Olejki do ciała

Ziaja Działanie przez masowanie, Oliwka do masażu witaminowa (nowa wersja)

Apteka Polska APTE.PL
Bodyland.pl

• 10 października 2024 o 13:10
    Pielęgnuje i relaksuje
    Ziaja Oliwka Witaminowa do Masażu to produkt, który trafił w moje ręce niemal przez przypadek, ale okazał się strzałem w dziesiątkę. Jako osoba ceniąca sobie pielęgnację skóry oraz relaksujące rytuały, postanowiłam podzielić się swoimi spostrzeżeniami na temat tego kosmetyku. Zapach oliwki jest delikatny i świeży, z nutami subtelnych, naturalnych olejków. Jest na tyle stonowany, że nie przytłacza zmysłów, co czyni go idealnym do stosowania zarówno w trakcie masażu, jak i w codziennej pielęgnacji. Aromat sprawia, że zabieg staje się prawdziwą przyjemnością, a chwilę relaksu można dodatkowo umilić zmysłowymi doznaniami. Dla mnie, ten aspekt jest kluczowy, ponieważ masaż nie tylko działa na ciało, ale i wpływa na samopoczucie. Konsystencja oliwki jest lekka, ale jednocześnie na tyle treściwa, aby skutecznie nawilżać skórę. Doskonale się rozprowadza, a przy tym nie jest zbyt tłusta. Po aplikacji skóra staje się gładka i miękka, a oliwka wchłania się w odpowiednim czasie, nie pozostawiając nadmiernego filmu. Dzięki temu, nie muszę obawiać się o pozostawienie plam na ubraniach czy pościeli.
    Zalety:
    • Oliwka może być stosowana nie tylko do masażu, ale również jako nawilżający dodatek do kąpieli, co czyni ją wszechstronnym produktem
    • dobrze sie wchłania
    • delikatny zapach
    _inga
    1 czerwca 2024 o 7:41
    Oliwka do masażu witaminowa, Ziaja
    Witaminową oliwkę do masażu firmy Ziaja kupiłam na jednej z aukcji internetowych. Opakowanie to butelka z pompką o pojemności 500 ml zapłaciłam około 19 zł. Oliwka ma przyjemny kwiatowy zapach, dobrze nadaje się do masażu relaksującego, jednocześnie pielęgnuje. Skóra po masażu z tą oliwką jest odżywiona, wygładzona i lekko natłuszcza. Oliwkę używam do masażu na suchą skórę ale też czasem nakładam po kąpieli na wilgotną skórę , dość długo się wchłania jeśli powstają plamy to dobrze się spierają. Minus za wodnistą konsystencję, długi czas wchłaniania i za opakowanie słabej jakości pompka, nie widać ile produktu zostało w opakowaniu. Podsumowując oliwka daje dobry poślizg przy masażu ale ogólnie to taki drogeryjny średniak raczej więcej jej nie kupię.
    • odżywia
    • lekko natłuszcza
    • wygładza
    Wady:
    • długo się wchłania
    • nie widać ile produktu zostało w opakowaniu
  • 4 marca 2023 o 23:29
    Super!
    Oliwka ma bardzo delikatny zapach, który jest wyczuwalny podczas jej aplikacji na skórę. W składzie zawiera witaminy A, E oraz F. Oliwka podczas masażu zapewnia nawilżenie oraz napięcie skóry. Skóra po jej użyciu wygładzona, uelastyczniona oraz odżywiona. Oliwka posiada pompkę, która jest praktyczna podczas wykonywania zabiegów masażu. Nie uczula i nie podrażnia. Ma ona pojemność 500ml i jest bardzo wydajna.
    So_Flow
    11 stycznia 2023 o 15:10
    Lepsza od wersji antycellulitowej, ale to nie wystarczy.
    Oliwkę stosowałam w domu kilka lat temu w trakcie kursu masażu, na który chodziłam. Na kursie stosowaliśmy wersję antycellulitową, która mnie strasznie uczuliła, dlatego wersję witaminową wspominam o wiele lepiej. Miała ładniejszy zapach. Nie musiałam się stresować, że znów będę miała czerwoną, podrażnioną skórę. Ale że od kilku lat interesuje się składem kosmetyków, ta oliwka już nigdy nie zagości w moim domu. Do masażu używam olejków naturalnych. Naprawdę nie czuję potrzeby wmasowywania w swoje ciało oleju mineralnego (pochodna ropy naftowej) i innych alrgenów. Szkoda zdrowia. Lepiej dorzucić kilka złotych i użyć naturalnego produktu, który będzie jednocześnie pielęgnował skórę, a nie jej szkodził.
    Zalety:
    • odpowiedni poślizg
    • delikatny zapach
    Wady:
    • tłuści ubrania
    • konsystencja - za rzadka, wszędzie chlapie i spływa z dłoni
    • nie wchłania się dobrze
    • nie nawilża - wręcz przeciwnie
    • nie ma dobrego składu
    • nie widać ile produktu zostało w opakowaniu
    • nieodpowiednia pompka w połączeniu z konsystencją - wszędzie zachlapane
    Didisoo
    6 lutego 2022 o 15:13
    Oliwka witaminowa do masażu
    Oliwkę witaminową od Ziaji kupiłam jakiś czas temu z myślą o domowym spa. Oliwka znajduje się w buteleczce z pompką o pojemności 500 ml. Zapłaciłam za nią jakość koło 20 zł. Ma delikatny kwiatowy zapach, który mnie nie drażni. Raz na jakiś czas wykonuje na nią masaż ciała i muszę przyznać, że po zastosowaniu skóra jest gładka przyjemna w dotyku, miejsca szczególnie narażone na wysuszenie typu łokcie, kolana wyglądają lepiej. Produkt fajnie się wchłania, delikatnie natłuszczając moja skórę. Nie uczula mnie, nie mam żadnych reakcji alergicznych.