Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Iossi Pasta do mycia twarzy `Ryż i kokos`

IOSSI Pasta do Mycia Twarzy Ryż i Kokos 120ml
hairstore.pl
Iossi, pasta do mycia twarzy Ryż i Kokos, 120 ml
Iossi Ryż Kokos Peelingująca pasta do mycia twarzy z proteinami ryżowymi i ekstraktem z kokosa 120 ml

• 1 lutego 2025 o 14:05
    Oj oj oj, jak mnie zmylono!
    Jestem fanką naturalnych past do oczyszczania skóry w pierwszym etapie mycia. Moim faworytem nadal jest pasta z Fresh&Natural ale wciąż poszukuję czegoś "jeszcze". Pastę Iossi kupiłam zachęcona jej nazwa i opisem producenta- nawilżająco peelingujaca delikatna pasta... Nie czytałam wcześniej żadnych opinii i jakież było moje zdziwienie gdy otworzyłam słoik.... a moim oczom ukazał się peeling. Dodatkowo zasmuciłam się, gdyż pasty nie można stosować w okolicach oczu (co zrozumiałe, ze względu na drobiny) ale ja myję powieki bezwacikowo. No cóż. Myślę, że wszystko to bym zniosła gdyby nie konsystencja (mokry piasek z cukrem), którą ciężko nałożyć na pionową twarz (nawet po użyciu niewielkiej ilości wody, duża część po prostu spada z dloni). Mycie tą pastą dla cer wrażliwych to będzie armagedon- zdziera solidnie. Używam jej raz na dwa tygodnie i mam wrażenie, że chyba robię sobie nią krzywdę. Przy częstotliwości 2- 3 razy w tygodniu myślę,że wystarczy na jakieś dwa miesiące, nie jest zbyt wydajna. Jeśli ktoś ma pancerną buzię, myślę że ma prawo być zadowolony. Ja nie jestem.
  • 7 stycznia 2024 o 20:56
    Rewelacja
    Mnie - największej fance konkretnych peelingów - ten produkt bardzo przypadł do gustu. Ściera co powinien bez krzywdzenia, przesuszania i niszczenia skóry. Pasty używam na co dzień. Mam wrażenie, że zmniejsza pory na moim truskawkowym nosie, nawilża i świetnie doczyszcza skórę. Na początku byłam nieco sceptyczna, jeśli chodzi o zapach, ale potem stał się na tyle uzależniający, że stałam nieraz pod prysznicem z nosem w słoiczku. Produkt tani nie jest, ale jest za to bardzo wydajny. Wystarczy kulka wielkości orzeszka, żeby ładnie domył twarz. Jedyny minus za to, że pasta jest trochę sypka i czasem spada mi z palca - trochę mi zajęło nabieranie jej w umiejętny sposób. Ogólnie polecam, zużyłam kilkanaście słoiczków i mam nadzieję, że Iossi nigdy nie przestanie produkować tego cuda.
    Zalety:
    • Działanie
    • Szklany słoik
    Wady:
    • Specyficzna konsystencja produktu
  • 11 listopada 2023 o 15:52
    Delikatna?
    Kupiłam tę pastę w promocji w jakiejś drogerii. Ależ było moje zdziwienie przy pierwszej aplikacji. To zdzierak jakich mało! Prawdziwy niszczyciel. Ale mi przypasował, więc zużyłam go do końca, choć był mocniejszy niż peeling cukrowy czy kawowy (cały czas mówimy o skórze twarzy). Zapach i wydajność na plus, ale wrażliwym cerom go odradzam.
  • 9 sierpnia 2023 o 18:31
    Polubiłyśmy się
    Gdy zobaczyłam na opakowaniu, że nadaje się również dla cery wrażliwej, stwierdziłam, że zaryzukuje, lubię mechaniczne peelingi, a przy naczyniowej cerze jednak są wzbronione i miło się zaskoczyłam, gdyż jest to pierwszy peeling, bo taką powinna nosić nazwę, przez dość intensywne ścieranie, który nie zaszkodził mojej skórze, wręcz odwrotnie, ładnie usuwał stary naskórek, bez podrażnień i pozostawiał świetnie uczucie nawilżenia, z którym spotkałam się również po raz pierwszy :) Z czystym sumieniem polecam i sama skuszę się na kolejne opakowanie :)
    Zalety:
    • mój pierwszy peeling mechaniczny, który nie szkodzi cerze wrażliwej
    • pozostawia świetne uczucie nawilżenia
    • oczyszcza cerę bez podrażnień mimo dużej ścieralności
    • wydajny
    Wady:
    • nie nadaje się do codziennej pielęgnacji, jako pasta myjąca, bardziej jako peeling do użytku 1-2 razy w tygodniu, wtedy sprawdza się świetnie, dzięki temu też przedłuża się jego wydajność :)
    shewild
    6 maja 2022 o 11:12
    Ostry zawodnik
    Jak w tytule - to raczej pasta dla skór, które nie boją się ostrego zdzierania i lubią mocny peeling. Mam mieszaną cerę, mocno się przetłuszcza na nosie i czole, do tego łatwo na policzkach się przesusza, staje się czasami wrażliwa i muszę o nią wtedy bardziej zadbać. W takich momentach odkładałam wszelkie złuszczające kosmetyki, ale na co dzień gdy nie mam takich problemów, bardzo mi służy mocniejsze oczyszczanie. Tym trafem wybrałam pastę do mycia od Iossi. Nie zgadzam się jednak z uwagą producenta, że dobrze się sprawdzi u cer wrażliwych. Moim zdaniem jest to trochę zbyt mocny produkt i posiadacze wrażliwej skóry mogą sobie zrobić krzywdę gdy będą jej za często używać. Jeśli chodzi o peelingi to również staram się nie robić ich zbyt często - zazwyczaj raz w tygodniu. Dlatego pasta wystarczyła mi na kilka miesięcy stosowania z taką częstotliwością. Produkt znajdziemy w szklanym słoiczku; jest to wygodne rozwiązanie i łatwo nabrać odpowiednią ilość. Mam wrażenie, że konsystencja pasty trochę się różni w zależności od partii produktu. W wielu recenzjach poniżej widzę, że już w słoiczku konsystencja odpowiadała gęstej paście. U mnie była ona nieco inna - bardziej sypka, trochę krusząca się. Nabierałam produkt w zagłębienie dłoni i dodawałam odrobinę wody, wtedy stawała się faktycznie bardziej jak pasta. Wydaje mi się też, że trochę więcej wody jej nie zaszkodzi i traci wtedy na ostrości - staje się bardziej myjącym peelingiem i łatwiej sunie po skórze. Pasta posiada dużo wyraźnych drobinek o różnej wielkości i sile. Dla mnie to połączenie peelingu grubo- i drobnoziarnistego. Czułam zarówno grubo zmielone ziarna ryżu jak i mniejsze, ale równie mocno trące niewielkie drobinki. Należy uważnie masować twarz, bo drobinki mogą odpadać od twarzy, ale z większą ilością wody jakoś łatwiej się trzymają. Zapach pasty jest ciężki do zdefiniowania, trochę przypomina zapach gotującego się ryżu z nieco bardziej świeżą trawiastą nutą. Pastę łatwo zmyć przy pomocy wody, nie zostawia żadnego tłustego filmu, skóra ma po niej matowe wykończenie. Działanie - dla mnie świetne! Ale właśnie tylko przy założeniu, że pasty używam rozważnie i nie za często. Jest naprawdę mocna i wierzę, że można podrażnić sobie skórę zbyt intensywnym masażem. Ja na szczęście nie miałam żadnych nieprzyjemnych przygód, ale muszę przyznać, że producent też przesadził nazywając ją "nawilżającą". Ona trochę nawet wysusza. Dla mnie to nawet lepiej, strefa T odzyskiwała nieco matowy wygląd, ale na policzkach czułam ściągnięcie, więc to nie będzie dobry produkt dla bardzo suchej cery. Właściwości peelingujące natomiast są bardzo dobre. Skóra jest niesamowicie gładka, aksamitna w dotyku, znika jakakolwiek nierówność czy sucha skórka. Przy zmywaniu już czuć tę genialną gładkość i w tym względzie pasta spisuje się znakomicie. Mi ten efekt odpowiada, ale staram się rozliczać producentów z ich obietnic, a tutaj jedyne co to obietnica nawilżenia i łagodniejszej pielęgnacji nieco kuleje. Polecam, ale zdecydowanie zalecam ostrożność.