Kremy i maski do stóp

Laura Conti Intensywnie odżywcza maska do stóp z glinką kaolinową

• 18 czerwca 2020 o 22:15
    Wygładza i nawilża
    Ta maska stała moim ulubieńcem w pielęgnacji stóp. Jedna saszetka wystarcza mi na 3 aplikacje. Maseczkę nakładam na stopy na około 30min. Maska dobrze rozprowadza się na skórze, ma lekko żółty kolor. Po 30min zmywam grubą warstwę maski ciepłą wodą. Od razu można zauważyć nawilżenie i wygładzenie stóp. Skóra staje się mięciutka i wypielęgnowana. Tak jak nazwa wskazuje ta maseczka naprawdę odżywia stopy. Już po pierwszej aplikacji stopy są gładkie, odświeżone i wypoczęte. Jak dotąd jest to najlepsza maska do stóp jaką stosowałam.
    Mstrzal
    11 lipca 2017 o 13:19
    Odświeżająca
    Produkt dostępny jest w łatwej do otwarcia saszetce. Znajdziemy na niej wszystkie ważne informacje. Jako, że maska jest z glinką kaolinową to myślałam, że będzie zielona, a ona jest delikatnie żółciutka. Ma bardzo odżywczą konsystencję, jest gęsta, ale łatwo się ją nakłada. Jest przyjemnie tłuściutka, bardzo pożywna dla skóry. Aplikujemy ją na 30-40 minut. Jedna saszetka wystarcza nawet na dwa użycia- pokrycie stóp grubą warstwą maski. Zapach jest specyficzny, ale nie drażniący, mi osobiście nie przeszkadza zapach olejku rycynowego. Kiedy mamy maskę na stopach to nie radzę chodzić, bardzo łatwo można się poślizgnąć :P Chodzenie jest dość karkołomne i karykaturalnie wygląda :P Maseczka lekko barwi stopy na żółto, ale zaraz po zmyciu nie ma po tym śladu. Maseczka przez te 30-40 minut porządnie się wchłania. Pozostaje tylko tłusta powłoka. Z maseczki jestem bardzo zadowolona, na pierwszy rzut oka niby stopy były takie jak zawsze wizualnie. Jednak po dotknięciu można wyczuć jaka skóra jest gładka i mięciutka. Odżywcza maska do stóp z glinką kaolinową dobrze pielęgnuje stopy. Zarówno zapach jak i działanie sprawiło, że stopy stały się przyjemnie odświeżone, zrelaksowane i bez bólu, tego mi było trzeba :) Odżywienie jest chwilowe, utrzymuje się przez jakiś czas. Póki co jestem 3 dni od zabiegu, a stopy są cały czas takie jak po nim. Nie wiem jak wygląda działanie przeciwgrzybiczne, ale myślę że taka maseczka to dobra profilaktyka, jeżeli ktoś regularnie chodzi na basen. Ja za 2 tygodnie z chęcią powtórzę sobie taki zabieg :)
    Zalety:
    • wypielęgnowane stopy
    • odświeżenie
    Wady:
    • tłusta powłoka przez którą ciężko chodzić