Serum do twarzy

The Ordinary Argireline Solution 10% Lekkie serum z 10% kompleksem Argireline Peptide

• 14 kwietnia 2025 o 21:44
    Argirelina - obiecujący składnik, rozczarowujący produkt
    Po zapoznaniu się z licznymi opiniami i opisem argireliny jako obiecującego składnika aktywnego, oczekiwałam widocznych efektów w postaci wygładzenia drobnych zmarszczek oraz poprawy jędrności skóry w okolicy pod oczami. Niestety, pomimo regularnego stosowania serum, nie zaobserwowałam deklarowanych rezultatów. Co więcej, produkt wykazał działanie drażniące na moją skórę w okolicach czoła, objawiające się okresowym zaczerwienieniem. Podczas aplikacji zdarzało się również odczuwać lekkie szczypanie w okolicach oczu, co budzi moje wątpliwości co do bezpieczeństwa stosowania produktu w tej delikatnej strefie. Rozczarowująca okazała się również konsystencja serum, która jest nadmiernie wodnista, co znacząco utrudnia precyzyjną i komfortową aplikację. Produkt łatwo spływa z palców, co wpływa na jego wydajność i wygodę użytkowania. Pomimo ukończenia całego opakowania, z uwagi na brak oczekiwanych efektów, działanie drażniące oraz nieprzyjemną konsystencję, nie planuję ponownego zakupu tego serum.
    Zalety:
    • cena produktu
    Wady:
    • Brak oczekiwanych efektów: Nie zaobserwowałam wygładzenia drobnych zmarszczek ani ujędrnienia skóry pod oczami, pomimo obietnic związanych z argireliną.
    • Działanie drażniące i wysuszające: Serum powodowało podrażnienie i zaczerwienienie skóry w okolicach czoła.
    • Potencjalne podrażnienie oczu: Podczas stosowania odczuwałam lekkie szczypanie oczu
    • Niewygodna konsystencja: Nadmiernie wodnista konsystencja utrudniała aplikację produktu.
  • 9 maja 2024 o 19:06
    jestem zadowolona
    Argirelina jest reklamowana jako botoks bez botoksu. Botoks to może przesada, bo nie występuje tu żaden spektakularny paraliż mięśni twarzy (nie sądzę też żeby ktokolwiek rozsądny faktycznie takiego efektu oczekiwał), jednak jej działanie naprawdę jest widoczne. Przy sumiennym stosowaniu dwa razy dziennie, dwa opakowania sprawiły, że moja lwia zmarszczka stała się praktycznie niewidoczna. Produkt jest tani i wydajny, ma lekką konsystencję i łatwo się wchłania. Nie jest tłusty, nie ma zapachu. Można go śmiało łączyć z innymi składnikami aktywnymi, więc łatwo daje się wkomponować w rutynę pielęgnacyjną. Co jakiś czas do niego wracam i pewnie wracać będę.
    Zalety:
    • skuteczny
    • tani
    • przyjemna lekka konsystencja
  • 7 listopada 2023 o 9:07
    Lubię, skuteczny.
    Stosuję peptydy nałogowo w pielęgnacji, używam od kilku lat i widzę pozytywne efekty. Minusem peptydów jest ich wysoka cena, The Ordinary sprzedaje produkty w bardzo przystępnej kwocie. 1. Opakowanie. Butelka z pipetą, świetnie nabiera i dozuje produkt. 2. Działanie. / Konsystencja. Kosmetyk jest przezroczysty, wodno-żelowy o lekkiej konsystencji. Dobrze się rozprowadza, szybko wchłania, nie roluje się. Zauważyłam nawilżenie skóry, zmniejszenie niedoskonałości i szybsze gojenie się śladów po niedoskonałościach. Efekt przeciwstarzeniowy jest widoczny przy dłuższym stosowaniu i znika, kiedy przestanie się stosować kosmetyki z peptydami :) W każdym razie widzę poprawę owalu twarzy, redukcję zmarszczek mimicznych, napięcie skóry. Stosuję w pielęgnacji różne peptydy, zamiennie. Zdecydowanie polecam The Ordianry, wracam do nich od lat.
    Zalety:
    • niska cena
    • nawilża
    • ujędrnia
    • minimalizuje drobne zmarszczki mimiczne
  • 7 lipca 2023 o 9:05
    Niewykorzystana druga szansa
    Bardzo chciałam przetestować ten produkt ze względu na zawartość peptydów. Peptydy już od jakiegoś czasu są na topie, a że zależy mi na działaniu przeciwstarzeniowym i przeciwzmarszczkowym, to postanowiłam coś sobie z tym składnikiem sprawić. A postawiłam na ten produkt, ponieważ chciałam dać tej marce drugą szansę , po tym jak ich peeling mi się nie sprawdził. Serum faktycznie było bardzo lekkie, wodniste i szybko się wchłaniało. Jednak nie widziałam specjalnie efektów. Wiem, że peptydy są składnikami długodystansowymi i jest to inwestycja w przyszłość, ale niech chociaż produkt daje poczucie że coś robi. Niech chociaż nawilża tą skórę. A tutaj tego nie było. Miałam wrażenie, że nakładam produkt, który nic nie robi. Fakt, pod koniec opakowania zauważyłam delikatne napięcie skóry (czyli peptydy zaczęły działać). Jednak na rynku mamy teraz inne produkty z tym składnikiem, które przy okazji nawilżają skórę, że nie mam ochoty wracać do tego produktu.
    Zalety:
    • Pod koniec opakowania faktycznie widać napięcie skóry
    Wady:
    • Na początku, kiedy nie widać działania peptydów, miałam wrażenie że serum nic nie robi
  • 20 czerwca 2023 o 15:17
    Nie wiem, czy rzeczywiście działa, nie zauważyłam spektakularnych efektów jak przy retinolu
    Kupiłam to serum z uwagi, że można go stosować rano jako uzupełnienie do retinoidów, które stosuję wieczorem. Mam cerę suchą, wrażliwą j zaczerwienioną. Nie mam wielu zmarszczek, jedynie lekką na czole, którą efektywnie „kontroluję” retinoidami. Uwielbiam TO i mam w planach przetestować ich wszystkie kosmetyki. :D Jeśli chodzi o to serum to taki średniak w ich portfolio. Serum jest raczej wodniste, szybko się wchłania ale przy mojej suchej cerze trochę słabo mnie nawilżał (zawsze musiałam nałożyć więcej kremu, żeby nie było efektu ściągniętej twarzy). Czy działa? Ciężko powiedzieć. Oczywiście ja całą pielęgnację traktuję jako prewencję przed zmarszczkami ale przy dobrych retinoidach widzę różnicę w mojej zmarszczce na czole (jest spłycona kolejnego poranka). Dla testu odstawiłam retinoidy na 1,5 tygodnia, żeby zobaczyć czy to serum rzeczywiście działa. I nie zobaczyłam różnicy jako przy retinoidach. Raczej już nie kupię ponownie, wolę w mojej porannej pielęgnacji stawiać na inne składniki aktywne.
    Zalety:
    • brak zapachu
    • nie podrażnia
    • szybko się wchłania
    • wydajne opakowanie (wystarczyło na Ok. 2 miesiące ale używałam też na szyi i dekolcie)
    Wady:
    • trochę wysuszyło mi cerę (czasem ten produkt zostawia też taki efekt nieprzyjemnie ściągniętej twarzy)
    • nie zauważyłam różnicy w zmarszczce na czole jak przy retinoidach