Skóra, włosy, paznokcie

Starpharma SkrzypStrong, Zdrowa skóra, włosy i paznokcie

Skuteczność:
  • 22 sierpnia 2024 o 11:53
    Raczej nie przyniosły żadnego efektu.
    Kupiłam je w czasie jesiennego ogromnego wypadania włosów. Na promocji w Rossmannie kosztowały niecałe 6 zł, więc nie oczekiwałam cudu, ale spróbować można - a nuż coś zaradzą. Kolejne 2 opakowania dorzuciłam do zamówienia w aptece internetowej. Zużyłam wszystko w ciągu 3 miesięcy. Co ważne, pierwsze zaczęłam stosować po kilku tygodniach bawienia się z wcierką z Anwen, gdy już powoli widać było efekty, a ostatnie zużyłam już po zakończeniu wcierkowania. Czy widziałam jakieś dodatkowe działanie? Otóż nie. Skóra wyglądała tak samo, paznokcie nie były mocniejsze, włosy nie rosły ani szybciej, ani bardziej, ani cokolwiek innego. Czy brałam te tabletki czy nie - nie widziałam różnicy. Pod względem technicznym było dobrze. Tabletka jest mała, szara, okrągła, łatwa do połknięcia przy popijaniu wodą. Nie ma śliskiej otoczki, tylko jest taka "matowa" w dotyku. Nie zauważyłam, aby miała jakiś smak, nie odczuwałam po niej żadnych żołądkowych dolegliwości. Podsumowując... Tabletki są taniutkie i to ich największa zaleta. Należy pamiętać, że to tylko suplement, a nie lek, więc nie musi przynieść jakichkolwiek efektów. Nie kupię ponownie.
  • 3 czerwca 2024 o 8:02
    Nie wiem, czy widzę różnicę
    Stosowałam preparat około trzech miesięcy. Moim głównym zamiarem, było wzmocnienie włosów. Staram się w ostatnim czasie nieco je zapuścić, naturalnie należą do gęstych i lśniących, więc skrzyp miał tylko wspomagać proces. W typowo aptecznym papierowym opakowaniu odnaleźć można kilka listków suplementu. Tabletki są niewielkie, łatwe do połknięcia. Nie mają szczególnego zapachu, w ustach pozostawiają niezbyt przyjemny, ale delikatny posmak, który szybko znika. W składzie prócz tytułowego skrzypu znajdujemy biotynę, która również wpływa pozytywnie na stan skóry, włosów i paznokci. Jeśli chodzi o efekty, to na pewno nie mogę powiedzieć, żeby suplement mi zaszkodził. Nie są spektakularne, a w ogóle to po tak długim czasie stosowania po prostu trudne do prześledzenia. Ciężko powiedzieć, czy to akurat tabletki wpłynęły na ilość wypadających mi włosów, czy mocniejsze paznokcie, bo po drodze stosowania zmieniło mi się parę innych środowiskowych warunków, polepszył się mój sen i zmniejszył stres. Skrzyp jest tani i sprzedawany w dużych, ekonomicznie przyjaznych, opakowaniach. Łatwo dostępny, widziałam go w niejednej drogerii i aptece. Efekty jednak na tyle subtelne, że nie sięgnę już kolejny raz.
    Zalety:
    • łatwe do połknięcia
    • duże opakowania
    • tani i dobrze dostępne
    • w składzie też biotyna
    Wady:
    • dziwny posmak
    • brak działania na tyle, by opłacało się suplementację
    Netili
    3 października 2022 o 15:57
    Niestety brak efektów
    Suplement diety skrzyp strong od starpharma kupiłam w Rossmanie po przecenie i kosztowały mnie 5 zł, tabletki są koloru zielonego jak ziołowe pastylki, ponad to są małe i okrągłe, za co duży plus bo łatwo je przełknąć i są łagodne dla żołądka, ale niestety na tym plusy się kończą, bo suplement diety nie zdziałał u mnie nic, nie zauważyłam żadnych rezultatów, wiem że powinno się stosować je dłużej niż tylko miesiąc, ale sądzę że po takim czasie też powinnam zauważyć jakieś efekty, a tu nic, włosy jak wypadały tak wypadają, cera też nie uległa poprawie, a paznokcie się nie wzmocniły, niestety ale ja już więcej do nich nie wrócę, nie polecam.
    • Łagodne dla żołądka
    Wady:
    • Brak jakichkolwiek efektów
  • 10 lipca 2022 o 3:00
    No nie wiem
    Zużyłam jedno opakowanie, czyli stosowałam je przez miesiąc, po jednej tabletce dziennie, jak zaleca producent. Chociaż wydaje mi się, że lepiej byłoby brać dwie tabletki, bo jednak wcale nie są takie "strong", nie mają jakoś bardzo dużej zawartości tych składników. Były bardzo tanie, kupiłam je na promocji w Rossmanie za ok. 5,50. Opakowanie ma 30 sztuk. Tabletki są malutkie, okrągłe. Łatwo się je przełyka. Smakują tak specyficznie i po połknięciu odbija się takim dziwnym ziołowym posmakiem. Używałam ich tylko miesiąc, zaprzestałam kontynuację brania tabletek ze skrzypem, bo nie miałam czasu jechać kupić kolejnego opakowania tych lub innych tabletek :( Więc chyba ciężko ocenić mi działanie, bo widać je ponoć dopiero po kilku miesiącach. Ale te tabletki chyba powinno się brać po dwie dziennie. Efektów nie zauważyłam, ale jak wcześniej, 30 dni to zdecydowanie za mało.
    Zalety:
    • małe tabletki wygodne w przełykaniu
    • mają dość fajny posmak - specyficzny, ale polubiłam go w dziwny sposób
    • tanie
    • dostępne w Rossmanie
    Wady:
    • trochę mała zawartość składników
    • efekty widać ponoć dopiero po kilku miesiącach, jednak opinie w Internecie mnie zniechęciły, bo naczytałam się, że nic nie dają nawet po długim czasie
  • 11 czerwca 2019 o 18:01
    Brak efektów..
    Kupiłam ten suplement z ciekawości czy różni się czymś od tych polecanych. I tak.. różni się. Mimo swojej ceny, nie widzę jakichkolwiek efektów. Nawet się tego spodziewałam. Zużyłam 2 opakowania i zniecierpliwiona czekałam na efekty. I się na nie niedoczekałam. Nie opłaca się niszczyć żołądka dla tych tabletek. U mnie się nie sprawdziły i nigdy już ich nie kupie.
    • Skuteczność

Zobacz także inne Skóra, włosy, paznokcie