WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Balsamy do ciała

Ecolab Macadamia Spa, Odżywcze masło do ciała `Delikatność i blask skóry`

• 11 kwietnia 2022 o 20:41
    Nawilżające cudo
    Masło do ciała z serii Makadamia Spa od Eco Laboratorie to strzał w dziesiątkę dla suchej i zmęczonej skóry. Masło ma cudowny, kwiatowy, ale nie duszący zapach, który długo utrzymuje się na skórze. Do tego świetnie się rozprowadza i szybko wchłania. Długotrwale nawilża i odżywia skórę. Jak dla mnie w 100% spełnia moje oczekiwania. Naturalne składniki to to, co kocham w pielęgnacji!
    Zalety:
    • Naturalne składniki
    • Dobre nawilżenie
    • Piękny zapach
    • Szybko się wchłania
    Wady:
  • 23 marca 2022 o 23:00
    piękny kwiatowy zapach. po produkt sięga się z przyjemnością.
    Nie mamy tu do czynienia z typowym masłem. Chodzi mi o konsystencję i formułę. Bo jakim jest `typowe` masło ? Zbite, mocno tłuszczowe (to kompozycja olei i maseł). Tu natomiast jest to bogaty krem. I z konsystencji to bardziej gęsty krem właśnie. Nazwano produkt masłem? No cóż, przymknijmy na to oko. Bo gdyby nazwano go jakkolwiek każda nazwa nazwą adekwatną byłaby. A gdyby ktoś się pokusił nazwać go eliksirem? Też ok! O konsystencji wspomniałam już. To gęsty krem, ale o lekkiej fakturze. Absolutnie nie ciężki! Lekki jak piórko, choć sam balsam jest zbity. Na tyle by nie powracać do swojej formy sprzed użytku po zamknięciu opakowania. Barwy śnieżnobiałej i pachnący ... nieziemsko! Zapach jest co prawda wynikiem dodatku Parfum, ale cóż tam! I cóż to za kompozycja....Jak ja się przy niej relaksowałam! W pewnym momencie tego masła używałam równolegle z balsamem Jing od Rituals (również piękny zapach!). I zgadnijcie, po który nawilżacz sięgałam częściej? Zgadliście- EcoLab. Jak to woń? Świeże kwiaty, białe kwiaty, różowe kwiaty, passiflora.... Zapach jest niesamowity! Rajski. Wcale nie egzotyczny, czyli tropikalne owoce na jeden kopyt, o nie! Właśnie rajski. Mam z nim takie skojarzenie siebie na tle błękitnej wody i równie błękitnego nieba. Szczęśliwej, uśmiechniętej, w harmonii, z białym kwiatem we włosach. Masło bardzo łatwo się rozprowadza i jest bajecznie wydajne: już niewielka jego ilość wystarczy by zaaplikować na dość dużą powierzchnię skóry. Wchłania się po chwili (nie ma tu zależności, czy aplikujemy je bezpośrednio po prysznicu, czy w późniejszym okresie: wejdzie jak masło :), nie pozostawia po sobie na powierzchni skóry warstewki. No może taka otulająca, dająca uczucie komfortu. Oczywiście cały proces aplikacji umila ten piękny rajski zapach, bardzo kobiecy zresztą. Co dzieje się ze skórą? Jest właśnie wprowadzana w stan komfortu. nieomal napisałam: upojenia i wcale nie rozmijam się tak z prawdą :) Masło pięknie łagodzi i uspokaja, jest idealne na zakończenie dnia. A oprócz tego świetnie nawilża i odżywia. Pod względem pielęgnacyjnym otrzymuje ode mnie piąteczkę. Skóra jest gładka, miękka, dopieszczona w każdym calu. Produkt to przemyślana kompozycja składników naturalnych oraz baz kosmetycznych. Mamy tu dodatek Parfum i innych składników kompozycji zapachowej, ale nie uświadczymy nic kontrowersyjnego. Olej Macadamia, ekstrakt z goji, masło kakaowe, ekstrakt z passiflory, roślinna gliceryna. Używało mi się tak cudownie, że już za nim tęsknię!
    KingaGu
    10 sierpnia 2018 o 1:17
    Rewelacja
    To jest cudo! Gdyby nie to, że lubię testować przeróżne produkty to masło były by ze mną nierozłączne do końca życia (będę do niego często wracać). Producent mówi, że masło się o nas zatroszczy i ma w zupełności racje. Skóra jest miękka, delikatna, gładziutka i pięknie pachnąca. Skład jest naturalny 99,2% składników naturalnych! Cóż można chcieć więcej? Nie uczula jest dla każdego.
    Zalety:
    • Ten produkt to jedna wielka zaleta!
    Wady:
    • Brak.