Balsamy do ust

Oillan Winter, Regenerujący balsam do ust na wiatr i mróz

Wika_a
    12 maja 2024 o 21:40
    Fajny
    Fajny niedrogi produkt do ust. Przy długim używaniu doskonałe nawilżenie. Przyjemna konsystencja. Jedyny minus to jego biały kolor. Dobrze chroni usta przed wysychaniem od wiatru i mrozu. Chroni przed podrażnieniami od nich. Bez zapachu.
    • Konsystencja
  • 27 marca 2024 o 3:38
    O dziwo wcale nie taki zły
    Ten balsam dostałam od mamy, gdy skarżyłam się na spierzchnięte w sezonie zimowym usta. Ona sama dostała go w aptece gratis przy jakichś zakupach, czy za złotówkę, coś takiego, w każdym razie bardzo okazyjnie i przypadkowo, bo nie zamierzała go kupować. Zalegał jej, więc dała go mnie, sama nie użyła ani razu wcześniej. Owszem, przy pierwszym użyciu wypłynęło mi za dużo tej emulsji, ale przy drugim i kolejnym było już ok, może dlatego, że już o tym pamiętałam i używałam ostrożnie aplikując. Kosmetyk nie ma zapachu, co nawet jest napisane na opakowaniu, więc nie bardzo rozumiem, jak niektóre osoby mogą czuć coś, czego nie ma, ale to nie pierwszy taki przypadek. Konsystencja jest rzeczywiście rzadka, lejąca. Ma to wady i zalety. Jeśli chodzi o używanie na zewnątrz, w celu ochrony przed mrozem, to moim zdaniem produkt się kompletnie nie nadaje. Ja musiałabym nałożyć go troszeczkę grubszą warstwą, ale on bieli usta, więc cos takiego nie wchodzi w ogóle w grę. Co prawda biała warstwa natychmiast się wchłania, ale i tak to dla mnie byłoby niekomfortowe. Za to na noc, nie w celu ochrony przed mrozem, ale w celu nocnej regeneracji nawet popękanych od mrozu ust, to on się bardzo nadaje. Można nałożyć grubszą warstwą, bo nikt nas nie ogląda, a usta będą sobie piły balsam. Co prawda i tak trzeba go dokładać, jeśli ktoś się w nocy budzi, bo nie zostawia takiej okluzji jak balsamy na wazelinie, ale też nie robią się białe krechy na ustach dzięki temu, choć nocą to ma drugorzędne znaczenie. Nie jest to kosmetyk, który się do niczego nie nadaje, ja znalazłam dla niego zastosowanie, nie lubię zresztą marnować produktów, ale po 2 tubkę nie sięgnę.
  • 21 stycznia 2024 o 14:05
    Płynący bubelek
    Jedynym plusem tego kosmetyku jest dla mnie opakowanie. Bardzo lubię, gdy można za pomocą aplikatora nałożyć balsam bezpośrednio na usta. Niestety na tym zalety się kończą. Firma Oillan, a w zasadzie Oceanic, bo to ich marka zaprzepaściła ten kosmetyk dość, że składem to jeszcze konsystencją produktu. Balsam do ust dosłownie się leje. Za pierwszym razem nacisnęłam lekko, a wypłynęło pół tubki produktu, a taką jest bardzo trudno nałożyć na same usta. W składzie mamy multum substancji ropopochodnych typu wazelina, wosk rafinowany i parafina płynna. Nigdy w życiu tego balsamu!
    • skład
  • 1 sierpnia 2023 o 13:55
    Średni
    Ten balsam przypomina mi konstatacją krem nivea, a nie tego oczekiwałam przy zakupie. Jest biały, dlatego trzeba uważać z ilością. Nawilża usta tylko krótkotrwale, później jest dziwne uczucie napięcia i suchości. Chroni przed wiatrem i mrozem, ale trzeba często go dokładać. Dostępny jest w aptekach za kilka złotych. Nie jest to mój faworyt i nie wiem czy kupię ponownie
    Zalety:
    • Chroni przed mrozem
    • Bezzapachowy
    Wady:
    • Konsystencja
    • Kolor
    • Krótkotrwale nawilża
  • 21 czerwca 2023 o 23:21
    Ratunek na suche usta.
    Balsam kupiłam z myślą o dzieciach ale przyznam że sama bardzo często go używam i bardzo miło mnie zaskoczył. Nie stosowałam go akurat w okresie zimowym,ale pomógł mi w sytuacjach gdy miałam podrażnione usta,gdy piekły, gdy kąciki ust były popękane wtedy przynosił ulgę. Przy regularnym stosowaniu również nawilża usta. Jest bezzapachowy, ma biały kolor,rzadką konsystencję. Za każdym razem z opakowania wypływa zbyt duża ilość produktu. Opakowanie nie przypadło mi do gustu. Nie lubię tego typu tubek. Po nałożeniu na ustach jest praktycznie niewidoczny, szybko się wchłania. Nie uczula,nie podrażnia. Niedrogi, a skuteczny produkt.
    Zalety:
    • przynosi ulgę na spękane, piekące usta,
    • nawilża,
    • dobry dla alergików,
    • bezzapachowy,
    • szybko się wchłania,
    • jest wydajny
    Wady:
    • przy każdej aplikacji wypływa zbyt duża ilość produktu

Zobacz także inne Balsamy do ust