Szampony do włosów

Alterra Bio-Hibiskus Shampoo (Szampon do włosów z bio hibiskusem)

• 29 marca 2025 o 20:42
    Ładny zapach ale szampon mocmo średni
    Szampon Alterra Bio-Hibiskus szampon do włosów z bio hibiskusem wybrałam na promce w Rossmannie bo mój poprzedni się skończył. Szampon ma przyjemny zapach hibiskusa, konsystencje żelową, taką ktora nie przecieka przez palce. Szampon poprawnie myje skórę głowy, dobrze się pieni. Ale jakoś nie jestem do końca zadowolona z efektów, włosy są mocno dociążone, nie wyglądają zbyt świeżo. Największą zaletą szamponu jest niewątpliwie zapach, wydajność jest dosyć słaba przy regularnym stosowaniu, trochę obciąża włosy, a ja mam cienkie pasma, więc nie wygląda to dobrze.
    puddle
    12 marca 2025 o 0:58
    Delikatny, o specyficznym zapachu
    Alterra ma opinię szamponów bezpiecznych, delikatnych, z naturalnymi składnikami. Miałam już szampony w butelkach, z serii w tubie to mój pierwszy szampon. Przyjemny dla oka. Łatwo wydobyć kosmetyk z tuby, niestety zawsze mam problemy z zamknięciem. Wieczko trzeba mocno docisnąć, co nigdy nie udaje mi się mokrymi rękoma. Produkt ma postać gęstego żelu, pod wpływem wody zamienia się w puszystą pianę. Dzięki temu pokrywa całe włosy. Jest wydajny, wystarczy niewielka ilość do spienienia. Dawno nie miałam tak mocno pieniącego się szamponu, co lubię (wiem, że nie jest to konieczne do umycia włosów). Niestety trudno mi znieść jego zapach. Mocny, kojarzy mi się z apteczną maścią. Ziołowy, gorzki. Skóra głowy i włosy są oczyszczone, jest delikatny i nie przesusza. Niestety włosy elektryzują się po wysuszeniu (w porównaniu z innymi używanymi szamponami). Na długości działa odżywka, ale u nasady nieco się stroszą i trzeba je ujarzmiać.
    Zalety:
    • łagodny dla skóry głowy
    • skutecznie oczyszcza i odświeża
    • duża dostępność
    • ładna szata graficzna
    Wady:
    • nieprzyjemny zapach
    • zamknięcie sprawia problemy
    • włosy elektryzują się po użyciu
  • 19 lipca 2024 o 9:44
    Fajny szampon
    Szampon oczywiście mnie przyciągnął swoją ceną i chęcią przetestowania czegoś nowego. Wizualnie w tubie, bardzo wygodna forma i możliwość wydobycia całego produktu. Kolorystycznie bardzo przyjemnie dla oka. Odcienie czerwieni to coś co bardzo lubię. A teraz to co najważniejsze czyli działanie. Szampon przyjemnie pachnie, ma działanie oczyszczające, ale niestety dla moich włosów jest za słaby w stosunku do nawilżenia. Mam dość suche włosy a mam wrażenie ,że on je jeszcze dodatkowo wysusza. Myślę, że dla włosów w lepszej kondycji sprawdzi się bardzo dobrze, na duży plus to, że jest bez silikonów.
    kialacm
    30 czerwca 2024 o 10:53
    Dobry, tani i łatwo dostępny ☺️
    Szampon ten znam już od roku. Sięgam po niego głównie na wyjazdach, ponieważ jest mały i nie zajmuje dużo miejsca. Jest zamknięty w plastikowym opakowaniu o pojemności 200 ml. Jego Szata graficzna jest ładna, czytelna i prosta. Jest to szampon dla każdego rodzaju włosów. Jego zapach jest bardzo przyjemny, lekko ziołowy. Nie zawiera syntetycznych barwników i kompozycji zapachowych. Nie zawiera Silikonów. Jest przebadany dermatologicznie. W swojej formule zawiera Aloes, kwiat hibiskusa buraka cukrowego, olej sojowy, olej rzepakowy – wszystkie te produkty działają nawilżająco i odżywiająco na włosy. Jest to produkt wegański, łatwo dostępny, taniej. Często można go dostać na promocji w drogerii Rossmann. Jego konsystencja jest średnio gęsta, żelowa. Kosmetyk ten dobrze się pieni i świetnie do oczyszcza skórę głowy. Ze względu na to, że nie posiada w swoim składzie Silikonów ( w przeciwieństwe do moich ulubieńców z firmy Garnier oraz L'Oreal), włosy są lekko szorstkie, dlatego po umyciu głowy tym szamponem warto zastosować maskę. Szampon ten nie podrażnia skóry głowy, nie wysusza, nie powoduje alergii. Jest bardzo delikatny dla naszej skóry głowy. Jak za taka niską cenę to warto wypróbować ☺️
    Zalety:
    • tani
    • łatwo dostępny
    • dobrze doczyszcza skórę głowy
    • nie podrażnia
    • nie wysusza
    • fajna konsystencja
    • dobrze się pieni
    • nie zawiera sztucznych barwników
    • nie ma sztucznych kompozycji zapachowych
    • testowany dermatologicznie
    • naturalny skład
    • wydajny
    Wady:
    • zostawia lekko szorstkie włosy, dlatego warto mżyc jeszcze maski/ odżywki
  • 27 marca 2024 o 19:43
    zadowolona
    Szampon dobrze oczyszcza, mimo naturalnego składu daje dużo piany. Forma tuby niezbyt poręczna, ciężko ją otworzyć mokrymi rękami, więc przelałam szampon do innej buteleczki. Po wysuszeniu włosy są puszyste, lekkie i odbite od nasady. Długo utrzymują świeżość. Niestety na minus zapach. Na początku myślałam, że produkt skisł, albo spleśniał. Mycie, a potem suszenie to wdychanie tego nieprzyjemnego zapachu. Jak na złość dość długo się utrzymuje na włosach.