Tusze do rzęs

Kobo Professional Scenic Look XXL Mascara Tusz do rzęs

• 11 listopada 2023 o 13:58
    Fatalny
    Dorwałam ten tusz wraz z jakąś gazetką. Poczynając od kiepskiej szczoteczki, zbyt gęstej konsystencji, osypywania się, po sklejanie rzęs i kompletne ich niewydłużanie, to była naprawdę porażka. Dość szybko wylądował w koszu, bo nawet po podeschnięciu był kiepski i grudkował się.
  • 9 listopada 2023 o 9:06
    Mój kosmetykowy przyjaciel od wielu lat...wydłuża, pogrubia moje rzęsy i sprawia, że są one bardzo wyraziste I przykuwające wzrok
    Po raz pierwszy zobaczyłam firmę Kobo robiąc ileś lat temu zakupy w drogerii Natura. Z czystej ciekawości wzięłam parę produktów z tejże firmy, między innymi był to tusz Professional, Scenic Look XXL. Polubiłam kosmetyki z Kobo, trochę że względu na cenę, ale też ze względu na dobrą jakość. Mascara znajduje się w typowej dla tego typu kosmetyków podłużnym opakowaniu trochę pękatym na górze i coraz chudszym ku dołowi. Opakowanie mieści w sobie 15 ml tuszu, jest koloru czarnego ze srebrnymi napisami informującymi nas o nazwie firmy I kosmetyku oraz obietnicami producenta co do działania tuszu. W środku znajdziemy podłużną szczoteczkę grubszą ku górze I cieńszą na dole przy końcówce. Ma ona symetryczne włosie, dość długie i mocne. Dociera nawet do najmniejszych rzęs nie malując przy tym skóry. Tusz jest nieco gęstej konsystencji. Posiada w sobie głęboką czerń. Jego formuła posiada naturalne woski, polimery i mikrosfery. Wszystko to daje efekt maksymalnej objętości rzęs. Używam go od wielu lat zamiennie oczywiscie z innymi, co on daje moim rzęsom? Osobiście mam dość krótkie i cienkie rzęsy. Maskara precyzyjnie je rozdziela, maksymalnie wydłuża I pogrubia. Pierwsza nałożona warstwa daje naturalny efekt, każda kolejna tworzy efekt sztucznych rzęs. Co najważniejsze tusz nie skleja rzęs pomimo nakładanych warstw. Utrzymuje się przez cały dzien, nie obsypuje się i nie kruszy. Mam wrażenie, że tusz też delikatnie pielęgnuje rzęsy. Moim zdaniem, obietnice na opakowaniu są spełnione w stu procentach, tusz naprawdę daje efekt XXL. Tusz jest moim ulubieńcem. Korzystnie wpływa na moje rzęsy, ekstremalnie je pogrubia i wydłuża, dzięki temu są bardzo widoczne. Dodatkowo jest dość wydajny, starcza na bardzo długo. Leży u mnie nawet 2-3 miesiące, a w środku się nie psuje i nie tworzy grudek. Zawsze jest gotowy do pracy.
    Zalety:
    • pogrubia i wydłuża nawet najmniejsze rzęsy
    • precyzyjnie rozdziela każdą rzęsę
    • jest wydajny i starcza na długo
    • nie rozmazuje się i nie obsypuje
    • ma dość gęstą konsystencję, ale mino to super się nakłada
    Wady:
    PK1020
    5 lutego 2023 o 13:22
    Rewelacyjny efekt i trwałość
    Tusz do rzęs Kobo Scenic Look XXL kupiłam w drogerii Natura nie znając ani opinii na temat tego produktu, ani do końca jego działania. Ten tusz stał się moim ulubieńcem, ponieważ w porównaniu do innych stosowanych przeze mnie tuszy nawet tych z wysokiej półki np. Armani Eyes to Kill tusz właśnie Kobo Scenic Look XXL daje zarówno maksymalne wydłużenie, rozdzielenie rzęs jak i niesamowitą trwałość przez cały dzień. Tusz nie kruszy się, nie odbija się na powiece. Szczoteczka w bardzo łatwy sposób aplikuje tusz rozdzielając rzęsy, nie pozostawiając żadnych grudek. Cena produktu jest niska a uzyskane efekty lepsze niż najdroższe tusze do rzęs.
    Zalety:
    • wydłuża i rozdziela rzęsy
    • nie kruszy się i nie odbija na powiece
    • niska cena
  • 17 listopada 2022 o 7:34
    Szału nie ma
    Nie jest to mój ulubiony tusz do rzęs, generalnie uważam ze tusz obłapia rzęsy i nie robi w zasadzie nic. Tusz ma duza szczoteczkę która dobrze się maluje rzęsy, ale sam tusz kruszy się, odbija na powiekach, generalnie znam wiele tuszów które są tańsze i lepsze.
    Zalety:
    • Szczoteczka
    • Dostępność
    Wady:
    • Trwałość tuszu
    • Tusz się kruszy
    • Nie jest trwały
  • 17 sierpnia 2022 o 7:28
    Miłe zaskoczenie
    Ten tusz został mi polecony w drogerii, że jest w promocji za 10 zł a czyni cuda. No może cudów nie czyni, ale nie psuje efektu, jak miałam przy wielu innych markach. Ten tusz nie skleja mi rzęs (co bardzo ważne dla mnie), fajnie podkreśla moje długie i podkręcane już rzęsy.
    Zalety:
    • Nie skleja rzęs, ładnie rozczesywuje i podkreśla.