Maseczki klasyczne

Lush Cup O'Coffee, Face and Body Mask Maska do twarzy i ciała

Renees
    26 listopada 2019 o 14:35
    Cudowna maska do delikatnego złuszczania i na opuchnięcia twarzy pod oczami
    Maskę tą dostałam w prezencie ostatnio i przyznam, że ciężko ją zdobyć, jak już są dostępne to rozchodzą się bardzo szybko. I słuchajcie, ja wiem, że to jest maska peelingująca która zostawia skórę wygładzoną, miękką itp ale po prostu muszę podzielić się tym, co ona dla mnie robi. To, że peelingi kawowe są delikatne dla skóry to wiadomo ale.. ♥Ja jej używam głównie dlatego, że dzięki niej pozbywam się obrzęków i opuchnięć z twarzy. Głównie to chodzi mi o obrzęk w okolicach oczu, pod moimi workami często mam taką napuchniętą skórę i ciężko mi się z tym walczy, taką mam już podobno urodę ale dzięki tej masce woda schodzi mi z twarzy i pozbywam się tych obrzęków. Dodatkowo oczyszcza i zwęża mi pory oraz pozostawia moją skórę taką gładką, bez obrzęków, promienną. Stosuję ją jako alternatywę dla peelingów enzymatycznych jeśli chodzi o złuszczanie. I też wiem, że równie dobrze można zrobić samemu w domu maskę z kawy, wystarczy mieloną zaparzyć i potem z fusów sobie ją stworzyć ale ta na prawdę działa.
    Zalety:
    • pomaga zwalczać opuchnięcia
    • oczyszcza i zwęża pory
    • delikatnie złuszcza
    • wygładza
    • skóra po niej jest promienna
    Wady:
    • ciężko ją dorwać w internecie
    • cena jest dosyć wysoka
  • 21 listopada 2018 o 11:05
    ok
    bardzo ładnie pachnąca maseczka z drobinkami kawy - dzięki nim przy zmywaniu robimy sobie delikatny peeling. przyjemny zabieg, ale nie widzę za bardzo efektów. mam bardzo suchą skore, trądzikową. może i skóra jest bardziej miękka ale nie wiem czy kupiłabym poraz kolejny.
    Zalety:
    • ręcznie robione kosmetyki
    • pięknie pachnie
    • delikatny peeling podczas zmywania
    livv28_
    18 lipca 2018 o 12:00
    HIT!
    Ta maseczka to nie kolejny bubel, gdy ją nałożymy naprawdę pachnie kawą. Kolejnym plusem może być to, że większość rzeczy firmy Lush to handmade z naturalnych składników. Maseczka jest również dobrym pretekstem do masażu twarzy gdyż ma w sobie drobinki kawy.
    • dość wydajna
    • nie wysusza
    • dobry skład
    • wydajna
    Wady:
    • cena (lepiej kupić w stacjonarnym sklepie jeśli ma się okazję niż przez internet)