Balsamy do ciała

Sephora
Rituals - The Ritual Of Ayurveda - Krem Do Ciała - 220 Ml - Dla Kobiet

• 15 marca 2025 o 0:55
    Całkiem okej
    Jest to krem po którym lubię sięgać przez zapach.Jest intensywny i dość długo się utrzymuje zapach. Mam co do niego mieszane uczucia. Z jednej strony lubię go za zapach,konsystencję i szybkie wchłanianie ale … wydaje się być treściwy a w przypadku suchej skóry czegoś mu brakuje. Po użyciu skóra w dalszym ciągu potrzebuje nawilżenia.
    Zalety:
    Wady:
    • Słabe działanie
    izka_3
    13 marca 2025 o 1:11
    kremik
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Rituals The Ritual of Ayurveda Balancing Body Cream to bardzo przyjemny, nawilżający krem do ciała. Ma bogatą, ale nie tłustą konsystencję, szybko się wchłania i zostawia skórę miękką oraz gładką. Jego największy plus to zapach – ciepły, relaksujący, długo utrzymuje się na skórze. Dobrze sprawdza się na suchą skórę, ale nie jest super wydajny, więc przy codziennym używaniu może dość szybko się skończyć. Cena jest wyższa, ale jeśli lubisz luksusowe kosmetyki i intensywne zapachy, to warto spróbować.
    Zalety:
    • świetnie nawilża
    Wady:
    • wysoka cena
  • 10 marca 2025 o 12:49
    Zapach obłędny, niczym z najdroższych salonów SPA
    The Ritual of Ayurveda to krem o wyjątkowym zapachu i myślę, ża na tym trzeba się chwilkę zatrzymać. Zapach jest po prostu boski, w ogóle ta firma umie w zapachy, wszystkie są tak hipnotyzujące i przyciągające, że o jejuu. Jak smaruje tym balsamem ciało, to zapach od razu wypełnia każdy zakamarek mojej łazienki. Ostatnio wysmarowałam nim dłonie tuż przed przyjściem gości. Moi znajomi, szczególnie ta żeńska część ;), byli po prostu zachwyceni i zaskoczeni, co tak może ładnie pachnieć. Jednak jeśli chodzi o kwestie odżywcze czy nawilżające, to za specjalnie nie zauważyłam jakiegoś efektu wow. Skóra codziennie dostawała wartswę ochronną w postaci tego kremu, ciało obłednie pachniało i to tyle. Ale być może moje zdanie jest podyktowane tym, że jestem atopiczką, trudno jest mnie zadowolić w kwestiach czysto nawilżających skóre. Natomiast krem daje taką wartswę otulającą, więc dla skór mniej wymagających dużego nawilżenia na pewno się super sprawdzi. Sam produkt zamknięty jest w bardzo ładnym i eleganckim słoiczku. Na pewno miło byłoby dać komuś na prezent, ponieważ wygląda bardzo eksluzywnie. Czy kupię ponownie? Nie wiem, być może tylko dlatego, żeby jeszcze raz poczuć ten boski zapach.
    Zalety:
    • zapach, zapach, zapach obłęd
    • eleganckie opakowanie
    Wady:
    • za słabo nawilża wymagającą skórę
  • 10 marca 2025 o 11:40
    Cudowny zapach, ale działanie na wymagającą skórę średnie
    Krem do ciała Rituals The Ritual of Ayurveda, Balancing Body Cream, to produkt, który zdecydowanie przyciąga uwagę swoją piękną szatą graficzną i obietnicą luksusowej pielęgnacji. Po otwarciu opakowania od razu uderza przepiękny zapach – intensywny, ale jednocześnie subtelny i relaksujący, który długo utrzymuje się na skórze. To naprawdę jedna z tych woni, które sprawiają, że codzienna pielęgnacja staje się przyjemnością. Zawarte w kremie składniki, takie jak różowe masło i olej z drzewa różanego, dodatkowo podkreślają jego wyjątkowość. Niestety, mimo wspaniałego zapachu i luksusowego wrażenia, krem nie spełnia w pełni oczekiwań, jeśli chodzi o działanie na wymagającą skórę. Moja skóra, która jest bardzo sucha i potrzebuje intensywnej nawilżenia, nie została do końca zadowolona z efektów tego produktu. Krem wchłania się szybko, nie pozostawiając tłustego filmu, ale uczucie nawilżenia jest dość powierzchowne i po kilku godzinach skóra znów staje się sucha. Działanie w przypadku bardzo suchej skóry jest raczej średnie, choć przy regularnym stosowaniu poprawia jej wygląd i miękkość. Cena tego produktu jest dosyć wysoka, co może sprawić, że oczekiwania wobec jego skuteczności stają się jeszcze wyższe. Niestety, pomimo luksusowego zapachu i przyjemnej konsystencji, krem nie zaspokaja potrzeb skóry wymagającej intensywnego nawilżenia, co w tej cenie może być rozczarowaniem. Podsumowując, Rituals The Ritual of Ayurveda, Balancing Body Cream to produkt, który zadowoli osoby szukające przyjemności w codziennej pielęgnacji, zwłaszcza pod względem zapachu, ale jeśli zależy ci na intensywnym nawilżeniu i głębokim działaniu na bardzo suchą skórę, może okazać się niewystarczający. Cena jest stosunkowo wysoka, a efekt – jak na takie wydatki – niestety średni.
    Zalety:
    Wady:
    • Słabe działanie
  • 6 marca 2025 o 19:14
    luksusowy produkt
    No dobra, to teraz opowiem o tym gagatku. Rituals The Ritual of Ayurveda Balancing Body Cream – nazwa brzmi luksusowo, a jak jest w praktyce? No więc powiem Ci, że to jest jeden z tych kremów, które robią całą atmosferę w łazience. Serio, pachnie jak w jakimś spa, gdzieś w egzotycznym miejscu, gdzie ludzie chodzą w białych szlafrokach, piją herbatki i niczym się nie przejmują. Zapach to róża indyjska i olejek migdałowy i to czuć – jest ciepło, otulająco, trochę orientalnie, ale bez przesady, nie ma tu takich ciężkich kadzidlanych nut, które mogą przytłaczać. Konsystencja? Taka jak lubię – gęsta, treściwa, ale nie taka, że się człowiek siłuje z rozsmarowaniem. Bardzo ładnie sunie po skórze, zostawia taki miękki, satynowy film, ale nie tłustą warstwę, co dla mnie jest kluczowe, bo nie cierpię, jak się potem lepię do piżamy czy pościeli. Skóra po nim jest naprawdę gładka i czuć, że dostała solidną dawkę nawilżenia. No i ten zapach się utrzymuje, więc jak się nim wysmarujesz wieczorem, to jeszcze rano go lekko czuć, przyjemnie sunie po skórze, zostawia taki aksamitny film, ale nie tłusty, tylko taki… no, jakbyś właśnie zrobiła sobie jakieś porządne nawilżające spa. Jak masz skórę suchą albo po prostu lubisz, jak krem do ciała robi coś więcej niż tylko pachnie, to to jest sztos. Bo on naprawdę nawilża, i to tak porządnie. Czuć to od razu, ale najlepsze jest to, że to nawilżenie nie znika po godzinie, tylko skóra faktycznie wygląda na odżywioną nawet na drugi dzień. No i teraz najlepsze – wydajność. Na początku myślałam, że skoro to taki gęsty krem, to szybko się skończy, ale nic z tych rzeczy. Wystarczy niewielka ilość, żeby wysmarować całe ciało, więc mimo że to nie jest najtańsza rzecz na świecie, to przynajmniej nie masz wrażenia, że za chwilę musisz lecieć po nowy słoik. A propos słoika – opakowanie jest piękne, ciężkie, solidne, eleganckie, no wygląda luksusowo na półce. Teraz do rzeczy – czy ma jakieś minusy? No dobra, jeśli ktoś nie lubi mocnych zapachów, to może być trochę za intensywny, bo on naprawdę długo się utrzymuje na skórze i przechodzi na piżamę czy pościel. Mi to akurat nie przeszkadza, bo lubię, jak krem do ciała zostawia po sobie ślad, ale jeśli wolisz coś bardziej delikatnego, to może lepiej poszukać czegoś innego. – to jest taki krem, który nie tylko pielęgnuje, ale robi cały rytuał z nakładania balsamu. Skóra jest po nim nawilżona, miękka, przyjemna w dotyku, a do tego jeszcze pachnie jak w najlepszym spa. Jeśli lubisz kosmetyki, które oprócz działania dają też doznania zapachowe i przyjemność z używania, to ten krem to złoto.