Maści i kremy lecznicze dla dzieci

Forest Tosara Sudocrem, Care & Protect, Maść ochronna dla dzieci

EwaKK11
    6 września 2023 o 13:38
    Nie polecam
    Dziecięcych maści na odparzenia używam na nogi, po depilacji depilatorem elektrycznym. Wiem, że może wydawać się to dziwne, bo te kremy są bardzo tłuste i powinny zapychać mieszki włosowe ale u mnie to jakoś działa w przeciwnym kierunku - kiedy ich nie używam, to skóra nóg staje się sucha i włoski wrastają. Dziecięce maści są tępe w nakładaniu, trzeba nakładać punktowo i wklepywać, są bardzo wydajne. U mnie to nałożenie kilka kropek raz na 2-3 tygodni. Męczyłam ten krem ponad rok i cieszę się, że się skończył. Wcześniej kupowałam w aptece maść, której nazwy już nie pamiętam ale zniknęła z rynku, kupiłam ten w zastępstwie - znacznie droższy, znacznie gorszy. Tubka słabo wykonana, maść się wylewa. Zapach, jak na maść dla dzieci jest OK, dosyć świeży. Konsystencja lżejsza, niż mojej poprzedniej maści. Mniej tłusty, łatwiejszy do nałożenia ale ogólnie: nie polecam. Najsłabszy, z jakim miałam do czynienia w tej kategorii (oprócz mojej ulubionej, wycofanej, stosowałam Bepanten i był znacznie lepszy niż ten, w Bepantenie mi cena nie odpowiadała). Ja go na pewno więcej nie kupię.
  • 16 lutego 2021 o 21:49
    Dla dziecka ok
    Maść dostałam w próbkach od położnej. Jestem bardzo zadowolona. Maść "dosi w zarodku" powstający problem odparzeń u dzieciaczków. Bardzo szybko i skutecznie radzi sobie z podrażnioną i zaczerwienioną skórą
    Zalety:
    • łagodzi podrażnienia
    • działa przy odparzeniach
    • nie uczula
  • 21 czerwca 2020 o 23:49
    To nie to
    Krem dostałam podczas odwiedzin z okazji narodzin dziecka. Tubka przy małym dziecku słabo się sprawdziła, muszę mieć obie ręce wolne by jej użyć... a ja wolę jedną ręką trzymać dziecko a drugą nabierać produkt albo z puszki albo pompką. Poza tym tubkę trzeba od razu zakręcać, bo inaczej produkt zaczyna wypływać w dosyć sporych ilościach idąc na zmarnowanie. Sam produkt też jakoś niespecjalny, skóra po jego użyciu lepiąca. Może i chroni jednak po zużyciu tubki na pewno nie kupię.
  • 16 stycznia 2020 o 21:22
    Sprawdza się
    Jak dla mnie dobrze działający krem ochronny. Nie powoduje odparzeń, ładnie się wchłania i dobrze nawilża. Nie posiada intensywnego zapachu, za co przyznaje dodatkowy plus. Również nie uczula mojego dziecka.
    Zalety:
    • Konsystencja, zapach
    Wady:
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 23 października 2019 o 13:51
    maść sudocrem
    Maści używam na co dzień, gdy syn nie ma odparzeń. Stosuję go pielęgnacyjnie, ochronnie, nawilżająco. Świetnie się sprawdza, jest wydajny, nie podrażnia skóry dziecka, ma delikatny, ładny zapach :)