Błyszczyki

Sensique Ultra Shiny Lips Błyszczyk do ust

• 7 lipca 2023 o 18:56
    Na ustach wygląda bardzo tanio i dziecinnie
    Rzadko kupuje kosmetyki ten marki gdyż dostępna jest w Naturze a w moim mieście nie ma tej drogerii. Od czasu do czasu gdy uda mi się pojechać do tamtego miasta to zazwyczaj skupiam się na kupowaniu produktów marek niedostępnych w Rossmannie czy Hebe a mianowicie: Kobo, MySecret czy właśnie Sensique. Błyszczyk Ultra Shiny kosztował 12 zł więc spoko -cena przystępna. Kolorów nie było zbyt dużo do wyboru bo chyba 5-6 a na stronie widziałam gamę 12 odcieni. Możliwe że te najlepsze się już wyprzedały. Ja tego produktu nie znałam ale okazało się że to nie jest żadna nowość. Jest on w stałej sprzedaży od lat. Wybrałam kolor 103 Candy -jasno brązowy ze srebrna drobiną. Zacznę od tego co mi się w nim podoba. Na pewno zapach-arbuzowy . Typowo letni , orzeźwiający. Ostatnio bardzo dużo kosmetyków ma taki zapach i już mnie troszkę nudzi ale nie mniej jest on ładny , wyrazisty i to pierwszy plus dla tego błyszczyka. Opakowanie też mi się podoba -zwykłe proste wąskie ze złotymi elementami do tego płaski gąbeczkowy aplikator- czyli taki standard. Minusem jest fakt że zawarte w nim drobinki są mocno wyczuwalne na ustach. Przypomina mi on błyszczyki z dawnych lat gdzie ten brokat wyglądał kiczowato i dyskotekowo. Kiedy nałożę produkt na ustach i ruszam wargami aby go rozprowadzić czuje drobiny a'la piasek .Jest to bardzo niekomfortowe i mam wrażenie że kupiłam kosmetyk za 2 zł u Chińczyka albo podebrałam od córki. Po recenzjach innych Wizażanek mogę się domyślić że wielkość drobin bywa różna w zależności od koloru bo piszą one że drobinki nie są wyczuwalne. No niestety ale mój odcień w tej kwestii jest niewypałem. Poza tym nie można go nakładać w dużej ilości wystarczy jedno zanurzenie aplikatora bo wtedy wygląda na ustach ładnie. Grubsza warstwa powoduje że ta srebrna drobina nie dodaje nam uroku. Posmak jaki pozostawia w ustach też nie należy do przyjemnych- jest on taki chemiczny. Od błyszczyków nie oczekuje mega trwałości, wiadomo że szybko znikają z ust ale ten pozostawia po sobie mnóstwo brokatu dosłownie wszędzie- na ustach i poza nimi. Błyskotki migrują a przez to że są srebrne wygląda to bardzo źle , niechlujnie. Jeśli chodzi o nawilżanie ust to jest dobrze. Dzięki gęstej, nie klejącej konsystencji zapewnia ustom komfort. Przyjemnie je otula i ochrania jednocześnie. Produkt należy do tych które zużyje z bólem, nie wyrzucę bo aż tak wstrętny nie jest ale więcej nie kupię . Będę go używać w dni wolne, w domu ale nie do pracy czy na jakieś wyjścia bo czuję się w nim mało atrakcyjnie.
    Zalety:
    • niska cena
    • ładne opakowanie
    • zapach arbuzowy
    • nawilżenie
    Wady:
    • wyczuwalne drobinki
    • dziwny posmak
    • drobiny migrują
    • brzydki efekt na ustach
  • 13 kwietnia 2022 o 9:14
    Fajny blask i smak
    Na samym początku nasuwa się pytanie: co może błyszczyk za kilka zł? Chyba nic. A to błąd. Nie sugerujcie się ceną. Jak dla mnie bowiem, to małe cacko z promocji jest ostatnim odkryciem kosmetycznym. Przede wszystkim bardzo ładnie wygląda na ustach, daje efekt lśniących, mokrych i apetycznych warg. Oprócz walorów estetycznych, produkt delikatnie nawilża i ochrania usta przed chłodem. I najważniejsze - pyszny smak! Mazidło smakuje jak landrynki i wata cukrowa, w wyniku czego - niestety - bardzo szybko się "zjada". W wyniku tego, produkt na ustach w stanie tzw. nietkniętym, wytrzymuje jakąś godzinę. Choć tu muszę wtrącić, że ostatnio się usilnie powstrzymywałam przed oblizywaniem warg i błyszczyk tkwił na nich jakieś 2 godziny. Jeśli więc szukacie naprawdę fajnego, smakowego nawilżacza do warg, koniecznie spróbujcie ten produkt.
    Zalety:
    • taniość, zapach, działanie, smak,
  • 27 grudnia 2020 o 21:46
    Bardzo mocny średniak
    Odwiedziłam sklep Natura w poszukiwaniu błyszczyka o mlecznym odcieniu. W oko wpadł mi właśnie ten z sensique, który kusił pięknym kolorem i jakże niską ceną. Na ustach prezentował się całkiem ładnie( ja akurat miałam odcień loolipop), chociaż trzeba było się trochę namęczyć, żeby rozprowadzić go równomiernie . Na moją negatywną opinię wpłynął jednak zapach, który bardzo rzadko drażni mnie w kosmetykach, tutaj jednak jest na tyle cukierkowy, że trudno przejść obok niego obojętnie .Jedyną dużą zaletą tego produktu jest jego cena, ale przecież nie kupujemy kosmetyku tylko dlatego,że jest tani. Na rynku dostępnych jestwiele dużo lepszych błyszczyków w dobrych cenach, dlatego warto dopłacić kilka złotych i cieszyć się lepszą jakością.
    Zalety:
    • kolor
    Wady:
    • cukierkowy zapach
    • tandetne opakowanie
    • formuła
  • 4 listopada 2020 o 21:34
    Ślicznie pachnie i fajnie prezentuje się na ustach
    Błyszczyk shiny lips marki Sensique ma bardzo wygodny aplikator. Konsystencja jest dość gęsta, średnio lepiaca. Niestety na moich ustach nie trzyma się zbyt długo. Kolor to 110 Lollipop. Jest to bardzo jasny kolor wpadający w róż, który przepięknie się mieni. Błyszczyk nie wysusza ust, nie zbiera się w kącikach, nie roluje się. Zapach jest prześliczny, delikatnie słodki. Polecam
  • 19 lipca 2020 o 12:07
    Ulubieniec za grosze
    Te błyszczyki to dla mnie hit. Od kilku lat miałam przerwę od używania tego typu produktów, aż znów skusiłam się na błyszczyki.Padło na początek na markę Sensique. Wybrałam sobie dwa kolory. Dusty Rose i Lollipop. Oba błyszczki bardzo lubię, bo łatwo się nakładają i dają bardzo ładny efekt na ustach. Na wielki plus również jest to, że nie kleją się, co mnie się podoba, dlatego, że nie ma nic gorszego od klejącego produktu do ust. Dusty Rose to ładny brudny róż z delikatną fioletową poświatą, natomiast Lollipop to kolor mleczny, prawie przezroczysty również z poświatą taką jak dusty rose. Opakowanie jest wygodne, plastikowe z zakrętką zakończoną szpatułką do nakładania produktu. Napisy ścierają się szybko,ale na metce z kodem kreskowym na szczęście jest umieszczony kolor. Zmieści się właściwie do każdej kosmetyki. Cena również jest atrakcyjna.
    Zalety:
    • przyjemna trwałość, choć wiadomo, że przy jedzeniu i piciu zejdzie z ust
    • nie klei się
    • kilka kolorów do wyboru