Peelingi do ciała

Rosadia Peeling do ciała

• 22 czerwca 2024 o 21:59
    Ależ to jest fajny kosmetyk!
    Kupiony przy okazji na zasadzie "wrzuć do koszyka,żeby dobić do darmowej wysyłki". I kurczę jestem bardzo miło zaskoczona. Kosmetyk zamknięty w plastikowym słoiku o sporej pojemności i przystępnej cenie. Konsystencja zbita, gęsta,po nałożeniu na rękę czuć ścierające drobinki. Wystarczy niewiele aby dobrze złuszczyć ciało. Jest ono fajnie odżywione i gotowe na kolejne zabiegi pielęgnacyjne. Zapachu specjalnie nie wyczuwam,ale być może to kwestia tego, że najczęściej używam go w kąpieli kiedy też lubię dodać kilka kropel olejków eterycznych. Świetny skład, świetne działanie,na pewno przyjrzę się bardziej firmie.
  • 24 maja 2024 o 22:12
    Piękny zapach, średnie nawilżanie
    Peeling dostajemy zapokowany w solidny pojemnik. Po otwarciu czaruje zapachem. Dla niego warto przetestować kosmetyki tej marki. A jak z działaniem? Ziarenka całkiem dobrze peelingu ją. Jest to raczej mocniejsza "ścierką", bo przy mocniejszym nacisku miałam czerwoną skórę. Po spłukaniu zostaje tłusta, olejkowa powłoczka. Ja lubię kosmetyki tego typu. Zdarzało mi się kupować nawet tlustsze. Natomiast w przypadku tego peelingu nie odczułam efektu nawilżenia. Olejek jakby wyparował, a skóra i tak wymagała użycia balsamu.
    Zalety:
    • Mocne ścieranie
    Wady:
    • Słabe nawilżenie
    Erriz
    9 marca 2024 o 9:42
    Średniaczek
    Peeling został zapakowany w odkręcany, solidny pojemnik. Spadł mi już kilka razy pod prysznicem (z dość dużej wysokości) i z opakowaniem nic się nie stało. Otwierając wieczko, wszystko jest zabezpieczone dodatkową folią - także higiena na początku na wysokim poziomie ???? W składzie tego peelingu znajdziemy wiele drogocennych składników, np. ????pestki dzikiej róży, ????olej z pestek winogron i wiesiołka, ????witaminę E, ????olejki eteryczne z drzewa różanego, pomarańczy i limetki, ????cukier i sól himalajską. . A jak z moimi odczuciami? No niestety z peelingiem od marki Rosadia, ale też i marek siostrzanych - Vianek, czy Sylveco - niestety się nie polubie. Faktycznie dobrze peelinguje skórę, usuwając z niej martwy naskórek - widocznie i odczuciowo skóra jest miększa, ale...???? W moim odczuciu, są to produkty bardzo tłuste (nadto). Po pierwsze jest je bardzo ciężko zmyć z naszej skóry, ponowne mycie ciała żelem niestety nie jest aż tak skuteczne. Wychodząc spod prysznica, nie mam uczucia nawilżonej skóry, a tłustej. Dodatkowo zmyć drobinki, czy ten tłuszcz z armatury graniczy z cudem i dosłownie przyprawia mnie o białą gorączkę. No niestety nie będzie to mój ulubieniec, nie ma miłości od pierwszego użycia.
  • 4 listopada 2023 o 9:30
    Jest super
    Peeling bardzo dobrze usuwa naskórek z ciała. Po nim skóra jest gładka , miękka i nawilżona. Pozostawia lekko tłusty film na ciele jak gdy go spłukujemy w brodziku. Mi to trochę przeszkadza aby peeling zostawiał tłusty film . Nadrabia za to tym że jest wydajny i jego drobinki są na tyle delikatne że nie boli ciało po nich . Zapach ma specyficzny . Kto co lubi . Mi on niw przeszkadzał.
  • 5 września 2023 o 11:28
    Świetny peeling ;)
    Ten peeling totalnie zaskoczył mnie swoim działaniem, ale też konsystencją. Chociaż jest gęsta to bardzo dobrze się ją nanosi i bez problemów spłukuje. Kosmetyk pięknie wygładza skórę, nawilża ją, odżywia i oczywiście usuwa martwy naskórek. Dla mojej suchej skóry sprawdza się idealnie :)

Zobacz także inne Peelingi do ciała