Płyny do płukania jamy ustnej

Dentalux 8in1 Complete 0% Alcohol Mild Mint Mouthwash Płyn do płukania jamy ustnej bez alkoholu

• 20 czerwca 2024 o 0:25
    Dziwny, gorszy brat płynu z Biedronki
    W mojej łazience przez wiele lat królował jedyny i słuszny płyn do płukania jamy ustnej Prokudent z Rossmanna, który był uwielbiany przez mojego męża. W końcu nakłonilam go na coś innego i najpierw zaczęło się od oferty Biedronki, teraz postanowiłam wypróbować także markę własną Lidla. Z koloru i opisu jest to podobny wariant do Biedronkowego, który mnie nie zachwycił, ten jest niestety jeszcze gorszy :D Opakowanie to prosta i wygodna butla, z zakręcanym kubeczkiem. Szata graficzna ładna, typowa dla tego typu produktów. Płyn, zgodnie z obietnicą producenta, jest bez alkoholu i faktycznie nie czuć go w tej kompozycji. Jest bardzo dziwny w smaku, specyficzny, ale z czasem można się przyzwyczaić - taka mięta z anyżem. Produkt już na starcie mnie zaskoczył - pieni się jak wściekły i ta piana przez długi czas "stoi" w butelce, co bywa uciążliwe. Płyn, jak już wspomniałam, jest łagodny, nie ma alkoholu, więc nie szczypie. Niestety, po wypluciu zaczyna się cała zabawa - pozostawia on dziwny posmak. Czuję się, jakby jama ustna była w środku jakaś ściągnięta, nieprzyjemnie wysuszona. To uczucie pojawiało się za każdym razem. Płyn, który miał być taką kropką nad i w codziennej higienie jamy ustnej okazał się być zbędny i nieprzyjemny. Niestety, mimo niskiej ceny nie ocenię go wysoko. Wolę dołożyć kilka złotych więcej i mieć skuteczny i przyjemny produy, który zadba o mój uśmiech.
  • 2 czerwca 2024 o 9:32
    U mnie się sprawdza!
    Dużo tańszy zamiennik, który można kupić w każdym Lidlu u mnie się sprawdza i nie odbiega od dużo droższych płynów do płukania jamy ustnej. Opakowanie to przeźroczysta plastikowa butelka, która ma specjalny korek zabezpieczający. Użytkuje się je praktycznie i higienicznie. Widać wyraźnie ile produktu zostało i można zużyć 100% zawartości. Produkt ma łączyć w sobie aż 8 funkcji i robi to. Między innymi odświeża, pielęgnuje dziąsła, redukuje tworzenie się kamienia, wzmacnia zęby. Ma przyjemny zapach. Polecam.
  • 10 grudnia 2022 o 0:45
    Płyn do płukania jamy ustnej
    ✅Płyn znajduje się w przezroczystej buteleczce. Jest zamykany na zakrętkę. Na buteleczce znajduje się etykieta, która zawiera najpotrzebniejsze informacje. ✅Jest to fioletowo jasny płyn, ma całkiem delikatny smak. Dużym plusem jest że nie ma w składzie alkoholu. Wcale nie piecze anie nie pozostawia żadnego niesmaku. ✅Płyn jest używany przeze mnie dwa razy dziennie a czasami tylko rano. Płyn świetnie zapewnia uczucie świeżości, czystości jak i komfortu. Ząbki były idealnie gładkie jak i oddech idealnie świeży. ✅Nie wyobrażam sobie teraz mycia zębów bez płynu. Dużym plusem że jest mały, ale za to mało wydajny, jednak to jest miniaturka ale wystarczył na pare razy. Idealnie by napewno sprawdził się na wyjazd a do tego kosztował groszowe sprawy koło 3 zł.
  • 19 listopada 2022 o 10:35
    Chwilowa odmiana...
    Płyn do płukania jamy ustnej kupiłam w Lidlu za grosze za pojemność 500 ml. Szata graficzna opakowania przyciąga uwagę, różowe zabarwienie płynu wygląda ciekawie. Buteleczka wykonana z plastiku, widać zużycie produktu, szata graficzna jest czytelna. A co z działaniem? Otóż to płyn ma dziwny słodkawy smak, nawet znośny więc stanowi miłą odmianę w stosowaniu od tradycyjnych mocno miętowych płynów jakie preferuję. Niczym nie odbiega od droższych produktów. Domownicy zadowoleni z działania i korzystnej ceny.
    Zalety:
    • naprawdę działa
    • łagodny nawet dla wrażliwych dziąseł
    • bez dodatku alkoholu
    • ciekawy smak
    • duże, poręczne lekkie, plastikowe opakowanie
    • wydajny
    • dostępność Lidl marka własna dentalux
    Wady:
  • 19 listopada 2022 o 8:55
    Lepiej dołożyc kilka złotych i mieć coś lepszego
    Chcąc przetestować zastępcze formy dla ulubionych płynów Listerine, sięgnęłam po ten produkt podczas zakupów w Lidlu. Cena jest bardzo kusząca bo wynosi zaledwie 5zl, a że pomyślałam sobie, że 'płyn to płyn", postanowiłam go przetestować. Pomyliłam się niestety okrutnie. Zaczęliśmy stosować płyny do płukania jamy ustnej żeby walczyć z nawracającym problemem powstawania aft. Odkąd je stosujemy afty nie pojawiają się. Opakowanie na plus, jest przezroczyste, więc na bieżąco widać, ile produktu zostało. Zamykane na koreczek na ucisk, więc nic nam się przypadkiem nie wyleje. Koreczek jest dodatkowo miarką na płyn, co jest bardzo praktyczne. Tutaj plusy moim zdaniem niestety się kończą. Zacznę od smaku, który ciężko jest opisać. Nie jest to przyjemny, orzeźwiający smak jak w przypadku innych produktów tego typu. Ten smakuje jak jakaś niedobra tabletka na gardło. Co więcej, pozostawia po zastosowaniu niemiłe uczucie. Może to dziwnie zabrzmi, ale mogę je porównać do uczucia gdy w gorące lato wypije się za dużo wina, pójdzie się spać i obudzi się w środku nocy z chęcią wypicia hektolitrów wody. Dosłownie taką cierpkość czuję po jakichś 20minutach od zastosowania, gdzie od takiego produktu oczekiwałabym raczej świeżości. Co więcej, nie wiem czy to kwestia braku alkoholu w składzie czy może jakiegoś innego chemicznego cuda, podczas płukania płyn się strasznie pieni. Dosłownie powstaje nam piana w buzi, co jest naprawdę niekomfortowe, bo to nic miłego plukac usta jakąś dziwnie spieniona cieczą. Co do oczyszczania jamy ustnej, cóż, niby jest oczyszczona, ale jednak nie aż tak jak po innych tego typu produktach. Szkliwo nie jest tak gładkie jak mogłoby być, z efekt gładkości znika bardzo szybko. Krótko mówiąc lepiej jest dołożyc kilka złotych i kupić lepszy produkt tego typu.