Podkłady

Farmeco Coverderm Perfect Face Podkład do twarzy

• 10 grudnia 2012 o 21:57
    masakra!
    Moje skora w okresie zimowym potrzebuje mocnej ochrony przed niska temperatura i wiatrem. Dermatolog polecila mi ten podklad osobiscie zachwycona jego dzialaniem. Plusy podkladu: + wydajnosc, mialam wrazenie ze probki nigdy mi sie nie skoncza + gesta tresciwa konsystencja + bardzo mocne krycie Niestety na tym zalety sie koncza, a minusow jest dluga lista, glowne z nich to: - okropnie tepy w nakladaniu, stosowalam rozne potworki ale ten byl niczym cement - bardzo trudno go rozprowadzic na twarzy (mimo zalecen by robic to bardzo cieplymi rekami po wczesniejszym rozgrzaniu podkladu) - nieziemsko wchodzi w pory - efekt maski gwarantowany nawet przy minimalnej ilosci - nie stapia sie ze skora - tworzy fakture na twarzy przez co postarza (wygladalam na 10 lat wiecej), brak jakiegokolwiek wygladzenia - bardzo ciezka, tlusta konsystencja - zaden puder utrwalajacy lub matujacy nie radzi sobie z efektem tlustej blyszczacej skory (nie mam tlustej cery) - latwo sie sciera, brudzi ubrania, generalnie nie mozna dotykac twarzy bo wszystko zostaje na palcach nawet po kilku godzinach od nalozenia podkladu - po kilku godzinach nieestetycznie wazy sie, scina i serek gotowy - bardzo ciezki do zmycia, zostaje w zalamaniach skory, kacikach nosa i porach Ciesze sie, ze testowalam probki a nie inwestowalam w pelnowymiarowe opakowanie. U mnie nie sprawdzil sie wogole. Ale moze dla osob z potrzeba maksymalnego krycia i kamuflazu bedzie okey mimo licznych pozostalych wad. Ja nigdy do niego juz nie wroce. Używam tego produktu od: 2 zimy Ilość zużytych opakowań: 3 próbki 7ml każda
  • 12 maja 2012 o 18:56
    Bardzo dobry
    Uwielbiam Coverderm- świetna firma. Uzywam kryjacego podkladu i jak narazie to najbardziej kryjąca opcja z wszytskich. Jestem bardzo zadowolona. Szkoda tylko, ze tak trudno kupic kosmetyki tej firmy...powinno sie cos z tym zrobic!! Używam tego produktu od: 2010 Ilość zużytych opakowań: 2 normalne
  • 11 listopada 2009 o 18:17
    tragiczny!
    Jest to podkład z rodzaju tych ekstremalnie kryjących. I faktycznie - kryje baardzo mocno. Niestety to ,że kryje świetnie nie ma większego znaczenia przez jego wady. Po pierwsze zachowuje się jak pasta. Ma gęstą, toporną konsystencję, trudno go rozprowadzić na twarzy. Kto miał Dermacol wie o co chodzi. Z resztą przyznaję rację jednej z recenzentek - podkład ten naprawdę bardzo przypomina Dermacol. Jego największy minus wg mnie to trwałość. Wogóle się nie stapia z cerą, że się tak wyrażę żyje własnym życiem. Łatwo nim ubrudzić bluzkę czy cokolwiek innego. Przez to, że nie stapia się z cerą , efekt wizualny też nie jest najlepszy. Kiedy nałozyłam go na twarz wyglądał ok, ale kiedy skończyłam się malować (oczy itp) juz się mocno świeciłam :]. A zaznaczam, że nie maluję się jakoś wybitnie długo ani nie mam tłustej cery. Zwykle przeciętny podkład np. z Maybellina jest dla mnie wystarczająco trwały i cera się nie błyszczy - po Coverdermie błyszczała się strasznie. Niestety robi też straszną maskę. Bardzo widać go na twarzy. Nie wygląda się świeżo, promiennie - tapeta poprostu. Zapach albo się spodoba albo nie. Nie będę zapachu oceniała jako wady gdyż to kwestia gustu. Jak dla mnie pachnie nieco zbyt mocno, tak kosmetykowo i cynamonowo trochę. Odcień mam 01, bardzo jasny, porównywalny do Porcalain z True Matcha Loreala. Sprawdzi się dla bardzo bladych. Odcień wg mnie trupi nieco, ale może mam takie wrażenie przez to ,że robi efekt tapety. Jego jeden z niewielu plusów - super wydajny. Starczy na wieki. Próbka 7 ml starczy naprawdę na bardzo długo. Podsumowując, nie polecam. Napewno nie cerom tłustym, ze skłonnoscią do przetłuszczania. Mi nie przypadł do gustu zupełnie, nie jestm w stanie go uzywać. Jak ktoś bardzo zechce go posiadać to polecam kupić próbkę - 7ml starczy na ho ho czasu a pieniędzy się nie zmarnuje w razie czego. Używam tego produktu od: wystarczyło kilka prób Ilość zużytych opakowań: niewiele
    wasylka
    11 lipca 2008 o 11:59
    straszna maska !!!
    Szkoda że nie miałam próbki, nigdy bym go nie kupiła, a kupiłam pod wpływem opinii na Wizażu :( . W przypadku mojej cery też się nie sprawdził (a mam mieszaną) Miałam odcień nr 4 (kolor wpada w róż), wcale nie najjaśniejszy w palecie, jednak na twarzy wyglądający dziwnie blado (jakoś trupio). Owszem-matuje i kryje dobrze, ale tworzy przy okazji straszną tapetę i maskę, jakby się miało tynk na twarzy. Może jak ktoś potrzebuje więcej zamaskować będzie z niego zadowolony, może po prostu z moją cerą całkowicie się nie zgrał :( Odkryłam teraz prawdziwą perełkę Oceanic AA dla cery mieszanej (Polska firma) i na razie pozostanę mu wierna ;) Coverdermu nie polecam :( Używam tego produktu od: kilka miesięcy temu Ilość zużytych opakowań: połowa jednego (reszta wylądowała w koszu :( )
    Ewaq8
    27 lutego 2008 o 16:51
    :-)
    Bardzo bardzo chciałam odnaleźć w tym podkładzie mój KWC i miałam wielką nadzieję po przeczytaniu tutaj recenzji. Niestety podkład ten w ogole nie stapia się z moją skórą, absolutnie nie łączy, wręcz jakby "się gryzły", lepiej się u mnie wchłania nawet tradycyjny krem niwea nałożony grubszą warstwą. Wybrałam idealny kolor (2) jednak po nałożeniu czuję na buzi ciężką tłustą warstwę, włazi w pory skóry i uwidacznia je okropnie, próbowałam go "przytwiedzić" dobrym pudrem fixującym ale i tak po około 1 godzinie ścira się z nosa i brody - totalna porażka. Szczerze nie widzę żadnej różnicy między nim a Dermacolem za 9 zł. (poza ceną rzecz jasna) Bardzo żałuję ale widocznie są cery (jak moja) które go nie trawią absolutnie - szczeście że moża za 10 zł. kupić 7 ml. próbki