Oliwki dla dzieci

Babydream Intensiv Pflegeol Aloe Vera Olejek pielęgnacyjny z aloesem

• 1 marca 2023 o 9:33
    Dobrze nawilża i jest łagodna dla skóry
    Oliwkę kupiłam rok temu jeszcze kompletując wyprawkę dla córki. Olejek dla niemowlaka wydawał mi się niezbędnym produktem i faktycznie, przydał się bardzo w codziennej pielęgnacji. Sama lubię olejki, przyznaję, że czasem też podbierałam córce ;) Opakowanie to typowa dla marki butelka, zamykana na klik. W uroczej kolorystyce błękitu i bieli, ozdobiona słodkim zwierzątkiem. Niestety, jest nieszczelna, za co zabiorę gwiazdkę. Zawsze porządnie wycieram i osuszam opakowanie chusteczką, kilka razy schowałam je do szuflady, gdzie leżało w poziomie i niestety ubrudzilo mi niemiłosiernie całą szufladę, wszystko się lepiło. Sam kosmetyk jest cudowny! Delikatnie, dziecięco pachnie. Ma typową dla olejków marki konsystencję, olejek, ale nie tłusty, nie jest smalcowaty. Szybko się wchłania, porządnie nawilża i odżywia delikatną skórę niemowlaka. Nawilżenie jest bardzo długotrwałe! Doceniam ten produkt szczególnie teraz, gdy córka nie zawsze jest cierpliwa i ucieka od smarowania, często ten etap omijam, a oliwka zapewnia nawilżoną skórę bez konieczności sięgania po nią każdego dnia. Bardzo tania, wydajna, zawsze dostępna w Rossku - jestem na tak, jeszcze gdyby tak tylko uszczelnić opakowanie :)
  • 13 sierpnia 2021 o 18:55
    Olejek
    Olejek kupiłam w rossmannie skuszona składem, nie posiada on parafiny co jest dla mnie bardzo ważne oraz jego cena jest całkiem przystępna. 1/3 zużyłam do masażu bańką chińską i w tym celu jak najbardziej go polecam - daje fajny poślizg. Natomiast ta metoda okazało się nie do końca dla mnie więc resztę olejku zużyłam do demakijażu aby się nie zmarnował. W tym celu spisywał się również całkiem fajnie. Dość szybko i skutecznie rozpuszczał cały makijaż, nie miał problemów z tuszem do rzęs. Nie szczypie w oczy. Ma zapach ale dość delikatny, nie jest zbyt intensywny ani duszący. Olejek nie ma emulgator w składzie więc zmywam go z twarzy za pomocą dużego zmoczonego płatka. Nie używałam go do innych celów ale w kwestii masażu oraz demakijażu mogę jak najbardziej go polecić.
    lilove
    5 sierpnia 2021 o 16:14
    Najlepsza oliwka jaką miałam!
    Stosuję do włosów (średniporowate) i włosy po takim zabiegu olejowania są jak jedwab! Miękkie, lejące się, łuski są domknięte, no po prostu same ochy i achy! Jakiś czas nie było jej w sprzedaży, wróciła na szczęście i kupiłam 3 buteleczki. :)
  • 5 sierpnia 2021 o 15:56
    Każda z wersji niezmiennie satysfakcjonuje
    Olejków Babydream używam już wieeeele lat, co jakiś czas wychodzą nowe wersje i wówczas aktualizuję swoje opinie na wizażu w ramach nowego produktu dodanego do katalogu. Ja jednak nie widzę wielkiej różnicy, czy olejek ma dodatek aloesu, rumianku czy czegoś innego - jest po prostu świetnym, uniwersalnym produktem do masażu czy olejowania włosów. Ma krótki, przyjazny skład, choć w idealnym świecie nie byłby pewnie perfumowany i nie zawierałby trójglicerydów. Mimo wszystko, nie mogę o nim złego słowa powiedzieć. Dobrze natłuszcza skórę (zwłaszcza jest niezastąpiony po goleniu!), nadaje się jako podkład do masażu, nie powodując jednocześnie podrażnień czy zapchania porów skóry. Nie używam go co prawda do twarzy - do tej sfery mam inne produkty - ale do włosów już tak i świetnie się sprawdza jako uniwersalny, tani produkt do olejowania. Wiem, że dopiero co narzekałam na fakt, że jest perfumowany, ale mam duży sentyment do jego zapachu, może przez to, że używam go już tyle lat, a może jest po prostu zwyczajnie ładny. Owszem, trochę "dzieciowy", ale spokojnie może go używać dorosła osoba bez czucia się nie na miejscu. :) Butelka oczywiście typowo dzieciowa, ale dość wygodna, choć przez nieprzezroczyste opakowanie trzeba kontrolować stan zużycia produktu "na wyczucie". Generalnie uważam, że pod kątem stosunku ceny do jakości i dostępności kosmetyku (każdy Rossmann!), to jeden z najlepszych olejków na rynku i z tego powodu ciągle do niego wracam.
    Zalety:
    • prosty skład
    • odpowiednio natłuszcza
    • nadaje się i na ciało i na włosy
  • 5 maja 2020 o 9:15
    Cduo
    Oliwka babydream należy do moich ulubionych oliwek. Jest wielofunkcyjna, sprawdza mi się świetnie nie tylko do ciała, ale też do włosów. Wygodne opakowanie pomaga na wydobycie odpowiedniej ilości oliwki. Jest solidne, nigdy nie zdarzyło mi się aby oliwka się choć trochę wylała. Ma przyjemny zapach, na pewno umila aplikację. Bogaty skład z aloesem i olejem migdałowym. Świetnie nawilża skórę, świetnie mi się sprawdza po depilacji, ale nie tylko. Skóra zawsze jest świetnie nawilżona. Moje włosy po olejowaniu tym produktem są dopieszczone, wygładzone i świetnie błyszczą. Kochają olej migdałowy, ale także aloes. Polecam spróbować, jest niesamowicie wydajna i przynosi naprawdę spektakularne efekty.
    Zalety:
    • Świetne nawilżanie