![Avon, Care, Rich Moisture Glycerine Hand and Nail Cream [Protecting, Glycerine Hand, Nail & Cuticle Cream] (Glicerynowy krem do rąk i paznokci)](https://static.wizaz.pl/media/cache/500x500/kwc/product/243/016/16243/743742.jpeg)
31 HIT!
67 % kupi ponownie
Zdjęcia recenzentek
Zgłoś do moderacjiKrem do rąk, zapewnia nawilżanie. Zawiera ekstrakty roślinne i witaminę E. Witamina E dodaje skórze witalności i pięknego wyglądu, a olejki roślinne pomagają na długo zatrzymać wilgoć niezbędną do prawidłowego funkcjonownia zdrowej skóry dłoni.
Cechy produktu
- BHA
Recenzje 249
3 lutego 2023, o 10:07
Lubię ten krem
Ostatnio pierwszy raz miałam okazję testować ten krem do rąk od Avon i muszę przyznać że jak za tak małe pieniądze jestem jak najbardziej na tak ❗ Krem szybko się wchłania nie zostawia lepkiej poświaty. Bardzo fajnie odżywia i nawilża ręce. Często używam go po sprzątaniu gdzie dłonie są przesuszone i czerwone ( nie używam rękawiczek ) bardzo przyjemnie wtedy koi i poprawia kondycję skóry. Zapach również jest przyjemny. Opakowanie produktu jest wygodne i małe dlatego zawsze możemy mieć go w torebce.
7 czerwca 2022, o 19:31
- Zgodność z opisem producenta: 3
- Stosunek jakości do ceny: 3
- Opakowanie: 3
średni
kupiłam go u konsultantki Avon - cena akurat była promocyjna dałam za niego niecałe 6 zł. Zapach ok taki nawet dośc fajny i przyjemny. Opakowanie takie normalne bez jakis szczegółów przyciągających wzrok. Niestety konsystencja taka ciapkowato- lejąca a po nałożeniu dłonie się kleją i długo się wchłania. Po wchłonięciu daje uczucie takich lepkich rączek dlatego ten krem nie jest dla mnie - nie lubie gdy kremy się długo wchłaniaja i daja uczucie kleistości.
ZALETY: -ładny zapach
-niska cena
WADY: -rzadka konsystencja
-długo się wchłania i dłonie po nim sie kleją
1 kwietnia 2022, o 03:34
Dobry krem do rąk
Krem do rąk znajduje się w opakowaniu typu tubki wygodnej do użycia. Produkt charakteryzuje się bardzo przyjemnym zapachem oraz lekką konsystencją.
Krem łatwo się rozprowadza, szybko się wchłania co dla mnie e kremach do rąk jest istotne. Po zastosowaniu nie pozostawia tłustego filmu ani lepiącej warstwy.
Przy regularnym stosowaniu widać efekt, że świetnie nawilża i regeneruje skórę rąk.
Produkt wydajny.
4 stycznia 2022, o 21:25
Krem do rąk
Krem ma bardzo przyjemny zapach. Szybko się wchłania i dobrze nawilża. Nie pozostawia tłustej warstwy.Jest bardzo wydajny. Już mała kropla kremu nawilży dwie dłonie. Krem należy do przeciętnych kremów. Nie jest wspaniały,ale też nie jest zły. Lubię go i możliwe że jak nadąży się okazja kupię ponownie.
ZALETY: Szybko się wchłania
Nie pozostawia tłustej warstwy
Cena ok
Dobrze nawilża
Bardzo wydajny
Ładnie pachnie
27 września 2021, o 21:27
Używa produktu od: miesiąc
Wykorzystała: w trakcie pierwszego opakowania
Kupiony w: Otrzymałam w prezencie
- Opakowanie: 5
Całkiem niezle daje sobie radę z przesuszoną skórą....
Krem dostałam do zakupów które robiłam w Avonie.
Opakowanie w standardowej stojącej tubie.
Konsystencja rzadka, szybko się wchłania nie pozostawiając tłustej warstwy na skórze.
Zapach dla mnie dość dziwny ale nie drażniący.
Krem dobrze nawilża, przynosi ulgę suchym i spękanym dłoniom, stosowałam go również na stopy i sprawdził się znakomicie.
Można go zakupić w Avonie w przystępnej cenie.
23 września 2021, o 20:25
Nie kupi ponownie
Używa produktu od: rok lub dłużej
- Stosunek jakości do ceny: 4
- Opakowanie: 5
działa, ale nie ten skład
Zużyłam szereg opakowań tego kremu, bo zawsze go kupowałam przy okazji zamówień innych kosmetyków z Avonu.
Krem w standartowej tubce, nic ciekawego jeśli chodzi o estetykę.
Krem dobrze nawilża dłonie, a przy tym nie są tłuste. Nawilżenie dość długo się utrzymuje. W zasadzie jest to dobrze działający krem. Przestałam go używać ze względu na skład. Jest tam tytułowa gliceryna, ale są i parabeny, silikony, parafina. Ich obecność nie przeszkadza mi w kremie do rąk aż tak jak w kremach do twarzy. Niemniej jest tyle dobrych kremów do rąk o lepszym składzie, że nie widzę powodu, żeby krem Avonu wciąż kupować.
Niemniej dla osób, które nie zwracają uwagi na składy może to być krem, który się sprawdzi.
ZALETY: dobrze nawilża
WADY: taki sobie skład
23 września 2021, o 13:07
- Wydajność: 4
Ratunek dla suchych dłoni
Gdy ktoś mnie pyta jakie polecam kremy do rąk, moja odpowiedź to Avon Care. Chyba nie znam lepszych, zwłaszcza, że kosztują bardzo mało. Wersja glicerynowa dbała o skórę, nawilżała, wygładzała, pozbawiła mnie szorstkich miejsc.
Konsystencja: dość gęsta, treściwa, bogata, wchłania się szybko, pozostawia ochronną nawilżająca warstwę. Bardzo szybko mogłam brać do ręki książkę, pisać na klawiaturze i nic nie było ubrudzone.
Działanie: wersja glicerynowa Avon Care pomogła mi w walce z pękającą, mocno wysuszoną skórą między palcami, zwłaszcza teraz, jesienią te dolegliwości nasilają się taki krem to ratunek. Wystarczyły mi jakieś 3 aplikacje dziennie by dłonie utrzymywać w dobrej formie. Dosyć szybko się wchłaniał, więc do torebki pasuje, albo przy codziennych obowiązkach w domu.
Za taką cenę nie znajdę lepszych kremów, więc wracam do nich z chęcią.
Zapach: nie ma konkretnej nuty, po prostu kremowy, dłonie pachną przyjemnie przez jakiś czas.
Opakowanie: akurat miałam zimową, świąteczną wersję tego kremu o pojemności 30 ml. Urocze, idealne do dorzucenia w prezencie.
ZALETY: * odżywiał, nawilżał, pomógł mi pozbyć się suchej, zgrubiałej skóry między palcami
* szybko się wchłaniał pozostawiając nawilżający film
* ładny zapach
* urocze limitowane opakowanie
WADY: ---------
15 kwietnia 2021, o 12:42
Używa produktu od: rok lub dłużej
niczego sobie
zapach może taki troszkę dziwny, ale najważniejsze że nie jest tłusty (nienawidzę tego). dość ładnie i szybko się wchłania, ręce są nawilżone nawet dłużej niż do kolejnego mycia. Ogólnie produkt jest dobry, w chwilach słabości używałam go nawet do nawilżania ciała ;)
ZALETY: cena
działa
6 kwietnia 2021, o 23:28
Pozytywne zaskoczenie
Krem zamówiłam u koleżanki, która jest konsultantka Avonu.
To jest mój pierwszy krem z avonu, podchodziłam do niego z rezerwą, bo cóż niby taki krem mógłby zdziałać prócz nadania zapachu? W tym czasie dłonie miałam w okropnym stanie, zmęczone wiatrem, chłodem, były szorstkie w dotyku. Nie poradził sobie z nimi krem Pollena Ewa rumiankowy, więc sądziłam, iż ten również nie da rady.
I okazuje się, że ten niepozorny krem naprawdę dał sobie radę. Stosuję go codziennie w pracy, smarując dłonie jakies 2-3 razy dziennie. Z początku wydawało mi się, że taki efekt gładkich dłoni to zasługa jakiś tam ulepszaczy, aby skóra ładniej wyglądała, ale naprawdę efekt jest realny i długotrwały, w co nie mogę uwierzyć po dziś dzień.
Po aplikacji kremu skóra dłoni jest rozświetlona, wygładzona, miła w dotyku. Taki sam efekt miałam dopiero po nałożeniu maski na dłonie, nigdy po samym kremie do rąk.
Opakowanie jest duże, szata graficzna przyciąga wzrok.
Konsystencja kremu jest w sam raz, ani zbyt wodnista, ani zbyt zbita, nałożony w rozsądnej ilości szybko się wchłania.
Nie sądziłam, że ten krem będzie potrafił pomóc mojej szorstkiej i popękanej skórze dłoni.
Cena jest bardzo przystępna! Polecam spróbować.
9 lutego 2021, o 15:49
- Zgodność z opisem producenta: 4
5 /5 HIT!
9 lutego 2021, o 15:44
- Opakowanie: 5
Bardzo przyjemny krem do rąk
Uwielbiam ten krem jest on wspaniały. Moja skóra dłoni ma tendencję niestety do wysuszania się i tylko ten krem radzi sobie z tym problemem. Bardzo jest wydajny - wystarczy niewielka ilość kremu na dłoń, a doskonale nawilża. Główną zaletą jest to ,że w składzie jest zawarta gliceryna, więc bardzo możliwe, że to właśnie dzięki zawartości tego składnika w kremie skóra staje się elastyczniejsza. Z pewnością polecę każdej mojej przyjaciółce ten wspaniały krem.
ZALETY: - wydajność
- piękny zapach