Dezodoranty i antyperspiranty

Rexona Motionsence, Invisible Pure Anti-perspirant 48h Antyperspirant w sztyfcie dla kobiet

Rexona Deo Stick Invisible Pure 40 ml

• 21 marca 2025 o 11:41
    popularny i ogólnodostępny
    Dezodorant w sztyfcie marki Rexona jest popularny i ogólnodostępny. Opakowanie wygodne w użyciu. Kolorystyka przyjemna, nie agresywna. Sztyft jest wykręcany, nie wypada. Konsystencja miękkiego mydełka. Świetnie się prowadzi po skórze, nie zostawia jakiegokolwiek śladu, ani pudrowego, ani mokrego. Szybko się wchłania i pozostawia przyjemny delikatny zapach kwiatowo-pudrowo-owocowy. Z racji tego, że miałam duże problemy z dobraniem deo , ze względu na podrażnienia i swędzenia to ten kosmetyk nie powoduje u mnie takich dolegliwości. Zgodnie z opisem producenta daje poczucie świeżości i czystości przez cały dzień. Antyperspirant nie wałuje się, szybko wysycha nie pozostawia żadnych śladów zarówno na skórze jak i na ubraniach. Przynajmniej u mnie. Nie mam problemy z nadmiernym poceniem się, ale zawsze jakiś tam zapach wydziela moja skóra. Dezodorant fajnie maskuje i niweluje zapach . Nie robi mokrych plam, nie wywołuje pieczenia ani zaczerwienienia. Dlatego uważam , że do codziennego użytku opiniowany dezodorant w pełni spełnia swoje zadanie. Cena, jakość i dostępność to jest TO....
  • 8 lutego 2022 o 23:04
    Pół szafy zniszczone
    Kupiłam losowy dezodorant w sztyfcie. Nie miałam nadziei na wielkie 'invisible' ale nie spodziewałam się też wosku na ubraniach. Niestety zauważyłam ślady po długim użytkowaniu i niczego nie da do się doprać.
    Zalety:
    • Małe pudełko
    Wady:
    • Zostawia ślady niemożliwe do usunięcia
  • 2 września 2021 o 19:41
    Raczej nie polecam
    Zakupiłam tę wersję zachwycona innym antyperspirantem z serii (sexy bouquet). Chciałam wypróbować tę wersję, ponieważ miała nie zostawiać białych śladów na czarnych ciuchach, co okazało się kłamstwem. Dodatkowo antyperspirant niestety dziwnie pachnie, a że one trzymają się cały dzień na skórze (to jedyny plus w tym przypadku), to nieźle mnie to drażniło. Zapach kwaskowy, ale słodki, w jakiś dziwny sposób mdły. Co do zapachu to są różne gusta, ale antyperspirant spełnia swoje zadanie połowicznie.
    Zalety:
    • tani i łatwo dostępny.
    Wady:
    • drażniący, mdły zapach,
    • pomimo obietnic producenta, zostawia białe ślady.
    Kafe81
    6 kwietnia 2021 o 18:33
    bardzo dobrze chroni, ale...
    Postanowiłam niedawno, że ograniczę kupowanie produktów w sprayu ze względu na atmosferę i zmiany w środowisku do których się przyczyniają, lubiłam taką formę antyperspirantów i przyznam, że ciężko mi się przestawić, dlatego szukam "sztyftu" idealnego, jakoś "kulki" mi nie odpowiadają, nie lubię tej "mokrości" pod pachami po ich użyciu. Recenzowany antyperspirant ma zgrabne opakowanie, typowe dla tego typu produktów, a mechanizm "wykręcający" sztyft działa do końca. Pachnie przyjemnie owocowo-kwiatowo, zapach jest na tyle trwały, że czasem w ciągu dnia jeszcze wyczuwalny, nie przeszkadza mi to, a wręcz dodaje pewności siebie;), myślę, że to dzięki nowoczesnej technologii Motionsence, która polega na tym, że produkt zawiera mikrokapsułki, uwalniające się stopniowo na powierzchni skóry, im więcej się ruszamy tym częściej pod wpływem ruchu kapsułki pękają uwalniając przyjemny zapach i to naprawdę działa;) Trwałość tego antyperspirantu jest bardzo dobra, co mnie zaskoczyło, bo zazwyczaj antyperspiranty w sprayu Rexony nie zdawały u mnie egzaminu. Gdy użyję go rano na cały dzień mam spokój i to bez względu na intensywność dnia, nawet jak ćwiczę czy mam jakieś dodatkowe stresy czuję, że mnie chroni, nie jestem mokra pod pachami, ani nie czuję nieprzyjemnego zapachu, także tu 5+ Używanie go jest łatwe i przyjemne, nie kulkuje się na skórze, dobrze rozprowadza i wchłania błyskawicznie nie pozostawiając nieprzyjemnie klejącej warstewki. Jest tylko jedno, ale .....nie chroni ubrań, odkąd go używam moje białe koszulki i koszule znacznie pożółkły pod pachami;(
    Zalety:
    • bardzo dobrze chroni
    • łatwy w użyciu
    • nie kulkuje się na ciele
    • jest wydajny
    Wady:
    • nie chroni białych ubrań przed powstawaniem żółtych plam
  • 1 sierpnia 2019 o 20:08
    Przeciętniaczek
    Lubię używać tego antyperspirantu, ponieważ naprawdę ślicznie pachnie i spełnia wszystko, co spełniać miało. Po myciu świetnie chroni przez cały dzień i chroni przed przykrym zapachem. Jednak niczym się (poza zapachem) spośród tego wszystkiego nie wyróżnia.
    Zalety:
    • Wszystkie założenia są spełnione, produkt ładnie pachnie, jest tani i łatwo dostępny.
    Wady:
    • Niczym nie wybija się nad inne.