Serum do twarzy

The Ordinary Ascorbic Acid 8% + Alpha Arbutin 2% Serum rozjaśniające z witaminą C i alfa arbutyną

• 18 stycznia 2023 o 10:07
    Spodziewałam się czegoś więcej
    Dużo dobrego słyszałam o tej marce więc też dużo spodziewałam się po witaminie C. Wcześniej używałam innego produktu, dużo tańszego i zdecydowanie nie widzę przewag serum z The Ordinary. Pierwsza rzecz to oleista konsystencja. Nie lubię tego, ja osobiście preferuje te wodniste. Ale samo działanie jest bardzo delikatne, nie odbiega od innych produktów. Trochę rozjaśniło cerę ale efekt był bardzo mały.
    Wady:
    • oleista forma
    • czasem zakrętka się zasysa i nie mogę otworzyć
  • 2 listopada 2022 o 7:16
    Warto przetestować
    Serum z witaminą C od The Ordinary jest dobre ale bez spektakularnych efektów. Przy cerze mniej problematycznej radzi sobie świetnie - rozświetla, po dłuższym czasie stosowania rozjaśnia mniejsze przebarwienia, nie zapycha, a skóra wydaje się być odświeżona i nawilżona. Ale to przy cerze gdzie głównym problemem są zaskórniki i lekkie przebarwienia. Wielkim minusem produktu jest czas wchłaniania się. Potrzeba sporo czasu po nalożeniu serum żeby można było przejść do kremu, a i tak niekiedy ma się wrażenie, że krem zmieszany jest z olejem i takie poczucie utrzymuje się przez długi czas. Może kiedyś wróce do tego serum ale na razie testuje inne dostępne produkty z witaminą C.
    Zalety:
    • po dłuższym czasie stosowania rozjaśnia drobne przebarwienia
    • nie zapycha
    • rozświetla cerę
    Wady:
    • czas wchłaniania się produktu
    Iccgk
    16 marca 2022 o 22:48
    Nie kupię ponownie
    Nadal szukam swojej idealnej witaminy C, niestety bezskutecznie. Serum od the ordinary nie zdziałało cudu. Jest okej do codziennej pielęgnacji - co w moim wypadku wystarcza, ale przy redukcji powazniejszych przebarwień niestety sobie nie radzi. Jego konsystencja jest bardzo tłusta i oleista, w dodatku kiepsko się wchłania. Zapach raczej neutralny, a opakowanie typowe dla produktów tej marki - szklana butelka z pipetą, którą bardzo sobie cenię. Podsumowując: zużyję do końca, ale ponownie nie kupie. Serum byłoby nawet okej do codziennej pielęgnacji, gdyby nie problem z wchłanianiem.
  • 2 marca 2022 o 21:05
    Najgorsze serum jakie miałam
    Serum nie zrobiło nic na mojej twarzy, nie zauważyłam aby rozjaśnił jakiekolwiek przebarwienie chociaż minimalnie, konsystencja oleista, produkt nie wchłania się w skórę. Rano budziłam się z tłusta skóra zwłaszcza w strefie T. Przez pierwsze kilka dni skóra po nałożeniu lekko szczypała i była zaczerwieniona. Produkt bardzo wydajny, myślałam ze nigdy się nie skończy, nie lubię wyrzucać kosmetyków wiec zmęczyłam go do końca Zdecydowanie bubel.
    Zalety:
    • Wydajny
    Wady:
    • Nie wchłania się w skórę
    • Nie zgodne z opisem działania
  • 12 listopada 2020 o 1:59
    Mogło by być lepiej
    Jestem zadowolona z produktu jednak spodziewałam się mocniejszego efektu. Ponieważ ten który otrzymałam jest minimalny. Cera jest bardziej rozświetlona i ma bardziej równomierny koloryt jednak chyba następnym razem muszę kupić serum z wyższym stężenie witaminy C dla jeszcze lepszych efektów. Ale jak na 1 spotkanie z witamina C to jest dobrze. I na pewno cera wygląda lepiej niż przed. Serum jest bardzo wydajne używam go już kilka miesięcy codziennie rano. Dużym minusem jest jednak to że długo się wchłania
    • Wyrównanie kolorytu
    • Długo się wchłania