mydła nie kończy się na wyglądzie... Smakuje identycznie - jak CHEMIA! Kosmetyk do ust powinien posiadać pewne walory smakowe, ale ten balsam smakuje jak płyn do naczyń.. Również w kwestii nawilżenia nie spisał się dobrze, jego płynna konsystencja na ustach szybko "zjadała się", czy spływała, a przez to usta błyskawicznie stawały się "nagie" i o nawilżeniu można zapomnieć. Efekt był wręcz odwrotny - po używaniu tego balsamu moje usta były wysuszone, a kubki smakowe opłakiwały chemiczny smak.. Nie polecam tego kosmetyku i od tamtej chwilii trzymam się od niego z daleka!
    Zalety:
    • subtelny zapach truskawkowy
    • poręczne opakowanie
    Wady:
    • chemiczny smak
    • szybko spływa z ust
    • nie nawilża (wysusza...)

Zobacz także inne Balsamy do ust