Podkłady

Nude by Nature Radiant Loose Powder Foundation (Podkład mineralny)

• 24 czerwca 2023 o 18:32
    Spodziewałam się czegoś lepszego
    Przetestowałam wszystkie polskie minerały, większość brytyjskich, przyszedł czas na " te cuda z Australii". Dostępność nude by nature jest w Polsce zdecydowanie najlepsza ze wszystkich firm z Antypodów, choć próbek nigdzie nie znalazłam. Kupiłam dwa opakowania rzekomo najjaśniejszych odcieni w gamie chłodnej i neutralnej. Jakież było moje zdziwienie kolorystyczne! Chłodny jest chłodny ale nigdy w życiu się tak nie opalę, żeby pasował ( używam spf 50 cały rok). Jak dla mnie jest odpowiednikiem jakiegoś poziomu 4 czy nawet 5 w poziomie jasności . Odcień neutralny wydaje się na mojej twarzy jaśniejszy ale i tak jest za ciemny. Wielka szkoda. Opakowanie udaje eleganckie ale złote wieczko bardzo się rysuje. W środku jest miękkie sitko, na wieczku " kominek", przez który nie da się wysypywać zawartości bezpośrednio na wieczko. Podkład jest sredni- krycie ma dobre ale ma tendencję do wchodzenia w pory,jeśli nałoży się go gdzieś za dużo. Trwałość średnia. Ogólnie mówiąc,byłabym bardziej zadowolona, jeśli odcienie nie byłyby tak ciemne ( zawsze mogę wymieszać z innymi podkładami, przy za ciemnym już nic się nie da zrobić). Edit styczeń 2024 - dochodzę do wniosku,że minerały powinnam oceniać dopiero po minimum roku używania, bo moja skóra jest tak kapryśna i się zmienia. Sposobem na ten podkład okazał się u mnie lekko bielscy spf senelle i bardzo jasny krem bb z sensum mare. Podkład na tak jasnej bazie nie jest już dramatycznie ciemny. Co ciekawe, nie wchodzi tak w pory i trzyma się zdecydowanie lepiej. Wielka szkoda,że nie można kupić próbek. Czy kupię go ponownie? To opakowanie pewnie mi starczy na kilka lat, bo różnych minerałów mam całe pudło. A do tego czasu, pewnie odkryję coś lepszego.
  • 22 grudnia 2020 o 15:37
    Genialny podkład mineralny :)
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Ostatnio złapałam się na tym, że mam bardzo wiele recenzji do napisania - puste pudełeczka czekają a ja jakoś nie miałam weny (może końcówka ciąży temu nie służy?) :) W każdym razie zabrałam się najpierw na miniatury, które testowałam - jest ich cała masa, ale chyba dam radę :) Pierwszy w ręce wpadł mineralny sypki podkład - pierwszy, którego używałam - od Nude By Nature. Otrzymałam go w prezencie i na początku była do niego baaaaardzo sceptycznie nastawiona - jak to sypki? Ja i sypki podkład? W ogóle tego nie widziałam - do czasu aż nie wypróbowałam ;) Podkład zamknięty jest w ślicznym transparentnym pudełeczku ze złotą zakrętką (w każdym razie miniatura ) - otrzymałam odcień W2 Ivory - i zimną sprawdził się idealnie :) Jest bardzo mocno zmielony - nie posiada jakiegoś konkretnego zapachu - ma całą masę maluteńkich drobinek - mnie zachwyciły. Nie widać ich po rozprowadzeniu podkładu na twarzy - otrzymujemy zdrowy, lekki blask, który sprawia, że skóra wygląda na wypoczętą i odmłodzoną :) Krycie można oczywiście stopować (nakładam puszystym okrągłym pędzlem w sam raz do tego typu podkładów) - chociaż mocnego raczej nie osiągniemy - mamy bardziej naturalny, subtelny efekt - bez efektu maski. Puder bardzo ładnie się rozprowadza i łączy ze skórą - to moim zdaniem jedna z najważniejszych cech dobrego podkładu :) Trwałość całkiem ok jak na cerę mieszaną - tu cudów się nie spodziewałam, ale i tak nie mogę narzekać. Podkład również nie zapchał ani nie spowodowała żadnych podrażnień czy uczulenia. Mogę jak najbardziej polecić podkład mineralny Nude by Nature - u mnie sprawdził się w każdym aspekcie. Miałam co prawda miniaturę, ale zdążyłam się w nim zakochać :) Oczywiście jeżeli szukacie czegoś bardzo mocnego na wzór EL - Double Wear to odradzam ;) Tutaj otrzymacie lekkość, rozświetlenie, świetna jakość, efekt drugiej skóry. Polecam!
    Zalety:
    • Ładne opakowanie
    • Bardzo dobrze zmielony
    • Łatwo się nakłada
    • Świetnie się wtapia
    • Całkiem dobra trwałość nawet przy cerze mieszanej
    • Cudnie rozświetla i daje efekt zdrowego blasku
    • Można stopniować krycie
    • Nie osiada w zmarszczkach
    • Nie uczula i nie podrażnia
    Wady:
  • 17 listopada 2020 o 14:59
    Świetny
    Dostałam ten produkt w prezencie. Nigdy wcześniej nie używałam podkładów mineralnych, w dodatku otrzymałam odcień, który teoretycznie nie powinien mi pasować. A jednak... produkt okazał się hitem! Ten podkład jest lekki, aksamitny i daje bardzo naturalny efekt na skórze. Nie zakryje wszystkich niedoskonałości, ale większość już tak :). Nie pogarsza stanu cery, nawet jeśli jest tak problematyczna, jak moja. Utrzymuje się cały dzień i fajnie łączy z innymi produktami, nawet kremowymi. Co więcej, nie ciastkuje się, a kolor idealnie wtapia się w cerę. Skutecznie mnie przekonał do produktów mineralnych.
    Zalety:
    • ładne opakowanie
    • łatwość aplikacji (można i gąbką, i pędzlem)
    • aksamitne, naturalne wykończenie
    • wtopienie się w skórę, nawet jeśli odcień jest nietrafiony :)
    Wady:
  • 8 czerwca 2020 o 7:53
    Moja skóra go lubi
    Podkład bardzo dobrze sprawdził się przy mojej suchej i wrażliwej skórze, nie obciąża i daje ładny naturalny wygląd. Sprawdza się w cieplejsze miesiące gdy nie chce nakładać ciężkich podkładów. Aby kosmetyki mineralne wyglądały dobrze na naszej twarzy potrzebna jest bardzo dobra pielęgnacja, złuszczanie i nawilżenie. Płaskim pędzelkiem bardzo dobrze rozprowadza się na skórze, nie wygląda sucho, nie zapycha, ładnie wyrównuje koloryt. Rozświetla, nie podkreśla suchości skóry ani zmarszczek, sprawdzi się przy cerze normalnej, dojrzałej i suchej. Kolorystyka dość ciemna, u mnie sprawdza się W2 Ivory.
  • 7 stycznia 2020 o 23:19
    W duecie z innymi podkładami tak, samodzielnie nie
    Szczerze przyznam, że nakładając go samodzielnie jako podkład byłam mocno zawiedziona efektem. I nie ukrywam, że sam jest beznadziejny. Nie kryje zbytnio, wyświeca się dość szybko i nieestetycznie. Jednak jako, że nie był tani, postanowiłam dać mu szansę i nakładać go dla efektu wzmocnienia makijażu na inny podkład, a potem przypudrowuję twarz transparentnym pudrem. Wbrew pozorom cała ta mieszanka nie wygląda sztucznie. Bo właśnie ten podkład mineralny nadaje makijażowi w takim połączeniu lekkości i wygładza ładnie buzię. Odcień mam idealnie dobrany do swojej karnacji. Podoba mi się, że kosmetyk ten nie oksyduje. Opakowanie bardzo przemyślane, użytkowe i eleganckie. Wydajny. Niestety średnio trwały.