Balsamy do ciała

Bartpol Apipuder, Propolisowy talk do ciała

Ola1419
    5 września 2018 o 14:37
    Świetny!
    W szale wyszukiwań nowych miodowych kosmetyków odkryłam to oto cudo. Od zawsze zmagałam się z nadmierną potliwością stóp i nie było na to rady ni specyfików - nie dawały sobie z tym rady żadne płukanki, kremy ani dezodoranty. Okazało się, że wystarczy zasypka - talk. Talk jest o zapachu lekko propolisowym, świetnie suszy stopy, zapobiega ich nadmiernej potliwości, niweluje brzydki zapach, a także zapobiega otarciom.
    Silwena
    4 czerwca 2009 o 23:17
    Uniwersalny i niezawodny
    Plusy :ehem: antygrzybiczny, antybakteryjny :ehem: pomaga skutecznie goić stany zapalne :ehem: łagodzi zaczeriwnioną skóre po depilacji :ehem: pomaga jak coś zaswędzi, czy się podrażni :ehem: czasem matowię nim buźkę jak jestem w domku :ehem: skóra jest po nim przyjemna w dotyku, wygładzona :ehem: podlecza/osusza ranki po wydłubaniu wrośniętego włosa :ehem: po goleniu intymnym całkowicie ogranicza powstawanie krostek Minusy :nie: otwory w opakowaniu są za duże, wysypuje się zbyt dużo pudru na raz :nie: wolałabym by był bezzapachowy, ponieważ czasem zapach kwiatowo-pudrowy męczy mój alergiczny nos :nie: talk nie jest w formie delikatnego pyłku (jak np AlantanPlus), ponieważ są w nim wyczuwalne drapiące drobiny Przed zastosowaniem warto wiedzieć, czy propolis nas nie uczula (!!!) Używam tego produktu od: jakieś 9 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1,5 opakowania
  • 17 października 2007 o 15:44
    Dobry do stóp
    Stosuję talk przede wszystkim do stóp, nie jako profilaktyka przed grzybicą, tylko po prostu mam problem z potliwością stóp. Latem stopy ślizgają mi się po powierzchni klapek, a choćby jesienią, mam problem z zapachem. Talk propolisowy stosuję trzeci miesiąc i muszę przyznać, że efekt jest dobry. Stopy nie są wilgotne i mają przyjemny zapach. Minusem są duże dziurki w dozowniku, na prawdę trzeba stosować ostrożnie, bo może szybko się skończyć. Używam tego produktu od: 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: 2
  • 15 października 2007 o 19:17
    jest OK
    Bardzo fajny talk do ciała. Skóra jest gładka, satynowa i bardzo miła w dotyku. Świetnie łagodzi podrażnienia i przyspiesza gojenie mikrourazów skóry (aktualnie smaruję otarcia od chusteczek przy skrzydełkach nosa). Producent pisze coś o ochronie przeciwgrzybiczej stóp ale nie miałam i mam nadzieję, że nie będę miała okazji sprawdzić tych właściwości. Ma żółty kolor (zasługa propolisowego ekstraktu jak sądzę), ale jest on zupełnie niewidoczny po nałożeniu na skórę. Kilka razy przypudrowałam nim buzię, krzywdy mi nie zrobił. Zapach dziwaczny, lekko kwaśnawy. Trudno mi powiedzieć czemu jest taki, bo wiem jak pachnie propolis, wiem jak pachnie talk i wiem jak pachnie tlenek cynku, czyli 3 główne składniki tego kosmetyku. Po roztarciu kwaśność łagodnieje i pojawiają się jakieś mdławe kwiatuszki-oblecą od biedy bo nie są intensywne-chociaż szkoda, że go naperfumowali, wolałabym naturalny zapach propolisu. Konsystencja jest pudrowa, ale daje się zauważyć drobne grudki. Przy smarowaniu lekko drapią (od pierwszego otwarcia tak ma, a nie jest przeterminowany, więc pewnie taka jego uroda). Opakowanie siermiężne, nie podoba mi się dozownik, dziurki są za duże. Wysypywać trzeba z uwagą, bo łatwo wysypać więcej niż by się potrzebowało. Dałam mu 3 *: jest naprawdę dobry, ma świetne właściwości łagodzące, te grudki, za duże dziurki i kwaśnawy zapaszek to drobiazgi. Używam tego produktu od: kilku tygodni Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
    achiech
    9 października 2007 o 15:16
    cud miód!
    Nareszcie łagodny kosmetyk do całego ciała leczący krostki i łuszczycę! Mam problem z bardzo delikatna skórą i drobnymi krostkami pojawiającymi się na plecach, do tego mam łagodną formę łuszczycy. Stosowałam rózne preparaty na krostki na plecach i dopiero puder propolisowy mi pomógł. Skóra podrażniona łuszczycą nie cierpi i nie wysusza się dodatkowo a nawet odczuwa łagodzenie a nowe krostki nie pojawiaja sie. To chyba zaleta propolisu. Puder ma zółtawa barwe i stosuje go na całe ciało po wieczornej kapieli. Przyjemny zapach nie przeszkadza nikomu (inne specyfiki zwykle nieładnie pachniały) a skóra widocznie sie goi. Do tego stosuję również na stopy profilaktycznie przeciwgrzybicznie jak tylko zaczyna się sezon zimowy. Ekstra! Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1

Zobacz także inne Balsamy do ciała