Podkłady

Giorgio Armani Luminous Silk Foundation Jedwabisty podkład rozświetlający

Nasi użytkownicy zostawili 92 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 16 kwietnia 2025 o 19:28
    Naturalny efekt i komfort noszenia – Luminous Silk robi robotę!
    Podkład Luminous Silk to jeden z tych podkładów, do których z łatwością można się przywiązać. Używam go od kilku miesięcy i za każdym razem jestem zadowolona z efektu, jaki daje na skórze. Formuła jest niezwykle lekka, prawie niewyczuwalna po aplikacji, a przy tym daje przepiękne, naturalne wykończenie – coś pomiędzy satyną a delikatnym glow, bez przesadnego błysku. Skóra wygląda na świeżą, zdrową, a jednocześnie gładką i lekko wygładzoną. Krycie określiłabym jako średnie – wyrównuje koloryt, radzi sobie z drobnymi niedoskonałościami, ale większe przebarwienia czy zaczerwienienia mogą wymagać korektora. Dla mnie to nie problem, bo efekt końcowy jest wart tej dodatkowej chwili w makijażu. Ja często sięgam po korektor z tej samej serii. Ten podkład to zdecydowanie produkt dla fanek naturalnego efektu – nie tworzy maski, nie wchodzi w zmarszczki, nie podkreśla suchych skórek. A do tego naprawdę dobrze trzyma się na twarzy przez cały dzień. Aplikacja? Sprawdza się zarówno z gąbeczką, jak i pędzlem. Produkt świetnie stapia się ze skórą, nie oksyduje i nie tworzy smug. Opakowanie jest eleganckie, solidne i z wygodną pompką. To zdecydowanie luksusowy produkt, ale taki, który daje efekt proporcjonalny do ceny. Dla osób szukających lekkiego, ale skutecznego podkładu, który pięknie podkreśla naturalną urodę, Luminous Silk będzie strzałem w dziesiątkę.
    Zalety:
    • lekka, komfortowa formuła
    • naturalny, promienny efekt
    • średnie, budujące krycie
    • dobra trwałość bez efektu maski
    • nie wchodzi w zmarszczki i nie podkreśla suchych miejsc
    • świetnie się stapia ze skórą
    • solidne opakowanie z pompką
    • łatwa i bezproblemowa aplikacja
    Wady:
    • nie zakryje mocnych zaczerwienień bez korektora
    W perfumerii
    kasinaa
    7 czerwca 2024 o 19:35
    Do podziwiania z odległości
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Ten podkład już kiedyś miałam jako 30 latka i był dla mnie totalną klapą , pamiętam że kolor miałam też za jasny i podkład wyświęcał się w mega tempie. Mając lat 48 i wiedząc że moja cera zmienia się i ma też inne preferencje już go prawie kupiłam ! Wiem jednak że kwc nie kłamie i jeśli tutaj coś ma kiepskie recenzje to kiepskim produktem jest. Udało mi się otrzymać potężną próbkę w kolorze 4.5 który mimo że jest kolorem trochę za jasnym dla mnie nawet nieźle się wtopił i razem z brazerem i różem wyglądał ok. Moim zdaniem podkład ciemnieje - rano byl jasny po południu już stał się moim dobrym kolorem. Podkład nakładałam pędzlem bo tak najbardziej na lubię i nałożył się ok. To nie było cudowne doświadczenie które magicznie zmieniło moją skórę ale nakładanie go jest dosyć łatwe. Podkład ma lekkie krycie które można nieco zbudować ale dokładanie kolejnej warstwy raczej spowoduje ciężkość niż ładny efekt. Myślę że druga bardzo lekka warstwa w miejscach newralgicznych zwyczajnie starczy. Jakże mnie zaskoczył efekt który jest zwyczajnie matem , mówią satyna ja bym to nazwała matem. Na dodatek podkład raczej osadza się na skórze niż w nią wtapia. Rozumiem czemu to jest ulubiony podkład na sesję zdjęciowe - on się tak najlepiej nadaje. Nałożyć zrobić fotkę - ślicznie się fotografuje i zmyć. Test długotrwałości nie zdał. Nie było źle bo ogólnie ładnie utrzymał kontur i róż ale z nosa i brody zszedł całkowicie zostawiając nieestetyczne placki. Do samego końca dnia był matowy i suchy! Mam cerę mieszaną a on wysuszył ją w ciągu dnia. Wieczorem z daleka było ok ale z bliska przy lustrze o nie , nie o taki efekt mi chodzi i nie za takie pieniądze. Cieszę się ogromnie że mamy kwc i szczere opinie oraz dlatego że jednak nie kupiłam a protestowałam . Żałowałabym zakupu - bardzo Moja ocena to 3,5*
    U konsultantki
    pusdit
    28 marca 2024 o 23:34
    Delikatny, codzienny ideał
    Jako posiadaczka cery mieszanej bardzo cenie sobie ten podklad. Jest delikatny, nienachalny, ale ujednolica koloryt skóry. Wygląda bardzo naturalnie i świeżo.
    Zalety:
    • wygląd skóry
    • równomierne ścieranie się (bez plam)
    • pieknie łączy się z innymi produktami do twarzy
    Wady:
    • cena, niestety jest bardzo drogi, jednak na mojej skórze żaden inny podkład nie wyglądał podobnie :(
  • 14 grudnia 2023 o 1:58
    Nie żałuję zakupu
    Podkład zakupiłam przez internet w kolorze nr 5.5 . Kolor jak na zime jest dla mnie za ciemny . Natomiast jak się opale w lato jak najbardziej. Chodź nie jest najgorzej na mnie bladej w zime ten odcień też tak na siłe nawet by pasował oczywiście z obowiązkowym nałożeniem na dekolt i szyje żeby nic się nie odznaczało. Kolor ładny nie ciepły takich nie lubię, nie wpada w pomarańcz. To co w tym podkładzie uwielbiam to to że się tak jakby stapia ze skórą w ogóle nie widać , że ma się coś nałożone na twarzy. Mnie nie wysusza, nie roluje się a po paru godzinach mam wrażenie że ten efekt świecenia jest tak ładnie widoczny. Oczywiście wszystko zależy co nałożycie pod niego i na niego. Nie kryje mocno no ale nie miał tego robić. Myślę że nie dla każdego raczej nie jest to uniwersalny podkład. Jak dla mnie super jeden z lepszych jaki miałam .
  • 7 grudnia 2023 o 0:42
    mieszane uczucia
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Podkład ma sporo plusów i - dwa minusy. Testowałam go w kolorze nr 3, na początku wydawał się ciemny dla mojej skóry, ale ostatecznie się z nią stopił i nie odcinał szczególnie. Daje ładny efekt, skóra wygląda na zdrową i nawilżoną. Ma lekkie krycie, ale jako podkład na dzień się nadaje. Wytrzymuje naprawdę długo (przypudrowałam tylko strefę T - cera mieszana) i wytrzymał mi cały dzień, a po południu zmorzyło mnie i zrobiłam sobie krótką drzemkę (co zazwyczaj kończy się pożegnaniem z podkładem). Także trwałość ma dobrą, z czasem bardziej się świeci, ale wciąż skóra wygląda na zdrową. Pierwszy minus jest taki, że podkład niestety lepiej wygląda z daleka niż z bliska, bo nieco podkreśla pory. Nie jakoś szczególnie (miałam gorsze podkłady), ale wciąż są bardziej widoczne niż kiedy makijażu nie mam na sobie. Drugi minus to wysoka cena - gdyby nie podkreślone pory, powiedziałabym, że jest wart swojej ceny, ale że idealny nie jest to muszę się zastanowić czy chcę go kupić - i porównać z innymi podobnymi podkładami.