Balsamy do ciała

Nivea Łagodzący balsam do ciała do skóry normalnej i suchej `Nawilżająca moc serum z aloesem`

Nivea
NIVEA Łagodzący Balsam do Ciała z Aloesem z Pompką 625ml
Nivea Balsam do ciała Łagodzący 625 ml
Nivea ŁAGODZĄCY BALSAM DO CIAŁA Z ALOESEM DO SKÓRY SUCHEJ 625 ML

• 28 maja 2024 o 7:22
    Łagodzący balsam
    Balsam umieszczonych jest w plastikowej butelce z pompką, która świetnie się sprawdza dopóki na dnie nie zostanie już mała ilość produktu. Wtedy jedynym rozwiązaniem jest rozcięcie butelki i wydobycie balsamu. Produkt ma przepiękny, delikatny zapach który skradł moje serce (utrzymuje się naprawdę długo), ma konsystencję średniej gęstości (dla mnie mógłby być gęstszy, ponieważ łatwo się rozlewania i skapuje z ręki). Nie mniej jednak balsam Nivea spełnia swoje zastosowanie pozostawia skórę nawilżoną, odżywioną i delikatną w dotyku. Myślę, że powrócę do tego balsamu jeszcze nie raz.
    _inga
    24 sierpnia 2023 o 19:35
    Łagodzący balsam do ciała do skóry normalnej i suchej `Nawilżająca moc serum z aloesem` , Nivea
    Łagodzący balsam do ciała do skóry normalnej i suchej kupiłam w jednej z aptek internetowych. Opakowanie zawiera 625 ml, zapłaciłam około 31 zł. Balsa ma delikatny ładny zapach, lekką konsystencję dobrze i szybko się wchłania, jest wydajny. Balsam ładnie nawilża i wygładza skórę, co prawda producent obiecuje 48 godzinne nawilżenie i to na pewno nie jest 48 h ale raczej powiedzmy te 10-12 h to na pewno. Balsamu używałam latem daje on miłe ukojenie skórze po kontakcie ze słońcem . Dodatkowy plus za duże ekonomiczne opakowanie, choć myślę że lepszym opakowaniem był by słoik wówczas wygodniej można by zużyć całą zawartość. Podsumowując nie jest to mój hit ale jest to nadal dobra poczciwa Nivea, taki powiedzmy balsam dla całej rodziny, w lecie sprawdza się bez zarzutu. Polecam!
    • nawilża, wygładza
    • duże ekonomiczne opakowanie
    Wady:
    • myślę ze lepszym opakowaniem był by słoik
  • 15 listopada 2022 o 11:52
    Zbyt mocny i skoncentrowany zapach który mnie męczy
    Miałam chęć na zapachową wersję mleczka Nivea, ale coś tu jednak poszło nie tak. Niestety nie miałam okazji powąchać tego zapachu podczas zakupu i wzięłam go zupełnie „w ciemno”. No aloes to aloes nie jestem jakąś fanką tego zapachu ale ze względu na właściwości łagodzące postanowiłam zakupić taką właśnie wersję. Przyznam, że na początku nawet mi się podobał, ale po kilkunastu dniach stosowania wyraźnie zapach zaczął mnie męczyć. Ogólnie zapach klasycznego kremu Nivea nie tylko ja lubię, ale także i moi domownicy. I chyba także im coś tutaj nie pasuje, bo nie wyczułam, że ktoś go stosuje oprócz mnie. Tutaj jakoś mi to nie przypomina klasyku plus dodanego zapachu, ale sam jakby odrębny zapach. Brakuje mi tej klasycznej bazy. Tutaj jest zbyt mocny, skoncentrowany i bardzo przesadzony. Zapach drażni mój nos i jakoś mocno przytłacza. Niestety. Pojemność butelki jest strasznie duża i nie mam pojęcia kiedy go zużyję. Konsystencja jest dość rzadka, nawet powiedziałabym, że czasami wydaje mi się zbyt rzadka, jak na pojęcie balsamu. Natomiast dobrze mi się rozsmarowywał, ale jeśli chodzi o wchłanianie to już troszkę gorzej, ale to też zależało od tego ile go brałam. Używam go tylko do rąk i nóg. Ze względu na ten zapach nie używam go do całego ciała, bo nie jestem w stanie znieść tego zapachu. Jeśli chodzi o działanie nawilżające to jest wystarczające, nie miałam uczucia lepienia ani także tłustej skóry. Po jakimś czasie stosowania zauważyłam na pewno, że skóra była mięciutka, w zasadzie to od razu jest miękka po użyciu i tak utrzymuje się kilka godzin, ale na pewno nie jest to 48. Nie uczulił i nie podrażnił mi skóry. Butelka posiada stabilny przycisk dozownika, nie jest to taki klasyczny cieniutki plastik. Ogólnie plus za to, że w ogóle jest, bo ułatwia to dozowanie produktu przy dość rzadkiej postaci tego produktu oraz przy tak dużej objętości opakowania. Całość ocenię tylko na 3 gdyż zapach jest u mnie bardzo ważny, a ten mi nie pasuje. ZALETY: dobra cena w promocji idealne opakowanie w wersji z masywnym dozownikiem dobry do całodziennej pielęgnacji nóg i rąk wyraźnie zmiękcza skórę już po pierwszym zastosowaniu, ale na kilka godzin nie uczula i nie podrażnia WADY: konsystencja trochę zbyt rzadka jak na balsam zapach zbyt mocny i skoncentrowany nie nadaje się do stosowania na całe ciało nie zmiękcza skóry na 48h
  • 1 listopada 2022 o 10:39
    Generalnie ok
    Jest to całkiem fajny balsam do ciała plus za pompkę co jest niezwykle wygodne, sama konsystencja jest dość lekka, balsam dobrze się rozsmarowuję, dość szybko wchłania, skóra po nim jest miękka, gładka, odżywiona generalnie jestem z niego bardzo zadowolona z reszta z całej linii balsamów nivea. Dodatkowy plus za bardzo delikatny zapach.
    • Działanie
  • 27 września 2022 o 14:07
    Dobry, lekki balsam o świeżym zapachu
    Latem poszukiwałam balsamu o lekkiej konsystencji, koniecznie bez parafiny w składzie i o neutralnym, najlepiej świeżym zapachu. I tak oto w moje ręce trafił ten oto balsam Nivea - w Rossmannie bywa w promocji za kilkanaście zł, w cenie regularnej (ponad 25 zł) pewnie bym go nie kupiła. Znalezienie balsamów bez parafiny nie jest wcale tak proste jak się wydaje, a było to moje główne kryterium - balsam miał służyć przede wszystkim męskiej skórze z tendencją do zapychania. Nawet zakładając, że faceci to istoty bardziej gruboskórne (pod każdym względem) to jednak nawilżenia potrzebują i najlepiej w takim dość lekkim wydaniu. Pod tym względem balsam sprawdził się znakomicie - ma delikatną, bardzo lekką konsystencję, bardzo łatwo się rozprowadza i szybko się wchłania. Nawilża, zmiękcza skórę, jednocześnie nie powoduje zapychania i zapobiega tym samym powstawaniu wyprysków. Drugim kryterium wyboru balsamu był zapach - nie mógł pachnieć zbyt słodko, bo w domu słyszałabym męskie mamrotanie że "pachnie babskimi kwiatkami", a chodziło o to, aby osobnik męski chętnie korzystał z tego kosmetyku. I tu przyjemne zaskoczenie - balsam pachnie lekko kremowo, ale nie tak ciężko jak klasyczne wersje, ale raczej z taką rześką nutką ogórkową, bardzo odświeżająco. Jako taki lekki, delikatnie nawilżający produkt, balsam sprawdza się idealnie. Zwykle co prawda preferuję balsamy o cięższej, bogatszej konsystencji, niemniej ten produkt jest bardzo odpowiedni na lato. Nie jest tłusty, nie zapycha, szybko się wchłania. Zimą niestety zbyt delikatny. Opakowanie - duża butelka z pompką. To mój najmniej ulubiony rodzaj opakowania, bo pompka sprawia, że nie da się wydobyć produktu do końca. Cała masa balsamu osiada na ściankach, a odwrócenie butelki do góry nogami jest o tyle trudne, że na pompce ciężko ją oprzeć. Niemniej - jeśli ktoś szuka lekkiego nawilżenia - bardzo dobry produkt.
    Zalety:
    • lekka konsystencja
    • łatwo się rozprowadza
    • szybko się wchłania
    • świeży zapach
    • daje uczucie nawilżenia
    Wady:
    • nie lubię opakowań z pompką, bo nie da się wykorzystać całego kosmetyku