Podkłady

Sephora
Nars - Natural Radiant Longwear Foundation - Podkład - Stromboli - Dla Kobiet

• 25 lutego 2025 o 19:44
    Nietrwały
    Podkład jest lekki, ale bardzo dobrze kryje. Po aplikacji skóra wygląda naturalnie promiennie, co jest dużym plusem, szczególnie przy suchej skórze. Ma świetne właściwości wyrównujące koloryt skóry i dobrze tuszuje zaczerwienienia. Jest bardzo komfortowy w noszeniu. Współpracuje świetnie z różnymi produktami do konturowania i różu. I tu niestety pojawia się problem z trwałością. Zaczęłam zauważać, że produkt ładnie trzyma się przez kilka godzin, ale potem zaczyna się ścierać i przemieszczać. W szczególności w strefie T, gdzie skóra zaczęła się nieco świecić, mimo zastosowania pudru.
    Zalety:
    • Dobre krycie
  • 19 listopada 2022 o 22:32
    Nic sie nie zgadza
    Nic mi sie tu z obietnicami producenta nie zgadza, wiec juz za to poleci jedna gwiazdka. Ale rozpracujmy ten produkt wspólnie Podkład w dużym rozrzucie kolorystycznym- No jest możliwość znalezienia idealnego odcienia. Opakowanie bez zarzutu. Wszystko działa i ogolnie minimalistyczna butelka. Produkt nie należy do tanich, i noe jest dostępny na kazdym kroku , albo duże miasta albo internet Sam kosmetyk jest specyficzny, i możecie mi wierzyć bo właśnie głęboko zastanawiam sie nas kazdym słowem. Obawiam sie obłędu Podkład ma fajna konsystencje, która łatwo rozprowadzić ma buzi- najpierw palcem potem mojra gabka. Rozprowadza aie szybko i łatwo, konsystencja dziwna niby mus...ale czuc pudrować. Gdybym sie bawiła palcami to powiedziałabym ze to kryjący matowy produkt taki loreal cover z tej infalibleble serii. Na buzi wyglada dobrze, nic nie podkreślił ale wymaga utrwalenia pudrem bo ku mojemu olbrzymiemu zaskoczeniu nie utrwalony nie ma trwałości- łatwo go zetrzeć lub zrobic dziurę w makijażu. Mówiłam ze czuc obłęd. Przypudrowany trzyma sie dużo lepiej ale w zamian potrafi podkreśliłc zmarszczki czy bruzdy. Gryzie mi sie to wszystko bo na twarzy jest efekt matu a podkład dalej żyje. Na szczęście z większością pudrów sie dogadał (eveline, Rimmel,Mac czy glam) nie zmienia to faktu ze jest to tyap podkłady , który wymaga poćwiczenia, znalezienia swojej złotej ścieżki. Dla mnie to obłęd bo Wychodze zzalozenoa ze kupuje podkład i jest love lub opiernicz. Niesty to drogi kosmetyk wiec powinien mieć więcej plusów niż minusów.
    Dinulka
    8 czerwca 2022 o 23:57
    Love hate
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Kupiłam już wersję Light Reflecting, ale dla mojej tłustej skóry była zbyt rozświetlająca plus nietrafiony kolor, więc napaliłam się na Radiant :) Dopiero za 3 razem trafiłam z odcieniem, Vienna zbyt ciemna i różowa, Gobi zbyt trupi, a Deauville jest dla mnie świetnym beżem, upiększającym, bez różowych tonów. I dla samego koloru mam ochotę pokochać ten podkład. Co do reszty - jest przeciętnie, a jak na 225 zł to właściwie dość kiepsko, mimo jego dobrej wydajności . Podkład ładnie wygląda na twarzy po aplikacji, upiększająco i naturalnie. Po przypudrowaniu robi się widoczny, ale i tak przyjemny dla oka. Matu nie trzyma. Krycie średnie - coś tam się da dobudować, zadowalające pewnie dla większości, jednak wytraca się w ciągu dnia. Podkreśli nawet najdrobniejsze skórki. Podkład kompletnie nie zastyga, ściera się, przesuwa po twarzy nawet po lekkim dotknięciu palcem. Zdarzają się pojedyncze smugi, co nie jest zbyt częste przy innych produktach. Ładnie wygląda przez kilka godzin, potem jest znoszony, nierównomierny. Jest to poważna wada sama w sobie, a w produkcie określanym jako 'długotrwały' to mocne nieporozumienie. I stąd te mieszane uczucia we mnie, gdy mam mniej problematyczną cerę, wygląda naprawdę ładnie przez kilka pierwszych godzin, kolor mam świetny i przyjemnie mi się patrzy na swoje odbicie, z drugiej strony za taką cenę oczekiwałabym pewniaka, który wytrzyma ze mną cały dzień, a nie wyjście na zakupy.
  • 10 września 2020 o 18:47
    Bardzo słaby podkład tworzący mnóstwo smug.
    Podkład zakupiłam w drogerii Sephora jakiś rok temu. Dawałam mu mnóstwo szans, za każdym razem zmieniając bazę lub krem nawilżający, sposób aplikacji, ilość produktu lub puder. Niestety NIE dla skóry suchej. Podkreśla każdą suchą skórkę nawet na zadbanej skórze, ciężko go rozprowadzić, ściera się i tworzy pudrową warstwę. Podkreśla nawet najmniejsze WŁOSKI na twarzy. Aplikacja TYLKO palcami. Beauty blender jedynie plami buzię, nie tworząc żadnego krycia. Podobnie z pędzlami. Trzeba bardzo dokładnie wklepać, żeby podkład został w miejscu. Longwear? Na pewno nie. Ledwo wytrzymuje 6 godzin siedzenia w ławce szkolnej. Wygląda ciężko. Na pewno nie na co dzień. Pudrowej warstwy jaką tworzy nie ściągnie nawet mgiełka. W dodatku czuję się trochę oszukana, bo jest matowy... Nie widzę żadnego efektu rozświetlenia, chyba że liczy się wyświecone czoło po paru godzinach. Kolor za to bardzo ładny. Mont Blanc zdecydowanie super na zimę, gdy nie mam opalenizny, idealnie dopasowany. Opakowanie piękne i eleganckie. Podoba mi się, że pompka wydaje mniejszą ilość produktu. Testowałam go tak wiele razy, że nie mam już ochoty na dalsze podejścia. Nie tego szukałam. Na co dzień wygląda za ciężko, na wyjścia nie ma trwałości ani krycia. Za tyle pieniędzy odradzam, lepszy podkład można znaleźć w Rossmannie.
    Zalety:
    • gama kolorystyczna,
    • piękne opakowanie,
    • przyjemna pompka, wydaje dobrą ilość produktu.
    Wady:
    • NIE dla suchej skóry (wysusza!),
    • robi mnóstwo smug,
    • nigdy nie zostaje w miejscu,
    • ściera się,
    • podkreśla włoski, suche skórki i niektóre zmarszczki,
    • strasznie pudrowy,
    • brak obiecanego efektu rozświetlenia,
    • słabe krycie,
    • bardzo suchy,
    • nie jest trwały.
  • 2 kwietnia 2020 o 12:53
    Moim zdaniem jest dobry
    Nie jest to podkład rozświetlający tylko matowy. Jest średnio wydajny i nie trzyma się jakoś długo oraz czasami wchodzi w suche skórki. Jeśli nałożymy go na dobrze nawilżoną cerę i utrwalimy, to będzie się trzymał bardzo dobrze. Jednak trzeba uważać,ponieważ przy niektórych kosmetykach nawilżających może się w ogóle nie trzymać
    Zalety:
    • wygląd na cerze(koniecznie dobrze nawilżonej)
    • dobry dla cery wrażliwej
    • nie niszczy cery
    Wady:
    • nie zakryje widocznych dużych niedoskonałości
    • wydajność(trzeba nałożyć dużo produktu)