Pasty do zębów

Ecodenta Coconut Anti-plaque Toothpaste Pasta do zębów przeciw kamieniowi

notino.pl
Ecodenta Organic Anti-Plaque pasta do zębów 75 ml unisex
Ecodenta Cosmos Pasta do zębów przeciw Kamieniowi Nazębnemu z Olejkiem Kokosowym i Solą Cynkową 75 ml
stomatologicznysklep.pl
Ecodenta Organic Anti-Plaque pasta do zębów 75 ml unisex
Ecodenta Cosmos Organic

• 9 lutego 2021 o 17:19
    Ekologiczna pasta o przyjemnym smaku
    Za radą mojego stomatologa, na co dzień chętnie sięgam po pasty do zębów z fluorem, przeznaczone dla wrażliwców. Kokosowa pasta Ecodenta to dla mnie coś zupełnie nowego: raz, że jest oparta na naturalnych składnikach (soli cynkowej oraz oleju kokosowym), dwa że to produkt ekologiczny, a trzy że właśnie tego wyżej wspomnianego fluoru nie posiada. Jeżeli jesteście ciekawi jak się spisała, moje wrażenia są dostępne poniżej :) Produkty do pielęgnacji jamy ustnej wypróbowałam już chyba wzdłuż i wszerz, szczególnie podczas 2-letniej przygody z aparatem ortodontycznym. Obecnie moje zęby są wrażliwe i największa ulgę przynoszą mi specjalistyczne produkty. Jestem jednak mile zaskoczona, że podczas stosowania pasty Ecodenta niemal nie odczuwałam przykrych dolegliwości, takich jak ból podczas szczotkowania. Moje dziąsła również nie krwawiły, a to dobra wróżba. Opakowanie pasty, mimo że minimalistyczne, to jest naprawdę ładne, ma pojemność 75 ml. Zostało zapakowane w kartonik, na którym możemy nieco poczytać o samej paście. Ta z kolei ma biały, półtransparentny kolor i jak zauważyły inne osoby (nie będę odkrywcza), swoim wyglądem nieco przypomina olej kokosowy. Ma gęstą konsystencję i dobrze "rozciera się" na zębach. Równie łatwo można ją wypłukać z jamy ustnej. Zapach i smak są przyjemne, można wyczuć delikatnie kokosa oraz miętę. Nie odczuwałam pieczenia podczas nawet nieco dłuższego szczotkowania zębów. Dodam jeszcze, że standardowa cena pasty to około 20 złotych - dla mnie ok, jak za produkt ekologiczny. Jeżeli mowa o efektach wybielających - bo podobno takie pasta posiada - to ja nie zauważyłam większej różnicy w kolorze szkliwa. Być może jednak miesiąc stosowania tej pasty to nieco zbyt krótko na zaobserwowanie takich efektów. To co jednak zauważyłam (a właściwie odczułam), to to, że pasta przyjemnie odświeża zęby oraz jamę ustną. Dość dobrze pozbywa się płytki nazębnej, zapobiegając osadzaniu się kamienia nazębnego. Spełnia więc obietnice producenta i robi to co ma robić - skutecznie oczyszcza. Jest ponadto wydajna, a przy użyciu przez jedną osobę spokojnie wystarcza na miesiąc ciągłego stosowania. Czy jeszcze do niej wrócę? Możliwe, że jako do małej "odskoczni" od past dla wrażliwców - tak :) Nie jestem jednak do końca przekonana, aby używać tylko jej, mimo wszystko wierzę w moc fluoru dla zdrowia zębów oraz jego niewielkie, nieszkodliwe stężenie w pastach. Dla mnie 4/5 gwiazdek - i polecam, zarówno osobom unikającym fluoru, jak i tym którym on nie przeszkadza - jako coś nowego do wypróbowania.
    Zalety:
    • dość przystępna cena jak na produkt ekologiczny,
    • miłe dla oka opakowanie, miękka tuba,
    • przyjemny, kokosowo-miętowy smak,
    • skutecznie oczyszcza zęby i odświeża jamę ustną,
    • nie powoduje szczypania, jest delikatna,
    Wady:
    • po miesiącu stosowania nie zauważyłam efektu wybielającego, może jednak trzeba dać jej więcej czasu.
  • 11 października 2020 o 19:34
    Ecodenta, Coconut
    Markę Ecodenta miałam przyjemność poznać jakiś czas temu podczas testów w Klubie Recenzentki. Wtedy byłam bardzo zadowolona ze skuteczności działania past do zębów, dlatego tez postanowiłam wypróbować pastę kokosową. Od razu zaznaczę, że nie jestem kokosomaniaczką. Co prawda lubię jego zapach i smak i dodatkowo wierzę we właściwości pielęgnacyjne oleju kokosowego. Zęby myję 3-4 razy dziennie. Niestety, mam wrażliwe zęby i dziąsła. Dlatego też nie z każdego produktu do zębów jestem zadowolona. Produkt zamknięty jest w miękkiej, białej tubce o pojemności 75. Tubka jest do tego stopnia miękka, że mam nadzieje, że produkt wykorzystam do ostatniej kropli. Pasta jest stosunkowo gęsta o białym lekko przezroczystej barwie. Lekko pachnie kokosem. Dla mnie ten zapach nie jest drażniący. Produkt jest delikatny dla dziąseł, nie podrażnia ich. Dodatkowo łagodzi wcześniej nabyte podrażnienia. Pasta lekko się pieni, ale skutecznie usuwa osad nazębny nagromadzony w ciągu dnia. Według mnie pasta delikatnie rozjaśnia w sposób naturalny szkliwo, nie podrażniając zębów. Jedynym małym minusem produktów jest fakt, że nie odczuwam żadnego odświeżenia oddechu. A ja bardzo lubię rano użyć pasty, która odświeży oddech. Dlatego też zalecam używanie pasty kokosowej w ciągu dnia i używanie płynów do płukania jamy ustnej. Mimo wszystko polecam używanie tego produktu, bo za swój naturalny skład ma u mnie dużego plusa. Dodatkowo uważam, że produkt jest zgodny z opisem producenta.
  • 22 sierpnia 2020 o 19:28
    Naprawdę świetna!
    Kupiłam ją w drogerii Natura w promocji za 10zł, długo myślałam i wahałam się nad jej zakupem. Myślałam, że pasta musi być miętowa, aby oddech był świeży. Z racji, że jestem miłośniczką kokosków, zapragnęłam ją mieć, ryzykując tym, że skończy w koszu. Jednak testowanie nie boli. Okazała się być rewelacyjna, czuć intensywny zapach kokosków ♡, jak i również delikatny posmak mięty. Dokładnie czyści zęby, zapobiega tworzeniu się kamieniowi nazębnemu, delikatnie wybiela zęby, jak również odświeża oddech. Plus za naturalny skład. Nie szczypie w język, kolor pasty przypomina barwę oleju kokosowego. Jest równie wydajna, co klasyczna pasta do zębów. Zapakowana w białą tubę z kokoskiem, typowa tubka zakręcana białą nakrętką. Naprawdę warto.
    Zalety:
    • kokosowy smak
    • mięta w składzie odświeża oddech
    • dokładnie czyści zęby
    • delikatnie wybiela
    • jest wydajna
    • naturalny skład
    • opakowanie produktu
    Drogeria Natura
  • 29 lipca 2020 o 13:30
    Delikatna i skuteczna pasta
    plusy: + gęsta konsystencja + dobrze oczyszcza + nie podrażnia dziąseł + trochę wybiela zęby + dosyć przyjemny smak minusy: - słabo się pieni - słabo odświeża oddech inne cechy, których nie biorę pod uwagę przy ocenie: - słaba dostępność - niezbyt wydajna + estetyczne opakowanie
  • 5 lipca 2020 o 10:20
    Produkt o specyficznym działaniu, jednak wrócę do niego ponownie
    Uwielbiam ekologiczne pasty do zębów z dobrym składem, pełnym aktywnych składników naturalnych, dlatego marka Ecodenta jest w kręgu mojego zainteresowania. Jak tylko zobaczyłam dwupak pasty w cenie 20 zł, od razu znalazł się w moim koszyku. Opakowanie Pasta zapakowana jest w kartonowe opakowanie. Wygląda ono bardzo ładnie i kusząco. Duży plus dla grafika za pracę wykonaną nad tym projektem. Zakrętka w pąście działała bez zarzutów. Zdecydowanie wygodna w użyciu pasta. Działanie Według producenta pasta ma przeciwdziałać kamieniowi i odświeżać oddech, a także działać antybakteryjnie. Ja stosując pastę kilka razy w tygodniu zamiennie rano i wieczorem mogę na pewno powiedzieć, że jest to produkt, który odświeża oddech i jamę ustną na długo. Dodatkowo nie wysusza śluzówki jamy ustnej. Pasta lekko zmniejszyła mi kamień i przebarwienia spowodowane częstym piciem kawy. Jednak produkt ten ma minus, między innymi taki, że nie można jej stosować codziennie przez około msc-dwa bo jej smak i zapach mnie odrzucają po dłuższym stosowaniu non stop. W przypadku tej pasty jej smak na prawdę staje się odrzucający. Innym plusem tej pasty jest fakt, że nie zawiera fluoru. Dostępność Pastę można kupić w wielu drogeriach online oraz stacjonarnie w Naturze. Reasumując jest to produkt warty zainteresowania oraz wypróbowania. Zdecydowanie ją polecam jednak stosowaną zamiennie z innym produktem.
    Zalety:
    • Usuwa kamień
    • Usuwa przebarwienia
    • Nie zawiera fluoru
    • Dostępna online oraz stacjonarnie
    • Naturalny skład
    • Wygodne opakowanie
    • Przystępna cena
    Wady:
    • Nie można stosować jej codziennie ze względu na jej smaki zapach