Wody perfumowane damskie

Christina Aguilera Definition EDP

• 25 maja 2024 o 20:47
    Ultra SŁODKIE
    Jestem amantem perfum. Dlatego jeśli chodzi o recenzowanie perfum zastanawiam się bardzo bardzo długo.. lubię głównie kwiatowe, lekkie zapachy. Według mnie - SŁODKIE. Tylko tak mogłabym opisać te perfumy… ???? Serio, zapach bardzo bardzo cukierkowy, nie nazwałabym go mdłym- ale takim zbytecznie przesłodzonym. Na początku wydawał się okej, ale po pewnym czasie zauważyłam, że tego cukru jest za dużo… Na szybkie wyjścia okej, umęczyłam 1 opakowanie jednak myślę że drugi raz bym ich nie kupiła ???? Niektórzy moi znajomi mówili za pachnę jak cukierki, a to według nich nie jest materiał na perfumy ???? Nie są najgorsze, ale do ulubionych zdecydowanie bym ich nie zaliczyła ???? Plus to poręczny flakonik który mozna wziąć nawet do malutkiej torebeczki Duży plus to opakowanie, które jest ładne i bardzo prezentowe. Kokardka ???? na wierzchu zadecydowała o tym że je kupiłam ????
  • 7 lutego 2024 o 19:53
    Bardzo ładne
    Perfumy są piękne , słodko cukierkowe z nutą kwiatową zamknięte są w piękny elegancki flakonik . Zapach długo się utrzymuje. Cena jest bardzo atrakcyjna . Niestety ich minusem jest to że są trudno dostępne w drogeriach .
  • 7 lutego 2024 o 18:05
    Cukier i lukier
    Jak w tytule - jest za słodko. Jak dla mnie woda perfumowana od Aguilery pachnie jak cukier puder rozpuszczony w wodzie. Jest mdląco i migrenogennie. Lubię słodkie zapachy, ale ten do mnie nie przemawia. W ogóle nie czuję nut owocowych (bergamotki, mandarynki czy jabłka), które nadałby odrobiny świeżości czy kwaskowatości. Tylko ta orchidea. I to sztucznie posłodzona. Otrzymałam w prezencie buteleczkę 50 ml i przekazałam dalej. Sam flakon w stylu innych perfum Aguilery, choć korek po czasie sam lubi odpaść. Plus za trwałość - dobre 6-8 godzin.
    Zalety:
    Wady:
    • Mdlący zapach
  • 6 października 2023 o 12:43
    Słodki cukierek
    Recenzowane perfumy z tego co zauważyłam w Polsce są już trudno dostępne, a jeżeli można je nabyć to za dosyć duże pieniądze. W niemieckich drogeriach są szeroko dostępne i za przystępną cenę drogeryjną, jeżeli ktoś mieszka niedaleko granicy lub będzie okazyjnie tam można je spokojnie nabyć. Perfumy są trwałe, na ubraniach spokojnie wyczuwam je cały dzień. Dla mnie pachną jak słodki cukierek, ale nie są w żadnym stopniu mdlące. Zapach skierowany raczej do młodych kobiet, w moim odczuciu. Uwielbiam je używać wiosną, gdy powietrze nie jest jeszcze ciężkie, ale nie jest już chłodne. Dostałam wiele komplementów od kobiet i mężczyzn, gdy nosiłam te perfumy. Moim zdaniem warto sprawdzić zapach, jeżeli odpowiada brać w ciemno, bo w drogeriach ciężko szukać ładnych zapachów z dużą trwałością za dobrą cenę.
  • 24 sierpnia 2021 o 0:03
    Uwielbiam!
    To kolejne perfumy firmy Cristina Aguilera, które mam w swojej kolekcji. Opakowanie odróżnia dominujący kolor, jakim jest róż. Flakonik oczywiście przykuwa uwagę. Elegancki z motywem kwiatowym, wszystko dopełnione czarną wstążką. To, co najlepsze, znajduje się w środku. Zapach jest fenomenalny, kobiecy, intrygujący. Idealna propozycja dla wielbicielek cytrusowo -kwiatowych oraz słodko-pudrowych aromatów. Co ważne, perfumy utrzymują się na skórze przez kilka godzin- są trwałe. Świetnie nadają się na wyjście z domu, na każdą porę roku. Szkoda, że nie są dostępne w każdej drogerii i perfumerii. Ja je kupuję, będąc w niemieckim Rossmannie. Cena jest niska, biorąc pod uwagę jakość. Polecam.
    Zalety:
    • flakonik
    Wady:
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie