Zwykle czytam recenzje na wizaz wszystkich produktów, które mam zamiar kupić. Jak kupowałam ten peeling, wpisałam tylko organic shop deserts i widziałam pozytywne opinie tych owocowych, więc wzięłam czekoladowy myśląc,że też będzie super. Zwykle lubię owocowe zapachy, ale tym razem chciałam jakiejś odmiany. I niestety się rozczarowałam.
Po 1 - zapach - myślałam, że to będzie taki przyjemny czekoladowy zapach podobny do tych różnych kokosowych, migdałowych itp peelingów, ale niestety, ten zapach jest taki mocny, chemiczny, faktycznie przypomina mi gorącą czekoladę z proszku, ale jest nieprzyjemny, jakiś taki drażniący.
po 2 - mega zdziwiła mnie konsystencja, myślałam, że będzie taki gruboziarnisty, ale on jest jak olej kokosowy albo taka odżywka do włosów castor oil. Twarda, stała konsystencja, która w dłoniach po tarciu się rozpuszcza. Ciężko to wydobyć bez jakiejś szpatułki, zawsze mam to pod paznokciami. Faktycznie, jak piszą dziewczyny, rozpada się na kawałki i spadają mi one najczęściej do brodzika, cała łazienka staje się brudna przy używaniu tego peelingu, kawałeczki peelingu są wszędzie.
po 3-działanie - skóra jest czerwona, nawet zauważyłam, że jak dłużej się nim smarowałam i miałam ręce pokryte peelingiem, to zaczynały mnie mocno piec, że musiałam zmyć peeling chłodną wodą jak najszybciej. Nigdy tak nie miałam z żadnym peelingiem. Rozumiem, że to ma być działanie rozgrzewające, więc skóra ma prawo być zaczerwieniona itd, ale dziwne, że pieką mnie przy tym dłonie nie do wytrzymania w połączeniu z gorącą wodą.
Jeśli chodzi o efekt, ja u siebie zaobserwowałam faktycznie jakby milszą w dotyku skórę, gładszą, ale ten zapach jest wyczuwalny nawet po zmyciu i mi on osobiście przeszkadza. Pudełko jest duże i szczerze mówiąc niechętnie używam tego peelingu, żeby tylko jak najszybciej się pozbyć.
Na pewno nie kupiłabym więcej i żałuję zakupu.
Zalety:
- działanie wygładzające, skóra jest wyczuwalnie bardziej miękka w dotyku
- na pewno jest to produkt wydajny, jest go dużo w opakowaniu i niewielka ilość wystarczy przy jednym użyciu, bo konsystencja jest stała, ale się rozpuszcza pod wpływem ciepła
- fajne kolorowe opakowanie z humorystycznym "don't eat me"
Wady:
- zapach,
- konsystencja stała, ciężka w rozprowadzaniu,
- kolor produktu, cały prysznic jest brudny podczas użycia tego peelingu,
- zaczerwieniona skóra, pieczenie (choć można się tego spodziewać skoro produkt ma rozgrzewać)