Olejki do włosów

Etja Olej z kiełków pszenicy

• 13 października 2021 o 18:21
    tanie cudo - do włosów, pod oczy i do dojrzałej skóry
    Dziwne, że jako fanka olejów w pielęgnacji nie znałam oleju z kiełków pszenicy. Nie znałam. Teraz już znam i wiem, że jest świetny. Kupiłam z polecenia ekspedientki w drogerii, którą poprosiłam o poradę w dobraniu oleju do włosów. Moje włosy są średnioporowe. Lubią się plątać po myciu, a po wyschnięciu puszyć. Skóra mojej twarzy (bo o twarzy też będzie) jest mocno dojrzała, mieszana. OLEJ ETJA Tłoczony na zimno. Kopalnia witamin (wyjątkowo wysoka zawartość witaminy E, ale i A, C i K), dobry skład kwasów tłuszczowych, minerałów. Podobno ma zdolność działania w głębszych warstwach skóry. OPAKOWANIE, KONSYSTENCJA, ZAPACH Butelka z ciemnego szkła z pompką. 50 ml - dużo jeśli nie używa się codziennie. Przechowuję w lodówce. Olej jest średnio tłusty. Pachnie (jak na olej naturalny) bardzo przyjemnie. Zapach szybko zanika. STOSOWANIE i DZIAŁANIE Włosy : używam do takiego uproszczonego olejowania. Nakładam na całą długość włosów. Nie używam czepków, bo nie lubię. Trzymam tyle ile mi akurat wygodnie. Czasami 15 min, czasami kilka godzin. Zmywam odżywką, potem szampon i potem jeszcze odżywka. Włosy są miękkie, błyszczące, mniej się puszą. Twarz: Lubię zwłaszcza w charakterze maseczki pod oczy. Lubię też na policzki, szyję i dekolt. Tu może być na esencję i pod krem. Na dzień i na noc. Trochę uważam z nakładaniem na strefę T, bo olej wydaje mi się dość tłusty. Pod oczy - cudowny. Żadna maska nie nawilża i nie uelastycznia skóry tak jak ten olej. Reszta twarzy też super. Nie wiem czy będę go często używać do twarzy, bo mam wiele sprawdzonych olei. Ale z pewnością zostanie ze mną jako olej do włosów. Działa bardzo dobrze, jest wydajny i dość tani. Można też eksperymentować i mieszać olej z kiełków z innymi olejami, lub dodawać go do kremów, by wzmocnić ich działanie przeciwzmarszczkowe (tu zwłaszcza wit. E), lub wzmacniające naczynka (wit. K). UWAGA Producent uczciwie przestrzega osoby z alergią na zboża, że to produkt nie dla nich.
    Zalety:
    • tani
    • tłoczony na zimno
    • włosy gładkie, nie puszą się i mniej plączą
    • świetny jako maseczka pod oczy
    • na szyję i dekolt do dojrzałej cery - nawilża, uelastycznia
  • 5 sierpnia 2020 o 0:11
    Dobry :)
    Olejek zakupiłam w sklepie zielarskim ok 15zł nie jest to wysoka cena a olejek jest niesamowicie wydajny, największa zaleta ? uniwersalność olejek dodaje do masek na włosy, czasem smaruje nim końcówki bądź gdy potrzebuje nawilżenia skóry używam go do ciała jak i twarzy, wchłania się powoli jak większość olejków ale efekt jest na prawdę dobry, zachęcił mnie skład jak i duża ilość witamin jaką zawiera, opakowanie posiada pompkę co ułatwia stosowanie oraz fakt że potrzebowałam czegoś by domknąć czysty aloes :) zapach średni ale czego sie spodziewać po olejku z kiełków pszenicy :)
    • nawilżenie
    • wygładzenie
    • uniwersalność
    • dozownik
    Wady:
    • powolne wchłanianie
    Nihal_
    7 stycznia 2018 o 0:13
    5/5
    Olejek stosuje do włosów. Dobrze łączy się z innymi olejami. Po nałożeniu zastawiam na noc, po zmyciu włosy są błyszczące, wzmocnione i nawilżone. Do włosów niskoporowatych nadaje się idealnie. Nie polecam do twarzy. Jest bardzo wysoce komedogenny.
    Zalety:
    • działanie