Serum do twarzy

Mincer Pharma NeoHyaluron, Wypełniacz zmarszczek hydrolipidowy No. 906

Mincer Pharma NeoHyaluron Wypełniacz zmarszczek hydrolipowy N° 906 15ml

• 6 czerwca 2021 o 21:40
    Serum, które silnie odżywia skórę
    Jestem posiadaczką cery mieszanej, mam już również pierwsze, niewielkie zmarszczki. Niespieszna, wieloetapowa pielęgnacja cery jest dla mnie bardzo ważna, a efekty na tyle zadowalające, że nie wstydzę się już wyjść z domu bez makijażu :) Podczas wieczornej pielęgnacji chętnie sięgam po produkty o bogatej konsystencji, które potrzebują nieco więcej czasu na wchłonięcie się. Cieszę się, że dałam szansę wypełniaczowi zmarszczek z serii Neohyaluron, polskiej marki Mincer Pharma. I choć nazwa kosmetyku brzmi dość ciekawie, ja będę nazywać go po prostu serum :) Zacznę od opakowania - najpierw otrzymujemy estetyczny kartonik, a wewnątrz niego umieszczono niewielkich rozmiarów, brązową buteleczkę z higieniczną pipetą. Wygląda ona identycznie jak ampułka hydroliftingująca z tej samej serii, którą z kolei stosowałam podczas porannej pielęgnacji. Wróćmy jednak do wypełniacza zmarszczek - jest to uniwersalny produkt, który powstał z myślą o wszystkich rodzajach cery. Ma bogatą, bardzo oleistą i tłustawą konsystencję, przez co nieco trudno nabiera się go dołączoną pipetą. Trzeba również dać mu dłuższą chwilę na wchłonięcie się, dlatego zdecydowanie jest produktem na noc. Serum nie posiada kompozycji zapachowej, choć ja wyczuwam w nim taką delikatnie oleistą woń. Nie przeszkadzała mi jednak podczas stosowania, więc jest do zaakceptowania. Warto dodać, że wśród składników aktywnych wyróżnić możemy olejek ostropestowy, olejek abisyński oraz lipohyaluron - będący hydrolipidowym wypełniaczem zmarszczek. Wprawdzie serum można stosować podczas porannej i wieczornej pielęgnacji (tak zaznaczono na opakowaniu), ale jak wspominałam wyżej - z uwagi na naprawdę bogatą, oleistą konsystencję, ja wolałam stosować je na noc. Dość szybko zużyłam całą buteleczkę tego specyfiku, co w sumie nie było trudne - biorąc pod uwagę jego niewielką pojemność 15 ml, która wystarczyła mi na miesiąc codziennego stosowania. Jak informuje producent, przed użyciem należy wstrząsnąć buteleczką, a następnie aplikować serum wilgotnymi dłońmi, ruchami głaskania. Efekty? Zaskakująco dobre! Serum silnie odżywia skórę, a przy tym ją regeneruje oraz wyczuwalnie wygładza. Świetnie niweluje przesuszenie, nadając skórze pożądanej miękkości. Idealnie łączy się z kremem na noc z tej samej serii. Nie podrażnia, nie uczula, nie zapycha. Jeżeli mowa o efektach odmładzających, to przy regularnym i długotrwałym stosowaniu bardzo delikatnie napina skórę oraz minimalnie zmniejsza widoczność zmarszczek. W rezultacie cera prezentuje się bardziej promiennie i młodzieńczo. Podsumowując, dla mnie efekty są jak najbardziej zadowalające. W zamian za zaledwie 20-30 złotych zyskujemy świetny kosmetyk na noc, który dba o skórę, o jej odżywienie, regenerację, bardziej zdrowy wygląd. Mamy tu również polską markę - a dla mnie to kolejny argument skłaniający do ponownego zakupu. Sprawdźcie sami, świetny produkt.
    Zalety:
    • poręczne opakowanie z higieniczną pipetą,
    • bogata, oleista, treściwa konsystencja,
    • brak kompozycji zapachowej,
    • idealne do wieczornej pielęgnacji,
    • świetnie łączy się z kremem na noc z tej samej serii,
    • nie podrażnia, nie uczula, nie zapycha,
    • silnie odżywia, regeneruje, wygładza skórę,
    • delikatnie napina, minimalnie zmniejsza widoczność niewielkich zmarszczek,
    • ma uczciwą cenę (ok. 20-30 zł),
    • jest dość wydajne jak na 15 ml.
    Wady:
    • brak.
  • 25 czerwca 2019 o 11:46
    Świetny kosmetyk!
    Neo Hyaluron - hydrolipidowy wypełniacz zmarszczek. Kilka kropel wystarczy aby skóra była promienna, miękka i odżywiona, zapewnia ochronę przed utratą wody - co ważne szczególnie latem. Skład bogaty i całkiem przyzwoity, zawiera olejki ostropestowy i abisyński oraz inne drogocenne składniki. Jak dla mnie warto za tą cenę :)
  • 27 lutego 2019 o 20:05
    Dobre serum
    Stosuję produkt wieczorem, zazwyczaj zamiast kremu. Ogólnie jest bardzo dobry, mocno nawilża, a wręcz nawadnia skórę, redukuje zmarszczki, pozostawia twarz, szyję i dekolt wygładzone. Nie ma wyczuwalnego zapachu. Czasem nie wchłania się zbyt dobrze, ale mam wrażenie, że jest to zależne od stanu mojej skóry.
    Zalety:
    • nawilża
    • wypełnia drobne zmarszczki
    Wady:
    • nie zawsze się wchłania
    Nell21
    25 lutego 2019 o 22:12
    Robi robotę ;-)
    Bardzo lubię kosmetyki, a przede wszystkim sera z firmy Mincer, ale widzę w nich jeden poważny minus. Mianowicie każde z nich jest bardzo niewydajne jak na swoją cenę. Kupuję je zazwyczaj na promocjach. Z tym było podobnie. Trafiłam na super promke i postanowiłam przetestować. Nazwa neohialuron skojarzyla mi sie z mega nawilzeniem i jakoś od razu właśnie tego oczekiwałam. No i tak... Używając tego serum po raz pierwszy mocno zaskoczyło mnie ekstramalnie szybkie wchłanianie się produktu w skórę. Z reguły sera z Mincera wchłaniają sie dosc szybko, ale pozostawiają lekko wyczuwalną "powloczkę" na skórze. A w tym przypadku po nałożeniu naprawdę duzej ilości siiiuuup i nic :-/ Po 2-3 pierwszych zastosowaniach mialam wrażenie ze serum nie robi zupelnie nic. Mialam wrażenie jakbym spryskala twarz czyms w rodzaju miegielki do twarzy. Ale... Po jakims czasie zauważyłam, że skóra ma ładny wygląd, jakby zmniejszone pory, jest ładnie napięta i jednak wydaje się być nawilżona. Reasumujac to w moim odczuciu dość dziwny produkt, jeszcze się z takim nie spotkałam. Nie zostawia całkowicie żadnego wyczuwalnego filmu, bardzo szybko się wchłania, na efekt trzeba zaczekać kilka dni, ale naprawdę robi dobrą robotę.
    Zalety:
    • Specyficzna jakby wodno żelowa konsystencja
    • Bardzo szybkie wchłanianie
    • Aplikacja wygodną pipetką
    Wady:
    • Mało wydajny produkt
    goha80
    19 lutego 2019 o 18:44
    Niekoniecznie
    Na początku zimy kupiłam trzy buteleczki tego specyfiku gdyż był w w jakiejś zadziwiającej promocji w aptece. Jeden dałam mamie dwa zostawiłam sobie. Kosmetyk nie przypadł mi do gustu. Nie lubię takich olejkowych serum. ale co się nie robi dla urody. Używałam sumiennie co wieczór i co? i nico! Nie nawilżył, nie wypełnił zmarszczek, nie wygładził nie odżywił. Do tego brzydko pachnie - jak zjełczałe coś. Buteleczkę którą miałam w zanadrzu dałam mamie ona lubi takie tłustawe kosmetyki. Mimo że zużyła dwie buteleczki też nie zauważyłam u niej żadnych efektów. Ja: wiek 38, mama: 62. Żadnej z nas nic dobrego nie zrobił i żadna z nas za nim nie tęskni. Jedyny plus, że nie wyrządził na naszych twarzach żadnych szkód, ale przyznacie że to za mało żeby dawać jakieś gwiazdki?