Mydła

Republika Mydła Mydło `Miss Pink`

shewild
    6 listopada 2022 o 17:17
    Moja skóra lubi to!
    Świetne, delikatne mydło do codziennej pielęgnacji. Używam naturalnych mydeł do mycia ciała już od wielu lat, więc można powiedzieć, że poprzeczkę mam ustawioną dość wysoko. To mydło od Republiki świetnie sobie poradziło z wysokimi wymaganiami i jest po prostu idealne. Pięknie wygląda i to między innymi dlatego skusiło mnie do zakupu. Ma delikatnie różowy kolor, a na jednej krawędzi jest obsypane drobnymi płatkami róż. Oczywiście jak to bywa z tego typu ozdobami dość szybko znikają po paru pierwszych myciach, ale wiem, że mają one pełnić głównie funkcję ozdobną. Mydło pachnie subtelnie, trochę glinką, trochę różą, ale akurat zapach nie jest jego największym atutem, jest raczej miłym dodatkiem. Kostka ma dobry kształt, fajnie się ją trzyma w dłoni i szybko wysycha po prysznicu. Używałam jej do samego końca bez żadnego rozmiękania czy łamania się. W kontakcie z wodą tworzy milutką pianę, niezwykle miękką, kremową, otulającą. Mydło świetnie czyści skórę, bardzo przyjemnie mi się go używało do codziennego mycia. No i przede wszystkim - doskonale dba o skórę! Zmiękcza, nie wysusza, myje, ale nie podrażnia. Z racji na zawartość glinki miałam trochę obawy czy nada się do codziennego używania, ale obawy okazały się bezzasadne - mydło doskonale i niezwykle delikatnie obchodzi się ze skórą. Po myciu skóra jest miękka, czuć na niej subtelny zapach i jest bardzo gładka w dotyku. Warto sięgnąć po to mydło jeśli lubimy różową glinkę, na pewno się nam spodoba. A jeśli do tego chcemy mieć miękką i pachnącą skórę, to już zupełnie idealny wybór. Chętnie do niego wrócę, chociaż w kwestii mydeł mam spory problem, bo jest dziesiątki na rynku, a ja chcę wypróbować jak najwięcej ;) Ale na pewno to mydło wskakuje na listę ulubionych.
  • 15 lipca 2018 o 4:49
    Bardzo fajne ale...
    Bardzo sympatyczne mydełko. Ładnie pachnie, jeszcze lepiej wygląda. Przyjemnie oczyszcza, odświeża skórę a dzięki olejkowi migdałowemu i masłu shea nawilża. Niestety nie mogę myć nim twarzy - strasznie mnie pieczę po nim skóra i mam po chwili czerwone policzki. Jeśli chodzi o ciało - tu sprawdza się idealnie: skóra znakomicie umyta, delikatnie nawilżona, gładka i bez podrażnień. Polecam.
    Zalety:
    • wygląd - płatki róży, kolor mydła, zapach, skład
    Wady:
    • pieczenie i zaczerwienienie twarzy