Maski do włosów

Vianek Seria Czerwona, Intensywnie regenerująca maska do włosów farbowanych jasnych

Bodyland.pl
Sylveco VIANEK Regenerująca intensywnie maska do włosów blond, farbowanych, rozjaśnianych, 150ml
Vianek Maska do Włosów Blond, Rozjaśnianych i Farbowanych

• 6 maja 2021 o 13:52
    Ochronne masełko
    Opakowanie wygodne, choć niewielkie. Konsystencja masełkowata, dość gęsta. Bardziej przypomina masło do ciała, niż odżywkę do włosów. Maska ma przyjemny zapach, naturalny, nie czuć w niej chemii. Można ją stosować dwojako - na sucho i na mokro. Ja zdecydowanie wolę opcję na mokro, tuż po umyciu włosów szamponem. Ułatwia wówczas rozczesywanie, pozostawia włosy jedwabiście gładkie i sypie. W przypadku stosowania na sucho przed myciem zdecydowanie obciążyła włosy, wyglądały tłusto i nieestetycznie. Dodatkowo zużyłam jej znacznie więcej, co przy wysokiej cenie jest aspektem na minus. Generalnie bardzo przypadła mi do gustu w komplecie z szamponem tej serii. Utrzymuje włosy w dobrej kondycji, kolor nie zmienił się. Sięgnę po nią na pewno nie raz. Jest warta swojej ceny.
    Zalety:
    • skuteczna,
    • naturalna,
    • praktyczne opakowanie,
    • nadaje włosom blasku,
    • chroni kolor.
    Wady:
    • mała wydajność poprzez bardzo gęstą konsystencję,
    • ciężko kupić ją stacjonarnie.
  • 2 października 2020 o 15:42
    pokładałam duże nadzieje w niej, ale się zawiodłam...
    gdybym mogła jednym słowem określić tę maskę, to byłoby słowo „badziew”. ni mniej, ni więcej. pojemność mała, wydajność zerowa, konsystencja masła, przez co trzeba jej dużo na włosy nałożyć, aby w ogóle pokryć je produktem. po użyciu włosy wręcz tłuste, jakby niedomyte, splątane (a nie mam na co dzień problemów z tym), matowe, suche. okropność. bardzo pożałowałam tego zakupu.
    Zalety:
    • absolutnie nic :c
    Wady:
    • mała pojemność,
    • zerowa wydajność,
    • toporna konsystencja,
    • po użyciu włosy suche, matowe, tłuste, wyglądające na niedomyte,
    • cena w stosunku do jakości
    kamoni7
    7 września 2020 o 22:19
    Prawdopodobnie wymaga czasu
    Moje włosy są suche, kręcone i rozjaśniane, więc potrzebują mega porządnej pielęgnacji. A produkty Syveco bardzo lubię. Za to, że są polskie i mają naturalne i bogate składy. Ta maska znajduje się w plastikowym słoiczku zamykanym zakrętką. W opakowaniu znajduje się tylko 150 ml produktu. Bardzo malutko. Na moje włosy do łopatek to zaledwie 5 użyć. Według producenta produkt należy zużyć w ciągu 3 miesięcy od otwarcia. Przy takiej wydajności to naprawdę nie problem. Maska skład ma bogaty i naturalny. Zawiera ekstrakt z korzenia rzewienia, ekstrakt z kory cynamonu, ekstrakt z kwatu rumianku, olej z pestek truskawek, olej z pestek winogron, olej arganowy i panthenol. Maska ma zbitą konsystencję, ale łatwo rozprowadza się na włosach. Posiada beżowy kolor. Można w niej zaobserwować ciemne drobinki, których nie czuć pod palcami. Pachnie dość dziwnie, a w zasadzie to śmierdzi, bo zapach ma wyjątkowo nieładny. Trzymałam ją na włosach zarówno 5 minut, jak i 30 minut pod czepkiem. I w zasadzie nie widziałam różnicy w działaniu. Maska łatwo i szybko spłukuje się z włosów. Nie plącze ich. Włosy bez problemu się rozczesują. Maska nie daje spektakularnych efektów. Po niej włosy są miękkie, przyjemne w dotyku i odbite od nasady. Absolutnie nie są obciążone. Maska w stopniu średnim wpływa na ich stan. Sprawia, że są trochę bardziej nawilżone i zregenerowane oraz zyskują trochę blasku. Jakiś super efektów to ja po niej nie widzę. Być może trzeba byłoby zużyć kilka opakowań, żeby zobaczyć możliwości tej maski. W końcu nie posiada ona w sobie silikonów i innej chemii, która daje szybkie, ale też i pozorne efekty. Zalety: +trochę nawilża i regeneruje, +zmiękcza, +nie obciąża, +ułatwia rozczesywanie, +skład, +polska marka. Wady: -zapach, -pojemność, -wydajność, -cena.
    Drogeria Natura
  • 15 marca 2020 o 21:46
    Najgorsza maska jaką miałam
    Maseczka cudownie pachnie cynamonem niestety bardzo podrażniła mi skórę głowy. Starałam się nakładać ją od połowy włosów po same końce bo te mam mocno rozjaśnione niestety gdzieś tam delikatnie zawsze dotknęła głowy od razu potworne pieczenie i powstawały czerwone plamy. Na dodatek nie zauważyłam żeby cokolwiek zregenerowała lub pomogła w utrzymaniu jasnego koloru. Nie polecam.
  • 26 lipca 2019 o 16:10
    U mnie się sprawdziła
    Gdy weszłam na stronę tego produktu, dość mnie zdziwiła bardzo niska ocena i spora ilość negatywnych opinii, choć rozumiem, że każde włosy potrzebują czegoś innego i sprawdzają się na nich różne produkty. Na moich blond włosach, niefarbowanych i nierozjaśnianych, sprawdziła się bardzo dobrze. Świetnie regeneruje i nawilża włosy, ma bardzo przyjemny zapach. Do minusów należy bardzo, bardzo gęsta konsystencja- aż za gęsta, oraz wydajność (niewielkie opakowanie, mała wydajność maski, wysoka cena).
    Zalety:
    • Naturalny skład
    • Nawilżenie włosów
    • Ogólne pozytywne działanie na włosach
    Wady:
    • Konsystencja- za gęsta