Serum do twarzy

Samarité Divine Secret Serum Serum do twarzy

• 4 kwietnia 2025 o 15:23
    Wystarczająco zadowolona
    Moje pierwsze zetknięcie z produktem miało miejsce jakieś dwa miesiące temu i jestem zadowolona z efektów. Serum stosowałam zwykle zaraz po nałożeniu retinolu aby odżywić i nawilżyć skórę. I właśnie taki efekt uzyskałam! Serum zawiera liczne naturalne ekstrakty oraz składniki aktywne co działa na plus. Przekonuje mnie również konsystencja serum gdyż jest lekkie i nie obciążające buzi ale treściwe. Rano po przemyciu twarzy wodą mogłam wyczuć że kosmetyk schodzi ze skóry, zmywa się. Jak dla mnie serum jest całkowicie ok , duży plus za opakowanie w szkle i pipetę. Niestety cena 299 zł jest zaporowa i nie jestem pewna czy to właściwa cena dla tego produktu.
    Zalety:
    • lekka konsystencja
    • odżywia i nawilża
    • liczne naturalne składniki i ekstrakty
    • szklane opakowanie i wygodna pipeta
    Wady:
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
  • 14 sierpnia 2024 o 8:03
    Cudowny skład
    Serum Divine od Samarite zakupiłam, ponieważ posiada cudowny skład obfitujący w wiele dobroczynnych składników aktywnych. Serum zamknięte zostało w szklanej buteleczce w kolorze chabrowym z pipetą. Serum ma biały kolor i jest dość gęste. Pachnie, podobnie jak krem z tej samej serii, jak cukierki o smaku coli. Jest to przyjemny, delikatny zapach. Co do działania - na pewno dobrze nawilża i odżywia skórę. Na mojej cerze trądzikowej nie spowodowało wysypu niedoskonałości, co bardzo sobie cenię w kosmetykach. Skóra na pewno jest bardziej promienna, może nawet wygląda na nieco młodszą, choć na prawdziwe rezultaty zapewne trzeba poczekać z pół roku (i regularnie stosować produkt). Serum dobrze się wchłania, nie pozostawia tłustej czy klejącej się warstwy. Wadą tego serum jest na pewno cena - kosztuje 299 zł ( w tej cenie stosowałam lepsze), ja natomiast zakupiłam je w zestawie z kremem w cenie 330 zł. I za taką kwotę może jeszcze zakupię ten zestaw. Cena za samo serum jest zdecydowanie zawyżona.
    Zalety:
    • Ładnie pachnie
    • Odżywia
    • Nawilża
    Wady:
  • 1 sierpnia 2024 o 23:02
    Zwykłe serum
    Producent obiecuje niesamowite działanie serum w 28 dni jednak ja nie widzę takich efektów. Opakowanie jest wygodne i eleganckie, brakuje mi jedynie delikatnej widoczności ile produktu jeszcze zostało w opakowaniu. Wystarczy 1,5 pipety żeby nałożyć serum na twarz i szyję, może nawet i 1 by wystarczyła. Niestety zapach jest beznadziejny jak na produkt w tej cenie... dosłownie pachnie jak antybiotyk, który brałam w dzieciństwie. Nie tego oczekiwałam, raczej przyjemnego zapachu cynamonowego jak inne produkty tej marki. Co do działania które ma być odmładzające, poprawiające owal, itd to nie widzę tego, jedynie po nałożeniu skóra jest błyszcząca i nawilżona ale cudów nie ma, a plamy pigmentacyjne i przebarwienia zostały jak zawsze. Na pewno nie kupię drugi raz.
  • 1 sierpnia 2024 o 19:30
    Bardzo dobre serum tylko cena kosmos
    Serum otrzymałam w prezencie od siostry. Samo serum charakteryzuje się bardzo ładna butelką z aplikatorem w postaci pipetki dzięki czemu dozowanie jest Wygodne. Serum charakteryzuje się bardzo przyjemnym zapachem. Serum łatwo się rozprowadza i nie tworzy lepkiej warstwy ani tłustego filmu - szybko się wchłania. Ładnie współpracuje z innymi kremami innych firm. Serum bardzo ładnie nawilża cerę, rozjaśnia po regularnym stosowaniu widać poprawę w ujednoliceniu kolorytu skóry. Twarz wygląda na zdrowszą. Produkt wydajny posiada dobry skład. Niestety cena za wysoka myślę że znajdę w niższej cenie także dobry produkt.
  • 1 sierpnia 2024 o 16:21
    płynne złoto ale nie odmładzające
    Ostatnio miałam okazję wypróbować serum do twarzy Samarité Divine Secret. Po kilku tygodniach stosowania mogę śmiało powiedzieć, że jestem z niego zadowolona, choć nie spełniło ono wszystkich obietnic producenta. Przede wszystkim, serum doskonale nawilża skórę. Już po pierwszym użyciu poczułam, że moja skóra jest bardziej nawodniona i elastyczna. Produkt szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu, co jest dla mnie dużym plusem. Skóra po jego użyciu jest miękka i przyjemna w dotyku. Niestety, jeśli chodzi o zmniejszenie widoczności zmarszczek, serum nie spełniło moich oczekiwań w pełni. Choć producent obiecuje spektakularne efekty w walce ze zmarszczkami, nie zauważyłam znaczącej poprawy w tej kwestii. Moje zmarszczki pozostały praktycznie niezmienione. Podsumowując, serum Samarité Divine Secret to świetny produkt nawilżający, który poprawia ogólną kondycję skóry i zapewnia jej zdrowy wygląd. Jednak jeśli głównym celem jest redukcja zmarszczek, można poczuć się nieco rozczarowaną. Mimo to, jestem zadowolona z efektów nawilżenia i na pewno będę kontynuować jego stosowanie.