Mydła

Najel Mydło Aleppo z olejem laurowym 40%

• 28 czerwca 2023 o 9:10
    Najlepsze mydło
    Baaardzo wydajne mydło, dzielę na mniejsze kawałki (trzeba z tym uważac, może się kruszyć podczas cięcia). Świetne na wszelkiego rodzaju problemy skórne. Wersja najbardziej "konkretna" w działaniu że względu na największą zawartość oleju laurowego, ale mimo że zaczęłam od razu od tej wersji nie podrażniło i nie wysuszyło skóry.
    rmk211
    5 lutego 2020 o 23:51
    ideał
    Naturalne mydło do całego ciała i mój absolutny numer jeden jeśli chodzi o pielęgnację. Oczyszcza, nawilża, regeneruje i koi. Pomaga opanować wszelkie alergiczne sytuacje. Nie raz ratowałam nim podrażnioną skórę głowy. Spokojnie zastępuje płyn do higieny intymnej - naprawdę bardzo pomaga zapobiegać infekcjom. Jedynie do twarzy stosuję wersję o niższym stężeniu, gdyż ta okazała się nieco zbyt mocna. Zapach lauru jest intensywny i trzeba się do niego przyzwyczaić, do tego zostaje na skórze naprawdę długo. Ja na szczęście zdążyłam go pokochać i teraz nie wyobrażam sobie kąpieli bez niego. Sama kostka jest dość nieporęczna i warto przed użyciem podzielić ją na mniejsze kawałki. Mydło jest szalenie wydajne pod warunkiem, że całość znajduje się w mydelniczce w suchym miejscu - przy ciągłym kontakcie z wodą rozmięknie i bardzo szybko się skończy.
    Zalety:
    • działanie, działanie i jeszcze raz działanie. skład, zapach, wydajność.
    Wady:
    • nieporęczna forma, konieczność rozbijania na mniejsze kawałki, słaba dostępność stacjonarnie
  • 15 maja 2019 o 18:06
    Najlepsze z najlepszych!!!
    Mydło Aleppo. Mój nr 1 w produktach myjących. Mydło o bardzo krótkim składzie. Głównie oparte na oliwie z oliwek (nawilża) oraz oleju laurowym (oczyszcza i regeneruje). Mydło jest zwartą kostką, o kolorze brązowym z wierzchu i zielonym środku. Ma dość specyficzny zapach, do którego trzeba się przyzwyczaić. Pieni się jak na naturalne mydło dobrze ( na pewno słabiej od chemicznych odpowiedników). Jest bardzo wydajne po 3 miesiącach przy codziennym użyciu wykorzystałam dopiero 1/5 kostki. Bardzo dobrze czyści moja mieszana skórę. Łagodzi zmiany trądzikowe. Powoduje ich szybsze leczenie. Oczyszcza pory nie zostawiając zaskórnikow. Skóra po myciu jest napięta i nawilżona. Należy pamiętać o stosowaniu toniku po myciu, gdyż jak na mydło przystało znacząca zmienia pH. Ja polecam podzielenie kostki na mniejsze kawałki. Łatwiej je wysuszyć, co jest ważne, aby utrzymać jego właściwości.
    Iva09x
    8 kwietnia 2019 o 12:44
    Mydło mało znane w Polsce
    Mydło mało popularne , a godne polecenia. Jeśli ktoś nie toleruje mydeł drogeryjnych ,to to mydło jest wspaniałe. Po nim na pewno skóra nie będzie przesuszona, nie będzie piekła i swędziała. Ono nie tylko myje ale też pielęgnuje skórę i leczy, a jeśli ktoś ma problemy z trądzikiem to olej laurowy, którego jest tutaj 40 % doskonale oczyści skórę . Myślę , że jest też odpowiednie dla ludzi z problemami dermatologicznymi typu egzema, alergia, łuszczyca.
    Zalety:
    • nie czuć w nim chemii
    • nie czuć w nim syntetycznych perfum
    • nawilża skórę
    • odżywia skórę
    • chroni skórę
    • nie wysusza skóry
    • nie ma po nim szczypania, pieczenia skóry
    Wady:
    • trzeba się przełamać do niego, mydło jest całkiem inne niż te w sklepach , żeby odkryć jego zalety i móc się nim cieszyć, jest proste a przez to wspaniałe