Olejki do twarzy

Bielenda Botanic Spa Rituals, Serum przeciw zmarszczkom `Opuncją figowa i aloes`

• 4 lutego 2022 o 8:40
    Wspomagająco pod krem
    Serum hmmm... nie jest rewelacją i nie ma super właściwości, jakie obiecuje producent. Natomiast calkiem niźle spisuje się, jako dodatkowy produkt pod kremem. Zwiększa nawilżenie, choć nie spektakularnie, to jestem całkiem zadowolona. Natomiast samodzielnie to dramat, skóra jest ściągnięta i sucha, jakby nic nie nałożyć, poza czymś ściągającym. Zanim wyschnie nakładam krem nawilżający i wtedy jakoś to się razem ładnie miesza i daje efekt wzmocnionego nawilżenia. Natomiast nie ma co spodziewać się wygładzenia zmarszczek itp., producenta chyba trochę poniosło =) Ogólnie lepiej mieć niż nie mieć, ale żeby super tego, wow, to nieeee...
    Zalety:
    • Pod krem daje dodatkowe nawilżenie
    • Spoko skład
    Wady:
    • Za dużo obietnic producenta
    • Nie jest zbyt wydajne albo po prostu pojemność jest niewielka
  • 25 czerwca 2021 o 13:44
    Aloes i opuncja? Niestety te połączenie nie jest chyba dla mnie….
    Serum marki Bielenda otrzymałam w prezencie,moja dojrzała cera uwielbia w pielęgnacji właśnie lekkie żelowe kremy i sera które spełniają jej oczekiwania a jak było tym razem? No powiem ...różnie ;) Tak jak wspomniałam:cera dojrzała,mieszana/tłusta,rozszerzone pory,tendencja do zapychania się i niedoskonałości,przebarwienia,nierówny koloryt,niestety ale nie jest już tak sprężysta i jędrna a owal twarzy zaczyna mieć grawitację :D,do tego dochodzi coraz większa siateczka zmarszczek. Serum zapakowano w szklaną buteleczkę o pojemności 15 ml,grafika przedstawia liść aloesu oraz opuncję,wszystko utrzymane w kolorach zieleni,do tego wygodna pompka którą można w razie konieczności odkręcić,brawo! Moja cera w ostatnim czasie potrzebowałam ogromnej dawki nawilżenia i nawodnienia niestety ale to serum nie podołało tym wymaganiom,owszem nie jest złe ale nie spełnia obietnic producenta,mimo zużytej całej buteleczki to nie widzę jakiś spektakularnych efektów,zmarszczek nie wyprasowało ani trochę,cera nie stała się jędrniejsza ani nawilżona,jedyna zaleta że spełniało się jako baza pod makijaż i dłużej trzymał go w ryzach dzięki czemu podkład nie wyświecał się tak szybko i cera była dłużej matowa. Do tego przy codziennym stosowaniu potrafił mnie zapchać,podejrzewam o to opuncję bo to nie pierwszy kosmetyk z tym składnikiem na który tak reaguje moja twarz :/. Podsumowując,jestem zawiedziona bo Bielenda ma świetne produkty w swojej ofercie a ten po prostu jakoś im nie wyszedł.
    Zalety:
    • ładny design
    • pojemność 15 ml idealna aby przekonać się czy serum spełnia nasze oczekiwania
    • lekka żelowa konsystencja
    • nadaje się pod makijaż,szybko się wchłania
    • matuje
    • może zastąpić bazę pod makijaż
    Wady:
    • przy codziennym stosowaniu potrafi zapchać cerę
    • niespełnione obietnice producenta
    • serum nie działa przeciwzmarszczkowo
    • nie zauważyłam mimo zużycia całej buteleczki odżywienia,nawilżenia i napięcia skóry
    • cena przy pojemności 15 ml
  • 13 stycznia 2021 o 8:26
    Dobry, ale nie wyróżnił się niczym szczególnym
    Od jakiegoś czasu co raz chętniej sięgam rano po serum, zamiast po krem na dzień. Zauważyłam, że lekka konsystencja serum sprawia, że mój makijaż trzyma się zdecydowanie dłużej, niż na kremie. Z racji tego, że Bielenda co rusz wypuszcza jakąś fajna serię, po raz kolejny kupiłam produkt tejże marki - zwłaszcza, że jestem pod wrażeniem cudownego serum z zieloną glinką. Opuncję & aloes zamknięto w malutkiej, szklanej buteleczce. Bardzo ładna szata graficzna, buteleczka wykonana solidnie, chociaż dozownik niestety mi się popsuł i zaciął się w jednej pozycji. Kosmetyk jest przezroczysty i ma bardzo rzadką, wodnistą konsystencję. Nie jest to żaden olejek - najprawdziwsze serum. Jeśli chodzi o zapach to patrząc na tą tajemniczą, zieloną szatę graficzną, liczyłam na jakiś głęboki, ziołowy zapach, a tutaj tak naprawdę niewiele czuć. Bardzo subtelny, ledwo wyczuwalny. Jak oceniam działanie? Jest niestety słabszy, niż wspominany wariant z zieloną glinką. Na wstępie pochwalę za bardzo szybkie wchłanianie, błyskawicznie wysycha na skórze i można od razu przystąpić do makijażu, co pozwala zaoszczędzić mi rano sporo czasu. Poza tym, jest to bardzo lekki kosmetyk, nie obciąża, nie przetłuszcza i dzięki niemu skóra dłużej pozostaje matowa. Na tym właściwie kończą się moje zachwyty, bo poza tym serum nie robi tak na prawdę nic... Bardzo słabe właściwości nawilżające, wręcz mam wrażenie, że delikatnie ściąga skórę. Moja cera jest mieszana, w kierunku tłustej - jeśli któraś z pań skusi się na na to serum ze względu na pielęgnacji skóry suchej i dojrzałej to może być trochę zaskoczona. Nie zauważyłam żadnego działania liftingującego, wspomagającego profilaktykę zmarszczek itd. Serum wprawdzie nie zapycha, ale zauważyłam po nim częste zaczerwienienia. Jest więc tak średnio - zwłaszcza, że rozbestwiłam się po wspominanej już wielokrotnie wersji z zieloną glinką, która jest cudowna. Kosmetyk jest dostępny w większości drogerii, nie kosztuje wiele, choć najwydajniejszy to on nie jest. Można spróbować, choć ja bym go nie zalecała cerze innej, niż tłusta i mieszana.
  • 14 listopada 2020 o 11:10
    Raczej olejek z opuncji niż serum
    Używa się bardzo przyjemnie. Można pod makijaż (dla mnie na ogół kolejność: esencja, serum, krem z spf). Na pewno nie szkodzi. Czy pomaga trudno powiedzieć. Permanentnej redukcji zmarszczek nie oczekuję, bo żaden kosmetyk nie ma takiego działania, ale regularne nawilżanie i natłuszczanie naskórka jest ważne, zwłaszcza dla osoby 60 plus. I tu znam lepsze, a przede wszystkim bardziej wydajne kosmetyki. Głównym problemem tego serum jest to, że bardzo szybko okazuje się, że się skończyło. Wolę zainwestować w czysty olejek z opuncji (owszem kosztowny, ale 30 ml wystarcza na wiele miesięcy), niż w serum, w którego przypadku nie wiadomo ile opuncji tam jest. Na plus - ładne opakowanie, szklana buteleczka z zakraplaczem.
    Zalety:
    • opakowanie, szkło
    • nie szkodzi skórze
    Wady:
    • znacznie za mała wydajność w stosunku do ceny
  • 10 września 2020 o 12:15
    W porządku
    Serum kupiłam w promocji w Rossmannie za około 20 złotych. Myślałam, ze takie maleństwo wystarczy mi ledwo na miesiąc a tu niespodzianka - używałam go ponad 2 miesiące rano i wieczorem. Wystarczyła jedna kropla aby posmarować całą twarz i szyję. Produkt w szklanej butelce z pepitką, posiada konsystencję taką wodno-olejkową ale absolutnie nie zostawia tłustej warstwy. Szybko się wchłania, twarz wydaje się być taka jędrna i odświeżona. Na serum oczywiście zawsze nakładam krem. Czy działa przeciw zmarszczkom ciężko stwierdzić, aż tak nie zwracam na to uwagi, mam 31 lat i coś tam się mi przymarszczy tak czy siak ;) od serum wymagam nawilżenia, wzbogacenia działania kremu i wzmocnienie ochrony przed czynnikami z zewnątrz. W tej roli ten maluch spisał się doskonale. Nie wiem czy kupię ponownie, ponieważ jest jeszcze tyyyyle ser do przetestowania, że pewnie będę szukać dalej :)
    Zalety:
    • szklane opakowanie
    • działanie na skórę
    Wady:
    • cena bez promocji