Emulsje, esencje i boostery

Orientana Bio Maska-esencja do twarzy na noc `Algi filipińskie`

• 21 kwietnia 2024 o 19:23
    esencja naturalna
    Genialny krem! Po jednym użyciu zniwelował suche skórki i dobrze nawilżył. Używam od miesiąca, na noc. Świetna konsystencja, zapach, szybko się wchłania, pozostawia skórę gładką i promienistą.
    Drogeria Natura
  • 7 lutego 2023 o 14:13
    Maska na noc
    Maska jest o żelowej konsystencji i ma za zadanie intensywnie nawilżyć, zredukować wydzielanie sebum, zmniejszyć pory, złagodzić stany zapalne i zmatowić. Aplikuje się na oczyszczoną skórę na noc i pozwalamy na nocne działanie kosmetyku. Pory widocznie się zmniejszyły, zdecydowanie mniej wytwarza się sebum, koloryt skóry wyrównał się, wyprysków mniej serio jest ich mniej i u mnie pewnie spowodowane trochę cyklem a trochę zamiłowaniem do ostrych potraw???? Ja polecam!!! Stosuje się ją tylko na noc. Jak wspomniałam bardzo jest wydajna. Na minus dla mnie zapach...okropny. Opakowanie z pompką bardzo wygodne.
    Zalety:
    • działanie
    • smniejszenie wytwarzania sebum
    Wady:
    • okropny zapach
  • 28 września 2022 o 16:10
    Lekka żelowa konsystencja, łagodzi stany zapalne
    Intensywne działanie podczas snu. Maska jest naturalną, żelową esencją o intensywnym działaniu nawilżającym, łagodzącym stane zapalne i regulującym wydzielanie sebum.Aktywnym składnikiem bazy żelowej Bio Maski jest roślina KONJAC MANNAN, która pod postacią żelu bardzo dobrze nawilża skórę i ułatwia wprowadzanie w głąb skóry substancji aktywnych.Najlepiej esencja działa w nocy, kiedy skóra intensywnie się regeneruje. Obecne w składzie algi stabilizują pracę gruczołów łojowych skóry, oczyszczają z toksyn i pozwalają przywrócić jej naturalne pH. Działanie: ✔ Intensywnie nawilża ✔Reguluje wydzielanie sebum ✔ Zmniejsza widoczność porów ✔ Pomaga oczyścić skórę z toksyn ✔ Łagodzi podrażnienia i wspomaga walkę z trądzikiem Uwielbiam tą maskę ????Lekka żelowa konsystencja zdecydowanie wyciszyła mi skórę, nie widzę juz u siebie żadnych stanów zapalnych.
    Gala23
    31 marca 2021 o 22:49
    Oddajcie mi te 50zł!!! Proszę...
    Ja już z doświadczenia dobrze wiem, że żadne eksperymenty i wynalazki nie służą moim włosom. Tylko szampon. Żadne "psikajki" - określenie własne, toniki-wcierki, maski, GUMY(!?), olejki. Tylko szampon. Odżywki też z zasady obciążają włosy. I tak samo muszę zacząć podchodzić do pięlegnacji twarzy: żadnych fajerwerków tylko żel, peeling i krem. Ale nie ten. Sam w sobie wydawał się fajny. Bardzo ciekawy, interesujący, przyciągnął mnie do siebie. Powiew świeżości, coś nowego. Spodobała mi się forma maseczki nakładanej na całą noc, której się potem nie zmywa. Nigdy nie lubiłam maseczek, łażenia z tym przez piętnaście minut, czekania czy tam odczekiwania, bawienia się z tym, zmywania tego. Jestem bardzo niecierpliwa : D i konkretna - lubię nałożyć krem raz a dobrze. Zresztą, po co zmywać skoro może działać całą noc; w nocy, wiadomo, skóra regeneruje się najpiękniej... : ) No, więc wszystko ustalone, wszystko jasne: po pierwszym użyciu spodziewam się cudów. No nie, nie, nie, nie... Nie. Zostałam mocno sprowadzona na ziemię, może nie od razu, aczkolwiek dosyć brutalnie. Po pierwszym nałożeniu, nazajutrz rano, bardzo podekscytowana, nie zauważyłam jednak żadnych efektów. Żadnej magii, żadnych cudów, gruszek na wierzbie też nie było : ( Ok, no dobrze, zachowajmy spokój, nie od razu przecież ten Rzym zbudowali. Bądźmy wyrozumiałe. Po drugim, trzecim razie czułam, że ta skóra była ściągnięta, że to nie szło w dobrym kierunku, coś było nie tak. Ale dopiero gdy po nałożeniu zaczerwienił mnie tak niesamowicie, Pierwszym Raz w Życiu (!), gdy tak mocno mnie podrażnił, wywaliłam to dziadostwo na pysk. Tak się wkurzyłam, że... wypompowałam całe to opakowanie do kąpieli dla stóp. Wszystko tam ląduje, co mnie zawiodło, a czego przecież się nie wyrzuci. Biedne te stopy... Po domu chodziłam z głową pod pachą, żeby przynajmniej nikt mnie nie wyśmiał. Miałam już wystarczająco dużo: ból, podrażnioną, biedną skórę twarzy i wygląd buraka. Zawstydzonego buraka. Nie potrzebowałam jeszcze głupich śmichów-chichów. Czułam się jakbym wytarła sobie... twarz pięćdziesiątką i spuściła ją w klopie. Wielkie brawa dla Orientany za wegańskie składy, za Szacunek i Miłość do Zwierząt, chapeau bas dla twórczyni marki, Pani Anny Wasilewskiej; Całusy i Buziaki za pasję, pomysł i przedsiębiorczość. Krem jednak nie działa, nie spełnia oczekiwań i pokładanych w nim nadziei, a ponadto robi krzywdę! Szkoda. A tak się dobrze zapowiadał...
  • 29 września 2020 o 21:27
    Nienawiść od pierwszego nałożenia
    Używa od:próbka
    Zaraz po nałożeniu maska wywołała u mnie silną reakcję alergiczną. Wystąpiło mocne pieczenie i zaczerwienienie twarzy. Nie jestem wybredna w kwestii kosmetyków, mało co mnie uczula, a tutaj po prostu piekło! Zostaje mi jedynie oddać koleżance, która być może nie będzie miała takiego problemu.
    Zalety:
    • Higieniczne opakowanie z pompką
    • Przyjemna konsystencja
    Wady:
    • Silna reakcja alergiczna skóry