Płyny do higieny intymnej

Apteka Polska APTE.PL
bialastokrotka.pl
ELECTRO.PL

• 1 lipca 2023 o 18:08
    Gdyby dodać mu opakowanie z pompką byłoby idealnie
    Do tej pory byłam wierna produktom Lactacyd,ale jak to mówią "kobieta zmienną jest":) Żel Iladian kupiłam w aptece,z tego co pamiętam miał najbardziej korzystną cenę pośród tego asortymentu. Sam żel jest bardzo fajny,delikatny, odświeża i pielęgnuje okolice intymne,co szczególnie w okresie letnim jest bardzo ważne. Jedyny minus to opakowanie, które do mnie nie przemawia,czyli tubka. Nie że nie działa,ale po prostu przywykłam do tego typu produktów z pompką. Wygodniej mi się dozuje i korzysta. Poza tym produkt zdecydowanie warty polecenia.
    Zalety:
    • Naturalny, odświeża, przystępna cena
    Wady:
    • Opakowanie, zdecydowanie preferuję pompkę
  • 31 lipca 2021 o 10:47
    Ciekawa konsystencja
    Po niezbyt udanym wcześniejszym zakupie płynu do higieny intymnej postanowiłam poszukać czegoś ciekawszego i kierując się właściwościami nawilżającymi i zapobiegającymi infekcjom trafiłam na ten płyn, który postanowiłam kupić mimo, że przeznaczony jest dla osób po 40 roku życia (przyznam, że od dłuższego czasu przy wyborze kosmetyków wyznaję zasadę, że dobieram kosmetyki do swoich potrzeb, a nie do wieku). Żel zamówiłam w aptece internetowej razem z innymi produktami, w całkiem niezłej cenie. OPAKOWANIE Żel do higieny intymnej Iladian zapakowany jest w tubkę na zatrzask co uważam za bardzo wygodne chociaż ja sama wolę pompki. Niestety w tym przypadku ze względu na to, że żel jest dość gęsty mogłaby się ona zacinać. Opakowanie jest poręczne, to biała tuba z fioletowym napisem. Na etykiecie są wszystkie informacje jak skład, działania, stosowanie, pojemność, która tutaj jest niestandardowa bo 180 ml. KONSYSTENCJA Żel Iladian jak dla mnie ma prawie bezbarwną, dość gęstą konsystencję w porównaniu do innych kosmetyków tego typu i w sumie przypomina mi on nieco żele do smarowania do higieny intymnej o właściwościach nawilżających, trochę taki galaretkowaty i w sumie ciekawy dzięki temu. Pod wpływem wody delikatnie się pieni i ta piana nie jest aż tak obfita więc łatwo się go spłukuje. Kosmetyk nie zostawia dziwnego, tłustego filmu na skórze aczkolwiek pod palcami jest przyjemnie śliski. ZAPACH Żel ten ma bardzo delikatny zapach, prawie niewyczuwalny i jak dla mnie wpada w kwiatowe nuty, ale naprawdę jest bardzo subtelny i trzeba przyłożyć go do nosa żeby wyczuć coś. Wiem, że są osoby które preferują bezzapachowe produkty tego typu, ja sama lubię jak właśnie kosmetyk delikatnie pachnie pod warunkiem, że zapach tem nie alergizuje. DZIAŁANIE Żelu używam codziennie podczas kąpieli. Kosmetyk pomaga dokładnie oczyścić wrażliwe miejsca, zapewnia odświeżenie, daje mi uczucie komfortu zwłaszcza teraz kiedy jest bardzo ciepło. Mam nadzieję, że faktycznie działa tak jak opisuje to producent tzn, że zapobiega podrażnieniom i infekcjom. Owszem, podczas depilacji podrażnienia są ciut mniejsze, a w międzyczasie też nie miałam żadnej infekcji, ale raczej nie mam takich predyspozycji. Żelu używa się naprawdę przyjemnie, czuję odświeżenie co przyczynia się do lepszego samopoczucia, dodatkowo zapewnia nawilżenie tej okolicy co jest na plus bo widzę poprawę, także chyba tu działa. Przyznam, że zagapiłam się i nie sprawdziłam składu i w sumie szkoda, że kwas mlekowy jest tutaj na samym końcu, a nie na początku. NIEPOŻĄDANE Ogólnie jest to dobry żel, który nie powoduje żadnych dolegliwości, nie powoduje pieczenia, swędzenia delikatnych okolic, nie podrażnia, nic złego w międzyczasie się nie działo kiedy go stosowałam. WYDAJNOŚĆ Żel ma nietypową objętość bo 180 ml zwykle jest to albo 150 albo 200, 250, ale że konsystencja jest gęsta to wystarczy w sumie niewiele aby dokładnie umyć wybraną okolicę. Myślę, że spokojnie na dwa trzy miesiące powinien wystarczyć. CENA Mi udało kupić się go za około 15 zł więc nie jest to strasznie dużo, chociaż nie powiem mam swojego ulubieńca, który kosztuje połowę tej kwoty i ma kwas mlekowy na samym początku składu.
  • 22 kwietnia 2020 o 12:34
    Jest okej
    Bardzo delikatny, łagodzący żel. Nie powoduje podrażnień.Długo utrzymuje świeżość i daje poczucie komfortu. Gdyby jeszcze zmienić opakowanie na pojemnik z pompką - byłby super wygodny w użyciu.
    Zalety:
    • Wymieniłam wyżej
    Wady:
    • Wymieniłam wyżej
  • 20 listopada 2019 o 22:24
    Iladian, idealny dla mnie
    Bardzo długo szukałam idealnego płynu lub żelu do higieny intymnej. Stosowałam wiele i zawsze albo mnie uczulały albo wysuszały . Iladian ma delikatny zapach, formuła jest żelowa dzięki czemu bardzo wydajna. Doskonale nawilża i myje a jednocześnie chroni strefy intymne. Nie zawiera SLS i parabenów , jest hipoalergiczny. Do tej pory zużyłam już trzy opakowania i jestem zachwycona.
    Zalety:
    Wady:
    • szkoda że nie posiada pompki
  • 11 września 2019 o 18:54
    Higiena intymna
    Od dwóch lat używam tylko tego żelu do higieny intymnej! Jest wspaniały ! Dzięki temu produktów i nie mam żadnych infekcji, żadnych problemów, świetnie nawilża i odświeża ! Konsystencja jest kremowa i dobrze się pieni, pięknie pachnie, opakowanie jest , wydajne, cena też jest spoko
    Zalety:
    • odświeża
    • dba o prawidłową florę bakteryjna
    • pięknie pachnie
    • daje poczucie komfortu i świeżości
    • chroni przed infekcjami i bakteriami
    • kremowa przyjemna konsystencja
    • wygodne opakowanie w tubie
    • cena jest przystępna