Serum do twarzy

Serum do twarzy RÓWNOWAGA W PŁYNIE
Nowa Kosmetyka Serum do Twarzy Równowaga w Płynie 50ml
Nowa Kosmetyka Równowaga W Płynie

• 11 kwietnia 2024 o 21:42
    Swego czasu stosowałam sporo kosmetyków od marki Nowa Kosmetyka i co do zasady sprawdzały mi się one naprawdę bardzo dobrze. Lubię je bardzo za naturalny, delikatny skład oraz dobre działanie pielęgnacyjne, które sprawdza się w przypadku mojej suchej skóry. Tym razem zdecydowałam się na serum do twarzy o dość obiecującej nazwie ,,Równowaga w płynie". Kosmetyk zakupiłam ze względu na ciekawość na stronie drogerii internetowej Cocolita. Produkt został zamknięty w opakowaniu w formie szklanej butelki o pojemności pięćdziesiąt mililitrów. Butelka jest częściowo transparentna i przyciemniana, jak na kosmetyki z naturalnym składem przystało. Na opakowaniu umieszczone zostały wszelkie, najważniejsze informacje na temat kosmetyku, takie jak jego nazwa, logo producenta, skład, opis stosowania czy najważniejsze właściwości. W rolę aplikatora wciela się tutaj działająca bez zarzutu pipetka. Cena regularna serum wynosi około pięćdziesiąt złotych. Warto zaznaczyć, że kosmetyk ten posiada typowo olejkową formułę. Nie będzie to przez to produkt dla każdego, jednak moim zdaniem sprawdza się bardzo dobrze nawet pod makijaż, nie waży go ani nie rozpuszcza. Pachnie bardzo ładnie, mocno czuć tutaj zapach olejku z drzewa herbacianego. Serum szybko się wchłania. Doskonale nawilża oraz rozświetla skórę. Daje efekt odżywienia oraz mocnej regeneracji. W składzie kosmetyku nie zabrakło oleju z owoców dzikiej róży, niacynamidu, mocznika, witaminy E i olejków eterycznych z drzewa herbacianego. Serum od marki Nowa Kosmetyka to bardzo dobry kosmetyk do stosowania zarówno na noc jak i na dzień pod makijaż, mimo swojej olejkowej formuły. Bardzo przyjemnie nawilża oraz odżywia. Będzie to kosmetyk idealny do pielęgnacji cery suchej. Zdecydowanie polecam.
    • Aplikator
    • Skład
    • Szybko się wchłania
    • Nadaje do stosowania pod makijaż
    • Nawilża
    • Rozświetla
    • Koi
    • Odżywia
    • Regeneruje
    Drogeria Cocolita.pl
  • 7 lipca 2023 o 9:34
    Jest ok
    Ogólnie serum jest w porządku, nic mi po nim nie wyskoczyło, nie przetłuszcza skóry, jednak osobiście nie przypadła mi do gustu dwufazowa formuła kosmetyku. Pomimo wstrząsania kosmetyk nie łączy się, z jednej strony jest bardzo ciekły - jak woda, w której pływają spore ilości oleju. Wiadomo, że to kosmetyk naturalny, więc się nie czepiam. Tyle, że przez to kosmetyk nie nadaje się jako serum, bo nakładanie po nim kremu mija się z celem, gdyż składniki aktywne z kremu nie przenikną warstwy olejku. Mimo to, osoby którym zależy na używaniu naturalnych kosmetyków i które nie potrzebują kremu będą zadowolone.
    Drogeria Jasmin
  • 15 kwietnia 2023 o 16:16
    Ciężko ocenić, dziwna konsystencja brak efektów, okropny mdlący zapach
    Miałam duże nadzieje, niestety nie jest to kosmetyk dla mnie, kupiłam go i długo nie mogłam się za niego zabrać. Otworzyłam tak by zdążyć zużyć przed końcem daty ważności. Chyba dlatego produkt zawiódł mnie zarówno konsystencją i wręcz okropnym zapachem (mam nadzieje że wynikało to właśnie przez końcówkę przydatności. Konsystencja oleista, z jakimiś drobinkami jakby zważony, zapach mdlący. Działanie raczej żadne, zostawiał cerę tłustą jednak nienawilżona, zapach mocno odczuwalny nawet po dłuższym czasie Nie polubiliśmy się ale tak jak wspominałam możliwe że zbyt długo czekałam z jego użyciem. Polecam patrzeć na datę ważności i najlepiej zużyć jak najszybciej.
    Zalety:
    • szklane opakowanie z pipetką
    • skład
    Wady:
    • konsystencja (jakby zważona)
    • mdlący zapach
    • brak działania
  • 1 grudnia 2021 o 15:35
    A cóż to się zadziało!
    Opisując najkrócej - tydzień używania, miesiąc dochodzenia skóry do siebie. Nie wiem co mogło tak mi zaszkodzić. Każdego ze składników aktywnych, które są w tym serum, używałam w innyxh kosmetykach i nigdy nie spotkał mnie taki dramat. Czy to reakcja na konserwanty? Serum ma postać dwufazowego płynu - trzeba silnie wymieszać przed pierwszym użyciem. Nie wchłania się jakoś specjalnie - pozostawia na skórze olejową warstwę. Na dzień się nie nadaje. Po około tygodniu używania na noc (na to sprawdzony krem) na mojej skórze zaczęły pojawiać się czerwone, swędzące, podskórne, nieusuwalne gule! Każdego ranka po jednej, dwie kolejne... Nie mam problemu z trądzikiem, to nie były krosty wynikające z przyczyn hormonalnych, czy zapchania. Za szybka reakcja, więc jakies podrażnienie. Po odstawieniu serum nie pojawiło się nic nowego ale skóra bardzo długo dochodziła do siebie (najpierw gule wysychały, potem strupiały.... Pozostały czerwone pozapalne plamy). Wyglądałam jakbym zażywała mocne środki narkotyczne. Dramat. Z gładkiej buzi, gęba potwora.
  • 31 maja 2021 o 16:39
    Misz masz
    Kupiłam dwa opakowania tego produktu, ale po dłuższym stosowaniu nie widzę żadnych efektów, co prawda nie pogorszył mi cery, ale także jej nie poprawił, cenię produkt za naturalny skład, lecz myślę że nie zakupię go ponownie, poza tym po czasie zaczyna się rozlewać na toaletce, i pod koniec zostaje praktycznie sam olej.
    Zalety:
    • Dobry skład
    • Ekologiczne szklane opakowanie
    Wady:
    • Brak efektów