Szampony do włosów

Fitokosmetik Szampon do włosów łopianowy z olejkiem cedrowym i kompleksem odbudowującym

• 25 maja 2023 o 18:16
    Ulubiony szampon codzienny
    Szampon zakupiłam, by przetestować jego działanie na mojej przetłuszczającej się skórze głowy. Pierwsze, co zwraca uwagę to obłędny leśny zapach wydobywający się z butelki. Jego konsystencja kojarzy się z... fioletowym żelkiem :). Zawsze przed myciem spienam szampon z wodą, jednak w jego przypadku trzeba użyć trochę więcej, aby dobrze się spienił. Myje delikatnie, nie podrażnia skóry głowy, nie przesusza włosów (nawet przy codziennym myciu), pozostawia je nawilżone i błyszczące. Przy regularnym stosowaniu zauważyłam poprawę ich kondycji. Nie zauważyłam działania zmniejszającego przetłuszczanie się, mimo to bardzo lubię ten szampon ze względu na komfort, jaki pozostawia po myciu. Polecam!
    Zalety:
    • Działanie
    • Efekt zdrowych włosów
    Wady:
    • Słabo się pieni, ale można przymknąć oko ;)
  • 25 listopada 2022 o 13:10
    Owoce leśne na głowie.
    Kolejny ulubieniec z Fitokosmetik zaraz po wersji z gorczycą (musztardowej). Nie lubię mocno pachnących kosmetyków, ale ten aromat owoców leśnych jest urzekający i uprzyjemnia mycie. Szampon pieni się średnio, ale zapewne przez skład. Jest treściwy, bebechy ma świetne, mamy tutaj między innymi: - ekstrakt z łopianu - olej cedrowy - ekstrakt z korzenia żeń-szenia - ekstrakt z liści kaliny koralowej - ekstrakt z lawendy Włosy po zastosowaniu szamponu są wygładzone i mocno błyszczące. Kosmyki wydają się bardziej zdyscyplinowane i elastyczne. Jestem na tak.
  • 9 czerwca 2021 o 0:23
    Delikatny szampon do włosów
    Przeszlam juz przez kilka rodzajow szamponow z fitokosmetik i ten jest kolejna swietna pozycją sposrod wielu, ktore juz uzywalam. Myslalam, ze zapach bedzie nieciekawy, ziolowy, a przy pierwszym uzyciu zakochałam sie w tej nucie zapachowej, kwiatkowo-owocowej. Pachnie pięknie. Szapon ten jest delikatny, alr dobrze sie pieni juz przy standardowej ilosci szamponu, dlatego jest wydajny. Cena to ok 10 zlotych, co mnie bardzo cieszy. Nie oczekuje od szamponu cudow. Ma dobrze domywac i byc delikatny i właśnie ten taki jest. Nie wnikam za bardzo z obietnice producenta o wzmacnianiu i nawilzaniu wlosow, gdyz od tego sa inne produkty do wlosow niz szampon. Opakowanie standardowe, plastikowe, widac ile produktu pozostalo do zuzycia.
  • 3 czerwca 2021 o 14:55
    Kolejny dobry szampon od fito
    Kupiłam kilka szamponów od fitokosmetik i żaden mnie nie zawiódł. Wszystkie mają dobre składy, są to szampony delikatne o bardzo dobrym składzie,. Ten szampon również ładnie pachnie i dobrze oczyszcza włosy jak i skórę głowy. Nigdy nie mam po nich lupiezu i swędzenia głowy, nie uczulają. Bardzo polubiłam ten produkt i z pewnością kupię ponownie, cena i jakość produktów fitokosmetik to mistrzostwo jak dla mnie, bardzo polecam ich szampony.
    • Wydajnosc
    • Jakosc
    • Efekt
  • 16 maja 2021 o 21:58
    Łagodny szampon, bez szału
    Skusiłam się na ten szampon, szukając czegoś z łagodnymi składnikami myjącymi, na moją przetłuszczającą się skórę głowy. Faktycznie, jest łagodny i ma w składzie dużo ekstraktów. Niestety nie zauważyłam jakiegoś super działania. Nie pieni się jakoś wybitnie dobrze i czasem nie domywa włosów. Może jako takie odświeżające mycie zadziała, ale tłustszych włosów raczej nie umyje. Nie jest też jakoś szczególnie wydajny w mojej opinii. Ale zapach ma przecudowny.
    Zalety:
    • zapach, łagodne składniki myjące, bogaty skład
    Wady:
    • czasem nie domywa, niezbyt dobrze się pieni, mało wydajny