Szampony do włosów

Garnier Botanic Therapy, Miód & Propolis, Szampon do włosów regenerujący i chroniący

Garnier Botanic Therapy Szampon Miód i Propolis 400ml
notino.pl
Garnier Szampon do włosów - Botanic Therapy Honey & Propolis
Garnier Szampon do włosów - Botanic Therapy Honey & Propolis

Nasi użytkownicy zostawili 164 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 1 kwietnia 2025 o 14:29
    Fajny
    Szampon do włosów pięknie pachnie, super się pieni, jest dość wydajny. I cenowo nie jest drogi. Włosy są fajnie odżywione , miękkie, nie podrażnia skóry głowy. Super produkt jestem zadowolona. Opakowanie jest bardzo praktyczne w stosowaniu.
    KardiaM
    14 lipca 2024 o 14:47
    Dobrze myje, nie podrażnia i nie obciąża
    Od szamponu wymagam przede wszystkim skutecznego mycia oraz żeby nie powodował podrażnień skóry głowy i obciążenia włosów. Moje włosy bardzo lubią serię Botanic Therapy, więc z nadzieją sięgnęłam po ten produkt. I po raz kolejny się nie zawiodłam. Opakowanie jest w podobnym stylu do innych wariantów. Jest estetyczne, kolorowe i posiada praktyczne, solidne zamknięcie "na klik". Szampon ma gęstą konsystencję i otulający, słodki (ale w moim odczuciu nie za słodki) zapach. Bardzo dobrze się pieni, więc wystarczy niewielka ilość. Spełnia wszystkie moje wymagania co do szamponu, natomiast po jego użyciu konieczne jest u mnie zastosowanie odżywki lub maski, by odżywić, nawilżyć włosy oraz ułatwić ich rozczesywanie.
  • 30 października 2023 o 10:28
    Jakość
    Szampony Garniera to produkty, które zwykle kupuję w ciemno i wiem, że się nie zawiodę, zaś recenzowany produkt nie jest tutaj żadnym wyjątkiem. I to wyjątkiem w naprawdę dobrej cenie. Pachnie obłędnie, ma przyjemną konsystencje, świetnie oczyszcza i nawilża, bardzo dobrze się pieni, nie plącze ani nie wysusza włosów pozostawiając je delikatne i przyjemne w dotyku. Sama butelka jest bardzo ładna i dzięki przezroczystości pozwala kontrolować pozostałą ilość szamponu, posiada też wygodne zamknięcie na klik. Jak dla mnie niewyobrażalnie dobry produkt w swojej półce cenowej.
  • 17 września 2023 o 21:52
    Przyjemność używania, niezbyt korzystne działanie
    Bardzo lubię całą serię botanic od Garniera, wielokrotnie też używałam różnych masek i odżywek z miodem i dobrze się u mnie sprawdzały. Jednak oprócz przyjemności podczas mycia włosów za wiele ten szampon nie oferuje moim włosom i skórze głowy. Chyba nawet nieźle oczyszcza, ale na jak krótko. Jeśli go używać to w moim przypadku koniecznie codziennie, bo tak szybko włosy u nasady wyglądają po prostu tłusto i nieświeżo. Jeśli jednak nie robię przerw na inny szampon to mam wrażenie, że przesusza mi włosy, zwłaszcza ich niższe partie. Może jest tam za dużo wosku pszczelego i stąd przeciążenie. Przesuszenie to z kolei reakcja na mocne substancje myjące. Typowy drogeryjny szampon, bez dodatkowego działania pielęgnującego, jednak chyba najgorszy z serii, przynajmniej dla mnie. Ładnie pachnie, mocno oczyszcza, a próbuje to tuszować i wychodzi nieporozumienie. Szkoda, bo jest tak aksamitny, jednocześnie gęsty i lejący, tak dobrze się pieni i jest wydajny. Miło też na niego popatrzeć. Na nic się to jednak zdaje, gdy zmusza do częstszego mycia. Na pewno nie jest regenerujący. Może jest chroniący, w sensie, że powleka jakąś warstwą, chociaż nie odczuwam tego gołą ręką. Bezpośrednio po umyciu i wysuszeniu włosy są miękkie i ładnie błyszczą, ale nawet wtedy moje fale już zapowiadają się strąkowato, a nieczęsto udaje mi się je przeciążyć.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Przyjemność używania
    • Wydajny
    Wady:
    • Skraca świeżość włosów
    • Używany codziennie przynosi więcej szkody, niż obiecanej regeneracji
    • Obciąża
    Ganette
    12 marca 2023 o 20:01
    Nie przepadam za nim, włosy bardzo szybko się przetluszczają.
    Szampon kupiłam razem z odżywka z tej serii, mam włosy dość zniszczone, puszące się, liczyłam że włosy choć trochę będą ujarzmione... Niestety... prócz obciążenia i szybszego przetluszczania nie zauważyłam żeby szampon w jakikolwiek sposób pomógł moim włosom. Już po umyciu i użyciu odżywki ( dla mnie te dwa produkty to masakryczne polaczenie) włosy są oklapniete i zbijaja się w niezbyt estetycznie wyglądające strąki.Z inną odzywką nie ma takiej tragedii, włosy się szybciej przetluszczają ale nie ma takiego efektu oblepienia. Natomiast kiedy myje włosy, oczekuje, że będą one porządnie umyte i świeże a w tym przypadku niestety już wieczorem włosy nadają się do mycia. Duzy plus za piekny zapach, ale z plusow to chyba wszystko. Może dla innego typu włosów będzie super, dla mnie nie jest i na pewno więcej nie wrócę. Cena jest dość niska, można spróbować, może akurat sprawdzi się dobrze...