Pomadki i szminki

Sephora Oil Infusion Color & Care Koloryzujący olejek do ust

• 1 czerwca 2020 o 17:56
    dla tych, co lubią delikatny makeup
    Jest ok! Lekko nadaje koloru, jest półtransparentny, to bardziej olejek niż pomadka. Faktycznie szybko się wchłania, ale to dla mnie na plus - a lekki kolor zostaje. Dobrze się "zjada" - nie jest niesmaczny, pachnie tez przyjemnie :) Konsystencja żelu sprawia, że wizualnie powiększa usta.
    Zalety:
    • nie klei się
    • dobrze się wchłania
    • półtransparentny
    • powiększa optycznie usta
    • pozostawia skórki nawilżone
    • łatwo go rozprowadzić
    • można nakładać bez lusterka ;)
    Wady:
    • nietrwały, trzeba zabrać go ze sobą
    • końcówka jest nie do wydłubania za pomocą krótkiego aplikatora
  • 18 marca 2017 o 21:32
    Bubel
    Olejek kupiłam na promocji i dobrze, bo gdybym zapłaciła za niego cenę regularną to bym była na siebie wściekła. Niema w tym produkcie nic dobrego. Kolor jest widoczny tylko od razu po nałożeniu. Nie nawilża ani nie odżywia. Klei się. Szybko "znika" z ust. Zapach taki typowo kosmetyczny. Może się nadać jedynie jako błyszczyk dla dziewczynki, ale nie dla dorosłej kobiety. Dla mnie totalny bubel.
  • 10 marca 2017 o 19:57
    Średnio.
    Mam bardzo suche usta stad moje wysokie wymagania. Olejek ładnie sie rozprowadza i bardzo, BARDZO szybko wchłania i znika. Pozostawia kolor i ładna poświatę tuż po nałożeniu lecz, nie wiem czy to tylko moje usta czy nie, są one pózniej bardzo napięte i pękają jeśli wystawione są na zimno bądź obgryzanie/oblizywanie.
    Myrkr
    10 marca 2017 o 12:03
    Kolor i pielęgnacja w jednym kosmetyku
    Kupiłam odcień numer 9 Iced Coffee, który wygląda bardzo naturalnie. Olejek nakłada się łatwo, dzięki typowemu dla błyszczyków aplikatorowi z gąbeczką. Nie jest to mocno kryjący produkt, bardziej półtransparentny, ładnie współgrający z naturalnym odcieniem ust, bez obawy, że będzie wyglądał zbyt wyraziście. Świetnie sprawdza się w codziennym makijażu, zastępując jednocześnie delikatną pomadkę i balsam do ust. Dość szybko się wchłania, więc w ciągu dnia wymaga dodatkowych aplikacji. Produkt oceniam jako bardzo udany, jednak jego cena jest zdecydowanie zbyt wysoka - na rynku znaleźć można wiele tańszych produktów o podobnym działaniu. Plusy: - naturalne odcienie; - delikatnie natłuszcza usta, nie wysusza; - wygodne opakowanie. Minusy: - cena; - szybko się wchłania.