Pasty do zębów

Prokudent Med Herbal, Ziołowa pasta do zębów z fluorem

MMLY
    10 czerwca 2024 o 22:47
    Prokurent herbal
    Wybieram ta pastę zawsze gdy nie wiem na jaką się zdecydować. Jest tania i zawsze w Rossmanie dostępna. Delikatny ziołowy smak, dobrze myje zęby. Porównywalna do past typu Colodent.
    • Smak
  • 11 stycznia 2024 o 16:07
    Dobra pasta.
    Kolejna rossmannowska pasta, którą polubiłam. Właściwie nie mam jej nic do zarzucenia. Ma sporą pojemność i odpowiednio gęstą konsystencję, która nie spada ze szczoteczki. Dobrze czyści zęby i nie spowodowała u mnie wzmożenia nadwrażliwości ani innych problemów, czy to z dziąsłami czy z wysuszeniem warg. Odświeża jamę ustną na jakieś pół godziny. W przeciwieństwie do wersji sensitive nie zauważyłam, aby zostawiała wrażenie "tępych w dotyku" zębów. Spodobał mi się również jej smak, po prostu ziołowy, ale nie przesadzony. Kupiłam ją za 4 zł z groszami, więc cena jest całkiem atrakcyjna, nawet bez promocji. Opakowanie typowe, łatwo je rozciąć i zużyć resztki. Podsumowując, po prostu jest ok. Robi co ma robić i nie szkodzi. Będę ją kupować co jakiś czas.
  • 12 grudnia 2023 o 23:02
    Łagodna pasta
    Mam wrażliwe zęby i dziąsła. Wiele past wypala mi buzię, ale nie ta. Łagodna, przyjemny zapach. Trudno jest znaleźć tanią pastę, która nie będzie krzyczeć do ciebie "wybielę ci zęby!", ja nie chce wybielenia tylko wzmocnienia. Jest tania, dobrze się nią myje zęby. Zużyłam już kilka opakowań i na pewno kupię więcej.
    Zalety:
    • duża pojemność
    • bardzo niska cena
    • łagodna
    YOKO_7
    10 czerwca 2023 o 15:51
    Umyć tą pastą zęby, to jakby w ogóle nie umyć
    Skusiłam się na tę pastę, wychodząc już właściwie z drogerii, gdy zauważyłam ją osobno wyeksponowaną na stoisku. Koszt ok. 3zł - przykuło to moją uwagę, bo przy dzisiejszych cenach past do zębów raczej mega tanio. Pasta w kolorze śnieżnobiałym, raczej słabej gęstości. Standardowa ilość pasty ścieka ze szczotki, wycieka z twarzy. Trzeba załadować podwójną albo najlepiej potrójną porcję, żeby w ogóle można nazwać to myciem zębów. Całkiem spora ilość pasty, bo aż 125ml nie idzie w parze z wydajnością - przez to wspomniane potrajanie porcji. Opakowanie plastikowe, jakoby wolne od mikroplastiku, jest całkiem wygodne. Plastik jest miękki, więc do końca można wycisnąć pastę bez najmniejszego problemu. Szata graficzna oszczędna, budżetowa, ale fajnie, że chociaż korek jest zielony, więc łatwo rozpoznać, który to wariant pasty. A pasta jest ziołowa. Pachnie mocno szałwią. W trakcie mycia nie ma tego okropnego uczucia ostrości i skrzypienia w ustach. Powiedziałabym, że dla wrażliwych dziąseł (ja takich nie mam), gdyby nie to, że w pastach ziołowych powinno i jest (!) więcej ziół niż tylko 2 rodzaje : tak jak tu szałwia i rumianek. A więc dla kogo jest ta pasta? Ano dla nikogo! "Odświeża" oddech na 10min, wieczorne mycie nią całkowicie odpada, bo zanim zdążę zasnąć to już czuję, że w ustach mam mocno nieświeżo. Rano u mnie też odpada, bo nawet nie zabija aromatu kawy w paszczy. Mało tego, moje zęby chłoną jak gąbka wszystkie mocne substancje - kawa, herbata, wino. W trakcie mycia tą pastą zauważyłam, że zaczynają mocno żółknąć! Wykończyłam ją więc w ciągu dnia, na takie szybkie odświeżenie, ale pasta beznadzieja.
    Zalety:
    • tania -ok. 3zł
    • można wycisnąć pastę do końca bez zbędnego mocowania
    Wady:
    • mało gęsta = mało wydajna
    • mało ziół w składzie jak na pastę ziołową
    • za słaba moc mycia jak na pastę standardową
    • krótkotrwałe odświeżenie oddechu
    • nie zabija mocnych aromatów
  • 17 listopada 2021 o 23:17
    Całkiem dobra pasta.
    Jakiś czas temu podczas zakupów wrzuciłam do koszyka pastę Prokudent. Cena jest niska, więc ciekawa byłam jak się sprawdzi. Pasta zamknięta jest w tubce z odkręcanym korkiem. Zwykle wolę takie z otwieraniem na klik, ale mogę przymknąć na to oko, nie uważam tego za duży minus. Pojemność pasty to 125 ml, więc jest jej sporo. Pasta nie do końca ma gęstą konsystencję, jest trochę lejąca, ale nie na tyle żeby nie trzymała się szczoteczki. Kolor ma biały, a zapach przyjemny, ziołowy. Zawiera fluor. Ogólnie to całkiem dobra pasta na co dzień, robi to co ma robić. Dobrze oczyszcza, a zęby są po niej czyste i gładkie. Mogłaby trochę bardziej się pienić, ale też nie jest źle. Smak pasty jest ziołowy i delikatny. Myślę, że będzie odpowiednia dla wrażliwych zębów. Jednym minusem jest to, że za krótko czuć po niej odświeżenie. Odświeża, ale nie tak jak droższe pasty. Produkt ma chronić przed próchnicą i tworzeniem się kamienia nazębnego. Podczas jej używania nie działo się nic niepożądanego. Zawiera wyciągi z rumianku i szałwii, które mają działanie pielęgnujące, ochronne i wzmacniające dziąsła, dzięki czemu zapobiegają zapaleniom. Pasta Prokudent jest niedroga, więc warto ją wypróbować. Jest całkiem dobra do stosowania na co dzień, nie wykluczam, że kiedyś może jeszcze do niej powrócę.
    Zalety:
    • Dobrze czyści zęby, są po niej gładkie.
    • Odświeża (jednak na krótko).
    • Zawiera wyciągi z rumianku i szałwii.
    • Chroni przed próchnicą i tworzeniem się kamienia nazębnego.
    • Niska cena i duża pojemność.
    • Ziołowy, delikatny smak.
    Wady:
    • Odświeża na krótko.
    • Mogłaby bardziej się pienić.