Kremy z filtrem do ciała

SunOzon Med, Sonnengel LSF 50 Żel przeciwsłoneczny SPF 50

• 17 października 2024 o 19:56
    niezastąpiony
    To zdecydowanie najlepszy spf jaki stosowałam, a miałam ich naprawdę wiele. W teorii nie jest przeznaczony do twarzy, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby go w taki sposób użytkować. Jest jednym z niewielu kremów z wysoką ochroną, które nie pieką mojej buzi i nie podrażniają oczu. Jest naprawdę niesamowity. Konsystencją przypomina rozsławiony już spf z Holika Holika. Super sprawdza się pod makijaż, cera wygląda na zdrową i lekko ją rozświetla. Nie lepi się, choć zostawia lekko tłusty film. Nie bieli. Ale przede wszystkim NIE SZCZYPIE. Jest super dla osób z wrażliwą cerą.
    Zalety:
    • nie bieli
    • nie ma zapachu
    • nie podrażnia
    • nie szczypie w oczy
    • duża pojemność (jest też w wersji miniaturowej)
    • ładnie wygląda pod makijażem
    • z łatwością można go reaplikować
  • 17 września 2024 o 11:49
    Jestem na nie
    Widząc na opakowaniu nazwę "żel" skusiłam się na zakup w celu stosowania produktu przez cały rok na twarz. Pomysł był idealny, bo pojemność produktu jest duża, a więc miałabym kosmetyk na wiele miesięcy stosowania. Nazwa wprowadza w błąd, bo jest to standardowy, gęsty krem z filtrem - do twarzy zupełnie się nie nadaje. Zużyłam go na wakacjach na ciało. Krem się zupełnie nie wchłaniał, zostawiał tłustą i klejącą warstwę. Do plażowania w porządku, ale do codziennego użytku - zdecydowanie niekomfortowa opcja. Spełnia swoją rolę, czyli chroni, więc będzie to odpowiedni produkt dla osób lubiących ciężkie konsystencje.
    Nikk_sa
    27 sierpnia 2024 o 9:22
    Sunozon Sonnengel SPF 50
    Na początku używania sprawdzał mi się super ale z czasem przestałam go lubieć, ponieważ jest tłusty i strasznie wyświęca więc idealnie się sprawdzi dla osób które uwielbiają glow na twarzy. W upały jest z nim porażka, włosy przy twarzy są tłuste po jakiejś godzinie, z makijażem robi się błoto. Jak za 6 zł nie oczekuję od kremu cudów ale więcej go nie kupię… Opakowanie jak na razie spoko. Ogólnie dzięki niemu bo to mój pierwszy spf, pomógł mi z innymi kosmetykami pozbyć się przebarwień, czyli chroni!!!
    Wady:
    • Wyświeca i jest tłusty
  • 30 lipca 2024 o 9:12
    Podróżna wersja
    Skusiłam się na wersję mini za zawrotną kwotę 5złotych za 50ml (100ml=10zł). Skusiłam się również na niego przez dużą ilość filtrów UV zawartą w składzie. Opakowanie takie jak o dużej pojemności - białe smukłe, z zatrzaskiem u góry. Jest bezzapachowy. Konsystencja kremowa, nie żelowa i czasami trudno wycisnąć z opakowania (polecam trzymać do góry nogami). Kolor ma biały, dobrze się rozprowadza, ale średnio się wchlania. Pozostawia bardzo świecącą warstwę, ale nie bieli i nie roluje się. Podkład rozprowadza się bez żadnych problemów, lecz już gorzej z jego utrzymywaniem się. Niestety przy mojej tłustej cerze szybko się wyświeca co doprowadzi do ścierania podkładu. Niestety mnie nie zadowolił, ale z racji tego, że jest to bardzo niska cena za ochronę przeciwsłoneczną to myślę, że każdy powinien chociaz wypróbować tą mini wersję - a nóż się trafi, że Wam sie spodoba :)
    Zalety:
    • bardzo niska cena
    • opakowanie podróżne
    • nie bieli
    • nie roluje się
    • dobrze rozprowadza się na nim podkład
    • bezzapachowy
    Wady:
    • mini wersja dostępna w większych miastach i większych Rossmannach
    • średnio się wchłania
    • szybko się wyświeca
    • konsystencja kremowa nie żelowa
    ALM007
    13 czerwca 2024 o 19:27
    Wysoka ochrona i lekka konsystencja
    Żel przeciwsłoneczny SunOzon, Med, LSF 50 stosuję od kilku tygodni i ogólnie jestem zadowolona z jego działania, ale mniej z konsystencji. Dokończę to opakowanie, ale kolejnego nie kupię właśnie z tego powodu. Produkt ma wiele zalet, ale również kilka wad, które warto uwzględnić przy wyborze odpowiedniego środka ochrony przeciwsłonecznej. ✅Zalety: - Wysoka ochrona SPF 50: Zapewnia skuteczną ochronę przed promieniowaniem UVA i UVB, co jest kluczowe w prewencji przedwczesnego starzenia się skóry oraz minimalizowania ryzyka wystąpienia raka skóry. ???? - Wodoodporny: Żel jest wodoodporny, co sprawia, że idealnie nadaje się na plażę czy basen. ????️ - Brak bielenia skóry: Żel nie pozostawia białych śladów na skórze, co często jest problemem w przypadku wysokich filtrów przeciwsłonecznych. ???? - Dostępność: Produkt jest łatwo dostępny w drogeriach Rossmann, co jest dużym plusem. ???? ❎Wady: - Konsystencja żelu: Osobiście nie przepadam za konsystencją żelu, ponieważ dla mnie nie jest tak komfortowa w aplikacji jak kremy. ❌ - Zapach: Produkt ma specyficzny, apteczny zapach, który może nie przypaść do gustu wszystkim użytkownikom. ???? Codziennie używam tego żelu przed wyjściem z domu na ciało. Żel zawiera różne filtry chemiczne, które zapewniają szerokie spektrum ochrony przed promieniowaniem UVA i UVB. Podsumowujac, SunOzon, Med, Sonnengel LSF 50 to dobry wybór dla osób poszukujących skutecznej ochrony przeciwsłonecznej, o ile lubicie formę lekkiego, łatwego w aplikacji żelu. Jego zalety jak wysoka ochrona, wodoodporność i brak bielenia są warte odnotowania.
    Zalety:
    • Wysoka ochrona SPF 50 ????
    • Wodoodporny ????️
    • Brak bielenia skóry ????
    • Dostępność w Rossmannie ????
    Wady:
    • Konsystencja żelu ❌
    • Specyficzny, apteczny zapach ????