Serum do twarzy

Instituto Espanol Snail Extract, Serum z ekstraktem ze śluzu ślimaka

• 9 lutego 2025 o 13:08
    super
    Serum odkryłam jakieś 13 może 14 lat temu będąc na wypoczynku w Krynicy Górskiej. W starej pijalni jest stoisko z kosmetykami naturalnymi. Poszukując kremu Pani sprzedająca poleciła mi to właśnie serum. W zasadzie to była nowość, więc z czystej ciekawości go kupiłam. Po kilku dniach byłam zachwycona tym produktem. Jest w fajnym słoiczku - co prawda plastikowym ale eleganckim. Konsystencja przezroczystego żelu. Bardzo dobrze się wchłania. Super nawilża i napina skórę. Działa też na przebarwienia (po jakimś czasie bledną). Myślę, że wygładza też zmarszczki. Nadaje się pod makijaż. Nie roluje się. W lecie natomiast świetnie łagodzi poparzenia słoneczne i wysuszoną skórę po opalaniu. Nie uczula i nie podrażnia. Delikatnie pachnie, ale po wchłonięciu zupełnie znika. Skład to naturalne składniki bez chemicznych dodatków . Porównując kremy i sera ze śluzem ślimaka z innych firm to serum jest najlepsze. Zawsze gdy jestem w tamtych okolicach kupuję po kilka opakowań, gdyż cena jest bardzo atrakcyjna. Można też zamówić ze strony internetowej. W 100% produkt zgodny z opisem producenta. POLECAM ten kosmetyk.
    Zalety:
    • nawilża;
    • napina;
    • wybiela przebarwienia;
    • koi stany zapalne;
    • łagodzi poparzenia słoneczne;
    • forma bezbarwnego żelu;
    • delikatny zapach (po wchłonięciu znika);
    • niska cena;
    • estetyczny słoiczek;
    Wady:
    • wg. mnie nie ma
  • 7 marca 2019 o 19:40
    Najlepszy!
    Używałam już wielu kremów do twarzy. Albo przesuszały, albo nie nawilżały dostatecznie, były też takie, które dobrze nawilżały, ale potrzebowały sporo czasu, by się wchłonąć i nie nadawały się jako baza pod makijaż. Ten jest idealny, bo i nawilża, i nadaje się pod makijaż. Do tego wygląd mojej cery poprawia się po nim. Nie ma uciążliwego zapachu, konsystencja jest przyjemna w dotyku. Co najważniejsze, zawiera śluz ze ślimaka, podczas gdy np w przypadku Bielendy ów śluz ślimaka stanowi pierwiastek wśród chemii zawartej w kremie. Polecam serdecznie!
  • 21 marca 2017 o 14:10
    Uwielbiam go!
    Uwielbiam go,usuwa moje blizny,czasem szczypie świeże rany, ale świetnie usuwa brzydkie szpecące blizny,zapach trochę się zmienił na bardziej alkoholowy:( i to opakowanie tez obecnie wygląda jak dla starej babci, poprzednie dużo bardziej mi się podobało, ale będę go dalej kupować i stosować ,dla mnie najlepszy produkt do twarzy,inne kremy nie były dla mnie tak fajne.Trochę za bardzo oblepia twarz ,ale i tak jest super:)