Korektory pod oczy

Oriflame The One, Concealer Kit Zestaw korektorów

• 4 listopada 2023 o 18:12
    Kompaktowy zestaw korektorów na co dzień i do zadań specjalnych
    Opakowanie: Zgrabna nieduża fioletowa paletka z lusterkiem w środku, opakowanie jest z plastiku i nie posiada żadnych pędzelków, przy częstym używaniu trochę się rysuje na zewnątrz Konsystencja: Dość zbita i mocno kremowa, ale dobrze się rozprowadza w przypadku pierwszych dwóch korektorów, puder typowo lekki i suchy Wydajność: Wysoka Trwałość i krycie: Pierwszy lekko różowy korektor sprawdza się świetnie do zakrycia niewielkich cieni pod oczami, natomiast drugi o cieplejszym odcieniu jest idealny do ukrycia wszelkich niedoskonałości, krycie jest solidne w obydwu przypadkach, natomiast puder jest fajnym dodatkiem do rozjaśniania i matowania niewielkich obszarów na twarzy Podsumowanie: Mój niezbędnik w codziennym makijażu, doskonale zakrywa to co ma zakrywać, więc jako korektor sprawdza się świetnie. Pudrowy dodatek mi nie przeszkadza, czasem się przydaje, ale nie robi większej różnicy. Generalnie fajny kompaktowy produkt, który jest bardzo użyteczny zarówno przed wyjściem z domu, jak i do niespodziewanych poprawek w ciągu dnia.
    Zalety:
    • Właściwie dobrane odcienie do jasnej cery
    • Dobre krycie
    • Kompaktowy format
  • 2 czerwca 2022 o 20:42
    Uniwersalny produkt
    Produkt typowo do damskiej torebki. Uniwersalny. Nadaje się jako korektor, kamuflaż oraz cięższy podkład, lub do mieszania z podkładem, zaś ciemniejszy odcień do konturowania. Ma także malutki puder dodany do kasetki, bardzo pomocny do przypudrowywania nosa. Produkt jest bardzo wydajny, wygodny, kompaktowy, zawiera lusterko, jest to uniwersalne trio. Zdecydowanie polecam
    • uniwersalność
    • pigmentacja
    • kompaktowość
    Wady:
    • cena bez promocji
    U konsultantki
  • 15 kwietnia 2020 o 19:42
    Dobre korektory
    Trzy odcienie korektorów w jednym malutkim pudełeczku. Na to swoje plusy i minusy . Opakowanie jest tak malutkie ,że wszędzie można je ze sobą zabrać i posiada malutkie lustereczko co również się przydaję, nie ma natomiast aplikatora co utrudnia nałożenie. Korektory są kremowej konsystencji , bardzo dobrze kryją wszelkie niedoskonałości i ładnie wtapiają się w skórę, bardzo dobrze kamuflują cienie pod oczami, lecz niestety są mało wydajne i szybko się kończą. Niestety jak za tak małe opakowanie produktu cena jest dość wysoka.
    Zalety:
    • Kryją niedoskonałości, cienie pod oczami
    • Kremowa konsystencja
    Wady:
    • Wysoka cena
    • Mało produktu w małym opakowaniu
    U konsultantki
  • 26 czerwca 2018 o 12:46
    Nie do końca mi pasuje
    Korektory wszelakiej maści nie są mi obce. Często zmieniam je i próbuje nowych, bo niestety mam co ukryć, więc dobrego korektora nie może zabraknąć w mojej kosmetyczce. Zestaw od Oriflame jest dobrym produktem jednak nieco dziwnym jeśli chodzi o formę. OPAKOWANIE Mamy tutaj maleńki kartonik w fioletowo-bezowych barwach z logo marki i nazwą produktu. W środku znajdujemy małą karteczkę z rysunkami i sposobem mieszania kolorów korektora opisaną liczbami oraz opakowanie właściwe. Jest to maleńki kompakt w kolorze ciemnofioletowym. W środku znajdujemy lusterko, które jest bardzo pomocne podczas poprawek oraz 3 korektory. Szkoda, że nie ma apliaktora, ale opakowanie jest tak małe, że by się tam nie zmieścił. Kompaktowy rozmiar z pewnością jest plusem, bo można mieć produkt zawsze przy sobie. KOREKTOR Posiadam wersję Light tej paletki korektorów. Mamy tutaj 3 odcienie (od góry): 1. Odcień bazowy do mieszania z innymi – największa niespodzianka, bo produkt ma konsystencję pudrową. 2. Odcień środkowy – jest to dosyć ciemny beż o chłodnych tonach, do łączenia z 1, maskuje niedoskonałości na twarzy 3. najciemniejszy odcień wpadający lekko w pomarańcz, ciepły do łączenia z 1 wg producenta nadaje się pod oczy i tutaj sprawdza się idealnie Cóż, największym zaskoczeniem była pudrowa forma odcienia bazowego, najjaśniejszego z całej paletki. Sprawia ona trudności, bo łączenie z innymi kolorami wcale nie jest takie łatwe. Łatwo jest utworzyć zlepek produktów na powierzchni pudrowej części, bo łączenie kremowego korektora i pudru ma do tego tendencję. Ja najpierw aplikuję korektor w kremie pędzelkiem, potem biorę kolejny pędzel i nakładam pudrowy produkt. Myślę, że ma on głównie za zadanie utrwalenie korektora niż jego rozjaśnienie. Kremowe formuły są bardzo przyjemne, szczególnie odcień 3 pod oczy. Odcień 3 sprawdza się idealnie do maskowania lekkich cieni pod oczami – świetnie je niweluje. Współgra z kremami pod oczy, nie roluje się i po utrwaleniu nr 1 wytrzymuje cały dzień bez konieczności poprawek. Nie wchodzi w załamania zmarszczek. Odcień 2 jest również dobry, maskuje wszelkiego rodzaju niedoskonałości. Utrwalony pudrem nr 1 nie ściera się po nałożeniu podkładu. Dobrze współgra z innymi kosmetykami kolorowymi, nie przebija się. Mimo, że odcień w opakowaniu wydaje się być ciemny, to dość dobrze dopasowuje się do skóry. Pigmentacja ogólnie jest bardzo dobra, korektory mają krycie raczej średnie, ale dla mnie wystarczające. Najtrudniejszy do oceny jest odcień nr 1 – ciężko się z nim pracuje, łatwo utworzyć zlepki na jego powierzchni i wtedy koniecznie trzeba usunąć ta warstwę, co wpływa na spadek wydajności, a produktu i tak jest mało. Ponadto stosujemy go pod oba korektory. Dobrze gdyby ta część była nieco większa, choć 2 razy od korektorów tak, aby móc jej używać równolegle z nimi, bo ona najszybciej się skończy. Korektory natomiast są w miarę wydajne. Odcień nr 1 jest zdecydowanie najsłabszą stroną, chyba wolałabym kremową konsystencję zamiast pudrowej, aby można je łatwo ze sobą wymieszać, o mieszaniu kremu z pudrem nawet nie ma mowy, możemy nim co najwyżej utrwalić korektor, bo zmienić koloru zbytnio nie zdołamy. Ogólnie korektory 2 i 3 oceniam bardzo na plus, puder nr 1 niezbyt przypadł mi do gustu. Cena dość wygórowana jak na taką maleńką paletkę. PLUSY: + kremowe korektory są bardzo dobre – świetnie kryją, nie rozmazują się, współgrają z innymi produktami + dobra pigmentacja + średnie krycie, dla mnie idealne + kompaktowy rozmiar + lusterko MINUSY - puder nr 1 niezbyt spisuje się w użyciu z korektorami, jest raczej małowydajny - dość wysoka cena
    303ss
    1 marca 2018 o 21:24
    Podoba mi się
    Jest to dobry zestaw do zakrycia niedoskonałości i jeszcze na koniec do wypudrowania całej twarzy. Ukrywa, to co chcemy, bez zarzutu. Świetnie stapia się ze skórą. Korektory mają delikatną, ale kremową konsystencję, przez co są super trwałe, nie ścierają się, wytrzymują cały dzień. Puder sprawdza się nieco gorzej, wymaga poprawy w ciągu dnia. Bardzo ładne, eleganckie, podręczne opakowanie, przypadło mi do gustu. Kupiłam w niższej promocyjnej cenie i nie żałuję.

Zobacz także inne Korektory pod oczy