Żele pod prysznic

Bodyland.pl
hairstore.pl

• 22 października 2024 o 19:21
    Nie ma lipy...
    Produkty marki Yope najczęściej kupuję w drogeriach Hebe. Sięgam po nie dość często, naprzemiennie z innymi markami. Niemal zawsze decyduję się na inne zapachy, ponieważ lubię testować nowości! Opakowanie to plastikowa butelka 400ml z pompką, a etykieta nawiązuje do samego zapachu. Konsystencja jest klasyczna, żelowa - nie za rzadka nie za gęsta. Zapach ogólnie przyjemny, jednak nie jest moim faworytem do codziennego stosowania. Płyn bardzo łatwo rozprzestrzenia się na skórze, tworząc przy tym delikatną piankę. Skład prezentuje się bardzo fajnie - naturalne produkty, bez dodatków SLS oraz PEG. Dzięki temu nie podrażnia mojej wrażliwej skóry (na dłoniach) w momencie rozprowadzania produktu, jak i po zakończeniu kąpieli. Na całym ciele również nie występują żadne podrażnienia czy też krostki. Producent obiecuje produkt delikatnie myjący, a jednocześnie intensywnie dbający o skórę, wygładzający, a przy tym nawilżający i mogę się pod tym podpisać. Produkt nie dość, że skutecznie domywa skórę, to jednocześnie nie pozostawia uczucia ściągnięcia czy też wysuszenia. Raczej nie sięgnę po ten zapach ponownie, jednak po produkty tej marki zdecydowanie tak! :)
    Zalety:
    • Naturalny skład
    • Delikatna piana
    • Przyjemna, żelowa konsystencja
    • Skutecznie oczyszcza i domywa skórę
    • Nie pozostawia uczucia ściągnięcia
    • Ładne, estetyczne opakowanie
    • Cena jest odpowiednia
    • Istnieje możliwość kupienia dopełnienia (renill), dzięki czemu zużywamy mniej plastiku, niż przy kupieniu standardowego pełnowymiarowego opakowania.
    Wady:
    • Nie przepadam za zapachem lipy w kosmetychadch
  • 4 sierpnia 2024 o 23:57
    Piękny zapach lipy, ale jeśli chodzi o oczyszczanie to... lipa
    Z marką Yope mam (z nielicznymi wyjątkami) bardzo pozytywne doświadczenia, dlatego decydując się na nowy żel wybrałam produkt właśnie tego producenta. Szczególnie interesował mnie zapach lipy - piękny, lecz niestety raczej nieczęsto pojawiający się w kosmetykach pielęgnacyjnych. Opakowanie to klasyczna ciemna butla z prawidłowo działającą pompką i fikuśną, lecz tradycyjną dla tej kategorii kosmetyku szatą graficzną z motywem zwierzaka pod prysznicem. Poza tradycyjną butlą o pojemności 400 ml marka oferuje również zakup uzupełniającego zapasu, co uważam za doskonałą, korzystniejszą cenowo alternatywę. Tradycyjnie dla marki skład oparty został na naturalnych i delikatnych składnikach. Produkt zawiera delikatne środki myjące oraz dodatkowe składniki pielęgnujące m.in. wzmacniający naturalną barierę ochronną ekstrakt z kwiatów lipy oraz ekstrakty z nasion lnu, kwiatów rumianku i nagietka, które łagodzą podrażnienia. Żelu używałam zarówno w roli płynu do mycia ciała, jak i mydła. O ile przy rutynowym oczyszczaniu skóry się sprawdził, o tyle np. przy próbie zmycia maści poległ klęską sromotną. Mimo długiego mycia ledwo rozmazał powierzchnię i widać było, że to ponad jego siły. Gdy próbowałam uzupełnić porcję i ponownie umyć ciało, przy okazji pobrudził się dozownik i tu znów żel poległ, bo nie dał rady oczyścić... sam siebie. Przynajmniej zapach mnie nie zawiódł. To faktycznie piękna kompozycja, przypominająca kwitnącą lipę i kojarząca się z beztroskim latem. Jest jednak na tyle subtelna, że zwolennikom intensywnych aromatów może wydać się aż nazbyt delikatna i ulotna. PODSUMOWANIE: Jedyne zastosowanie, jakie widzę dla takiego żelu, to forma rutynowego odświeżenia. W przypadku konkretnych potrzeb (np. po wysiłku fizycznym lub potrzebie zmycia konkretnych substancji ze skóry), gdzie podstawą jest dokładne oczyszczenie, zdecydowanie bym mu nie ufała. Będzie to tylko pozorne oczyszczanie, a przecież poza delikatnością celem jest jednak czysta skóra.
    Zalety:
    • bardzo przyjemny zapach lipy
    • możliwość kupna zapasu
    • naturalny, przyjazny wrażliwej skórze skład
    • brak działania wysuszającego
    • naturalne pH
    • PAO: 6 miesięcy
    Wady:
    • słabe oczyszczanie
    • dla miłośników intensywnych aromatów zbyt słaba moc zapachu
    • brak odczuwalnego nawilżenia
  • 7 kwietnia 2024 o 14:31
    Dobry żel pod prysznic
    Żel pod prysznic kupiłam w formie plastikowej torebki do uzupełniania butelki. Uważam, że jest to bardzo fajne rozwiązanie, ponieważ generuje mniej plastiku niż kupowanie co chwilę nowej butelki, a dodatkowo wychodzi korzystniej cenowo. Sam żel jest przezroczysty, żółtawy i dość rzadki. Wydajność określiłabym jako średnią, na pewno jest gorsza niż standardowych żeli pod prysznic, ale wynika to z naturalnego składu. Żel średnio się pieni, bardzo dobrze myje i ma śliczny zapach. Jeśli chodzi o działanie, to jest delikatny dla skóry, nie powoduje żadnych podrażnień. Nie nawilża jej, ale z całą pewnością jej nie wysusza. Podsumowując, uważam że to udany produkt i naprawdę go polecam. Wadą jest cena, jest wysoka w porównaniu z produktami innych producentów.
    Zalety:
    • Śliczny zapach.
    • Możliwość zakupu w formie torebki do uzupełniania butelki.
    • Delikatny dla skóry.
    • Dobrze myje.
    • Naturalny skład.
    Wady:
    • Słabo się pieni.
    • Drogi.
    • Średnia wydajność.
    • Nie nawilża tak jak deklaruje to producent.
  • 19 października 2023 o 22:28
    Uzależnienie, które jest ze mną od lat
    Od samego początku gdy marka Yope pojawiła się ba rynku to kompletnie skradła moje serce. Pamietam, że ich mydła w płynie bardzo wyróżniały się swoją lejącą się konsystencją i bardzo autentycznymi zapachami. Dodatkowo te kompozycje zapachowe były bardzo nietypowe, dość wyszukane. Nie inaczej jest z recenzowanym żelem pod prysznic. Szczerze, to nie widzę różnicy między żelami pod prysznic a mydłami w płynie tej marki. Konsystencja kosmetyku jest dość rzadka, ale treściwa. Skład mają wzorowy, w skaldzie oczywiście brak SLS, czy też PEG, jest za to dużo pielęgnujących składników. Nie pieni się intensywnie, ma delikatne detergenty, ale wbrew pozorom dobrze domywa. Przy użyciu jako mydło domowe do dłoni ma ten atut, że w ogóle nie wysusza skory. Jako żel pod prysznic jest super, ale muszę przyznać, że w okolicach łydek gdzie walczę z rogowaceniem naskórka w mieszkach włosowych przydaje mi się mocniejszy detergent do doczyszczania skory. W moim przypadku jest to mydło w kostce z osiedlowej manufaktury. Przy pozostałych częściach ciała jest optymalne. Zapach kwiat lipy jest jednym z bardziej zwyczajnych, że tak to ujmę. Wyraźnie czuć lipę, tak jakby to była miła lipowa herbata z nutą kosmetyczną. Nie jestem fanką kompozycji zapachowych w kosmetykach, ale te naturalne na prawdę to jest inny poziom. To jest jak aromaterapia. Mój mąż nie jest fanem tych zapachów, twierdzi, że każdy z nich jest nie wiadomo czemu słodki. Ten również. Nie podzielam tej opinii, wg mnie owszem mają pewna nutę słodyczy, jednak są tak różnorodne, że każdy znajdzie coś dla siebie. On jest konserwatywnym fanem Palmolive dla zobrazowania sprawy :-) Na tle marek kosmetycznych z naturalnymi składami widać, że Yope bardzo dba o stronę wizualną. Znacznie bardziej wolę ilustracyjne zwierzaki na produktach Yope, niż na przykład twarz Ewy Chodakowskiej patrzącej na mnie gdy się kąpię. Bardzo gustownie się to prezentuje, aczkolwiek przypomina to trochę bohaterów z książek dla dzieci. Butelka jest czarna, bardzo to wyróżnia całą serię od pozostałych mydeł na półkach sklepowych. Ładnie prezentuje się to w naszej czarnej łazience i nawet gdy mydło się skończyło, to pozostawiłam ten dozownik napełniając go innym refillem. Mamy tę butelkę już sporo ponad rok i ciagle bardzo sprawnie działa i dozuje dobrze płyn. Kwiat lipy jest obok może jeszcze dwóch innych, jednym z moich ulubionych zapachów tej marki i nie zliczę ile razy kupowałam refill oraz pełnowymiarowy produkt. Gdy tylko fundusze mi na to pozwalają to z chęcią po nie sięgam. Cena jest wyższa niż tradycyjnych mydeł, ale wiem za co płace. Jest to odrobina przyjemności i luksusu, na którą lubię sobie pozwalać myjąc codziennie ręce czy ciało.
    Zalety:
    • cudowna, delikatna konsystencja, lejąca się i przejrzysta
    • naturalny skład, nie wysuszający skóry
    • naturalny ziołowo-kosmetyczny zapach lipy, bardzo uzależniający
    • trwały dozownik
    • ładna szata graficzna
    Wady:
    • wygórowana cena, ale jest to jej warte, no i worki z uzupełnieniem oraz promocje trochę ratują sytuację
  • 16 czerwca 2023 o 22:50
    Doskonały skład, piękny zapach i zaskakująco dobra wydajność
    Jako fanka (a może już nawet fanatyczka) naturalnej pielęgnacji uwielbiam testowanie nowych produktów. Za marką yope nie przepadam, gdyż jakość produktów jest zdecydowanie porównywalna do konkurencji, której kosmetyki można dostać w o wiele niższej cenie. Za żelami pod prysznic marki yope też nie bardzo przepadam i zazwyczaj nie wracam do przetestowanych już produktów. Ten będzie jednak wyjątkiem :) ten żel urzekł mnie przede wszystkim:
    Zalety:
    • lepszą niż produkty z tej serii wydajnością, co jest związane z
    • lepszymi pienieniem się produktu niż inne żele z tej serii,
    • ładnym, estetycznym i jak zawsze porządnym opakowaniem z niezawodną pompką,
    • wzorowym składem,
    • dobrymi właściwościami myjącymi i brakiem wysuszenia skóry po myciu, co powoduje że na sucho ujdzie nam jedynie sporadyczne używanie balsamu do ciała,
    • pięknym, kojącym, słodkim ale równocześnie świeżym zapachem, który kojarzy mi się ze spokojną wsią, zapachem łąki w lecie, drewnianym domkiem nad którym właśnie swoje kwitnienie rozpoczyna stara lipa, i pod którą na sznurkach suszy się dopiero co rozwieszone pranie. Ot, taki malowniczy, sielski i beztroski obrazek, który pojawia się przed przed oczami, gdy biorę prysznic w jego towarzystwie
    Wady:
    • Wrócę jeszcze na pewno do tego żelu, jednak jak już wspominałam, mimo wyżej wymienionych zalet, ten produkt jest generalnie droższy i mniej wydajny niż inne naturalne żele, które proponuje np. Ziaja.
    • Z tego względu nie zasługuje moim zdaniem na 5 gwiazdek, co jednak nie odbiera mu miana produktu naprawdę godnego przetestowania.
    Drogeria Super-Pharm