Pasty do zębów

Rapid White Anti Color Toothpaste Pasta do zębów usuwająca przebarwienia

• 1 listopada 2024 o 18:37
    Pasta lekko wybiela zęby i przeciwdziała wszelkim przebarwieniom, zwłaszcza po kawie
    Pastę kupiłam ot tak, poprostu jakiejś potrzebowałam, a w danym momencie nie miałam swojego typu. Opakowanie wiele obiecało i te obietnice mnie zaciekawiły. Od pasty oczekuje poprostu dobrego umycia zębów, zapewnienia świeżego oddechu i tarczy przeciw przebarwieniom. Uwielbiam pić kawę, więc potrzebuje czegoś, co zapobiegnie żółtym zębom. Pasta znajduje się w typowej tubce o pojemności 75 ml. Jest elastyczna, łatwo wydobywa produkt. Kolorystyka ładna, w kolorach ciemnych. Na pierwszy rzut oka rzucają się takie informacje, jak: - pasta zapewnia bielsze zęby - usuwa uporczywe przebarwienia - chroni przed powstawaniem kamienia Już same te informacje zachęcają do zakupu. Pasta jest dość gęstą w kolorze białym. Ma mocne mietowe orzeźwienie. Nie szczypie dziąseł, języka. Szczotkowania 2 razy w tygodniu powoduje rozjaśnienie i bielszy kolor. Ponadto faktycznie zapobiega powstawaniu przebarwień. Pomimo picia kaw moje zęby nie zżólciały. Ponadto dobrze czyści szkliwo, niweluje powstawanie kamienia. Pasta idealna do codziennego użytku. Nie szkodzi szkliwu, ani dziąsłom. Nie mam jej nic do zarzucenia. Pasta spełnia swoje zadania.
    Zalety:
    • znacznie rozjaśnia szkliwo, zęby wydają się bielsze
    • zapobiega powstawaniu kamienia i przebarwień
    • czyści I zapewnia świeży oddech
  • 11 maja 2024 o 20:23
    Skuteczna ale należy uważać jeśli się ma tendencję do krwawiących dziąseł
    ▪️Pastę kupiłam jakiś czas temu w drogerii internetowej. ▪️Zakupiłam ją, dlatego że systematycznie chodzę do stomatologa na ściągnięcie kamienia oraz polerowanie zębów. ▪️Z racji tego, że moje zęby szybko łapią przebarwienia muszę mieć dobrą pastę, aby zapobiegała ich powstawaniu. ✔️Pasta zamknięta jest w opakowaniu typu tubka. ✔️Tubka wykonana z miękkiego plastiku powiedziałabym, że aż za bardzo miękkiego, ponieważ podczas wyciskania traci swój kształt, przez co nie można jej odstawić na półkę, bo się przewraca. ✔️Tubka posiada odkręcana nakrętkę, która niestety jest dość płaska i czasami mam problem z zakręcaniem jej na tubce. ✔️Etykieta na opakowaniu o ciekawej szacie graficznej. ✔️Dominują na niej kolory srebra oraz granatu i fioletu. ✔️Napisy na opakowaniu czytelne, lecz w obcym języku. ✔️Tubka o pojemności 75 ml. ✔️Pastę należy zużyć w ciągu 12 miesięcy od otwarcia. ✔️Pasta w kolorze białym o gęstej lekko granulkowanej konsystencji. ✔️Pasta o dość mocnym smaku mięty. ✔️Podczas mycia zębów czuć jak granulki szorują szkliwo ✔️powiem szczerze, że jest to trochę nie przyjemne uczucie. ✔️Pasta potrafi podrażniać dziąsła, więc nie mogę stosować jej codziennie. ✔️Pasta dobrze usuwa przebarwienia i sprawia, że nowe się nie pojawiają. ✔️Myślę, że sprawdzi się ona u osób, które nie mają problemów z dziąsłami. ⛔️Jednak ja na pewno nie kupię kolejnego opakowania.
    Zalety:
    • Dobrze radzi sobie z przebarwieniami
    • zapobiega powstawaniu nowych przebarwień
    Wady:
    • jej konsystencja sprawia że mycie zębów nie jest przyjemne
    • opakowanie posiada zbyt płaska nakrętkę
    • opakowanie wykonane z bardzo miękkiego plastiku co powoduje zniekszatałcenie tubki i uniemożliwia jej postawienie
    • podrażnia dziąsła
    mkvili
    12 stycznia 2023 o 8:52
    Nie spełnia obietnic producenta w stu procentach
    Nie usunie powstałych już przebarwień, ale z pewnością zapobiegnie pojawieniu się nowych. Z drugiej strony, zrobi to większość past, zakładając całkowitą regularność i dokładność mycia zębów. Słabo się pieni, przez co jej zużycie jest znacznie większe. Nie daje uczucia tak mocnego odświeżenia i oczyszczenia jak standardowe miętowe pasty. Pozostawia miętowy posmak, ale dosyć specyficzny i nieprzyjemny.
  • 2 lipca 2021 o 18:09
    Dobra i producent nie kłamie
    Pasta kupiona na promocji. Szukam cały czas jakieś idealnej. Ta jest dobra. Przy myciu nią codziennie zębów nie powstawały naloty od kawy ani herbaty czy innych napojów. Zęby wydają się nawet jaśniejsze. Jest delikatna w smaku i pozostawia lekkie miętowe odświeżenie po umyciu. Kolor pasty - biały. Opakowanie wystarcza na długo. Pasta nie pieni się za mocno, ale dobrze oczyszcza zęby. Polecam jak najbardziej. Nie podrażnia dziąseł.
    Zalety:
    • Faktycznie nie powstaje osad po napojach.
  • 22 lutego 2021 o 12:30
    Wybiela już po niecałym tygodniu stosowania
    Zęby po kilkudniowym stosowaniu zmieniły swój odcień na bielszy. Zęby po myciu są błyszczące i gładkie. Jest przystosowana do codziennego użytkowania. W smaku jest dość mocna, piecze w język .Zużyłam już drugie opakowanie i myślę, że kupię ją ponownie.
    Zalety:
    • Działanie
    • Smak