Maski do włosów

Equilibra Aloe Maschera Idratante Nawilżająca maska aloesowa

Equilibra Naturale Nawilżająca Maska Aloesowa do Włosów 200ml

• 4 lutego 2024 o 20:23
    Jeden słoiczek - duża moc - działa kompleksowo
    Moim zdaniem to świetna maska - moje włosy można teraz łatwiej rozczesywać, są lepiej nawilżone, odżywione i wzmocnione. Maska nie obciąża włosów, ładnie delikatnie pachnie. Moje włosy nabrały blasku, są dociążone i ładnie się układają. Jestem pod wrażeniem - u mnie się sprawdziła. Konsystencja maski jest idealna, taka jak lubię, zamknięta w wygodnym słoiczku, wydajna.
    Zalety:
    • wydajna
    • nawilża
    • regeneruje
    • odżywia
    • wzmacnia
    • nie obciąża włosów
    • włosy lepiej się rozczesują
    _inga
    7 stycznia 2024 o 13:39
    Nawilżająca maska aloesowa dla każdego rodzaju włosów, Equilibra
    Aloesową maskę nawilżającą firmy Equilibra kupiłam na jednej z aukcji internetowych. Opakowanie to biały słoik o pojemności 250 ml, zapłaciłam około 22 zł. Mam cienkie włosy z tendencją do przesuszania na końcach i przetłuszczania u nasady obecnie zafarbowane na kolor blond. Maska ułatwia rozczesywanie włosów, nawilża, wzmacnia, odżywia i regeneruje, nie obciąża cienkich włosów, nadaje połysk i przywraca ładny zdrowy wygląd. Maskę stosuje 2-3 razy w tygodniu, nakładam na wilgotne umyte włosy i pozostawiam na około 5-8 minut a następnie dokładnie spłukuje, używam równolegle z aloesowym szamponem z tej samej serii. Dodatkowy plus za skład 98% składników pochodzenia naturalnego, oraz opakowanie wykonane z materiału pochodzącego z recyklingu. Podsumowując bardzo przyjemna maska odpowiednia dla skóry wrażliwej, nawilża odżywia, nie obciąża cienkich włosów pomaga odzyskać włosom dobrą kondycję po farbowaniu, nie jest to mój hit ale na pewno jeszcze po nią sięgnę. Serdecznie polecam, dla lepszego efektu warto stosować wraz z szamponem z tej serii.
    Zalety:
    • delikatny zapach
    • nawilża
    • wzmacnia
    • odżywia i regeneruje
    • ułatwia rozczesywanie włosów
    • nie obciąża cienkich włosów
    • nadaje połysk i przywraca ładny zdrowy wygląd
    • wygodne opakowanie wykonane z materiału pochodzącego z recyklingu
    Wady:
    • moim zdaniem brak
    ravenn
    8 czerwca 2020 o 12:58
    Aloesowe rozczarowanie
    Niestety u mnie się nie sprawdziła. Największym rozczarowaniem był fakt, że po około miesiącu maska "zważyła się", osiągając konsystencję kaszki zalanej mlekiem. Zapewne jest to powiązane z naturalnością składu maski, ale jednak uważam, że jest to mocne niedopatrzenie ze strony producenta. Jak chodzi o działanie - nie zauważyłam spektakularnych efektów. Nie jest to może najgorsza maska jaką miałam, ale na pewno nie kupię jej ponownie - uważam, że za tę cenę mogę znaleźć lepszą. Na plus oceniam zapach maski i opakowanie (słoiczek z "pokrywką" i zakrętką), niestety to nie wystarczy, aby mnie do niej przekonać.
    • dobry skład
    Wady:
    • maska zważyła się niedługo po otwarciu
    • u mnie brak większych efektów stosowania
  • 2 maja 2020 o 15:53
    Dobra maska nawilżająca
    Maskę kupłam w Super Pharm kiedy szukałam czegoś mocno nawilżającego do włosów. Aloes lubię do wszystkiego, skład jest dobry więc kupiłam. Włosy mam mocne, ale suche z natury i dodatkowo uwrażliwione rozjaśnianiem. Maska świetnie się sprawdza jako: 1) zmywacz - emuglator po olejowaniu 2) maska zaraz po myciu jako podkładka pod maski olejowe lub proteinowe 3) baza do wzbogacania olejami 4) maska przed myciem. Maseczka jest leciutka, sama w sobie jest za słaba, żeby dociążyć moje włosy, ale o tym wiedziałam kupując ją. Jeśli ktoś potrzebuje maski silnie nawilżającej, ale nie obciążającej to polecam. Obecnie testutję Aloesową z Garniera, ale do tej być może wrócę.
    Zalety:
    • dobry skład
    • mocne nawilżenie
    • wszechstronność użycia
    • neturalny zapach
    • dobra wydajność
    • konsystencja lżejsza niż tradycyjne maski
    Wady:
    • mogłaby trochę dociążać
  • 15 lutego 2019 o 10:53
    Nie za bardzo...
    Bardzo cenię sobie aloesowy szampon tej marki, więc chętnie kupiłam maskę, gdy dostrzegłam ją w ofercie popularnej drogerii. Niestety, raczej się nie polubiłyśmy. Konsystencja mlecznobiałej maski jest dość niejednorodna, śliska - trzeba ostrożnie nakładać, bo, choć nie jest jakaś rzadka, dość łatwo ścieka z palców. Pachnie podobnie do szamponu, roślinnie, nienachalnie. Zaskoczyło mnie to, że włosy wydają się ją "wciągać" - nawet po nałożeniu dużej ilości nie jest wyczuwalna, tak jakby została "pochłonięta" przez pasma. To samo obserwuję przy spłukiwaniu - średnio czuć, że coś w ogóle spływa z wodą, jeszcze nie spotkałam się z takim produktem. Działanie oceniam jako średnie - coś tam nawilża, włosy nie wyglądają jakoś źle, ale nie są ani śliskie, ani wygładzone. Wręcz przeciwnie, trochę się puszą i zdecydowanie brak im dociążenia. Mówiąc wprost, nie tego oczekuję od maski do włosów. Minus za bardzo niską wydajność - skończyła mi się znacznie szybciej niż inne maski, mimo identycznej pojemności. Nie kupię ponownie, bo to nie moja bajka.
    Drogeria Natura